Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Δεν θέλει Tρίτο παιδί με τη γυναίκα του – «Αισθάνομαι ένοχος που της στερώ την τελευταία της ευκαιρία να ξαναγίνει μάνα»


 O ερχομός ενός παιδιού είναι, σε μεγάλο βαθμό, ζήτημα τύχης. Τα ζευγάρια μπορεί να έχουν συζητήσει πριν από τον γάμο σχετικά με τον αριθμό των παιδιών που θέλουν, ενώ δεν αποκλείεται αυτό ν’ αλλάξει στην πορεία. Τι συμβαίνει στην περίπτωση που ο ένας θέλει διακαώς να γίνει ξανά γονιός ενώ ο άλλος δεν νιώθει το ίδιο; Αυτό είναι το θέμα που έχει οδηγήσει ένα ζευγάρι με δύο παιδιά, στα πρόθυρα του χωρισμού.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πόσα παιδιά θα κάνει. Υπάρχουν άνθρωποι που, στην πορεία του γάμου τους αλλάζουν γνώμη και κάνουν περισσότερα ή λιγότερα παιδιά απ’ ό,τι έλεγαν αρχικά. Ο άνδρας της ιστορίας είναι σε δύσκολη θέση καθώς, ενώ ο ίδιος δεν θέλει τρίτο παιδί, η γυναίκα του το θέλει πάρα πολύ.

“Δεν θεωρώ ότι χρειάζεται να κάνουμε κι άλλο παιδί”

Είναι και οι δύο 35 ετών και είναι μαζί εδώ και περίπου 15 χρόνια. Έχουν δύο παιδιά, έναν γιο 11 ετών και μία εξάχρονη κόρη. Για κάποια χρόνια, ήταν και οι δύο ευχαριστημένοι με δύο παιδιά. Μέχρι που πέρυσι, η γυναίκα άρχισε να εκφράζει έντονα την επιθυμία να κάνει ένα τρίτο παιδί.

«Εγώ είμαι πολύ χαρούμενος με δύο παιδιά, ενώ της έχω πει ότι δεν θέλω περισσότερα, για διάφορους λόγους», εξηγεί ο άνδρας.

«Το σπίτι μας δεν είναι αρκετά μεγάλο και για ένα ακόμη παιδί ενώ έχουμε ένα χρέος 18.600 ευρώ χρέος από κακή οικονομική διαχείριση στο παρελθόν. Δεν θέλω το οικονομικό βάρος ενός μωρού» τονίζει.

“Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή και οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν”

«Συν τοις άλλοις, δουλεύω από το σπίτι και πρόσφατα πήρα προαγωγή. Αυτό σημαίνει ότι, το ενδεχόμενο ενός μωρού στο σπίτι, θα φέρει αναστάτωση και θα με αποσπά απ’ τη δουλειά μου. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι».

Δυστυχώς, ο ψυχισμός της γυναίκας έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα, κάτι που εκφράζεται και στη συμπεριφορά της. Ως αποτέλεσμα, καβγαδίζουν συχνά, τις περισσότερες φορές άγρια. Για κάποιο διάστημα, ο άνδρας της άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός τρίτου παιδιού. Τώρα όμως πλέον, είναι αποφασισμένος να της ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει αυτή η περίπτωση. «Η γυναίκα μου είναι διαρκώς στεναχωρημένη», συμπληρώνει.

«Κλαίει διαρκώς, μου λέει ότι πόσο στεναχωριέται και μού δίνει την αίσθηση ότι με μισεί».

«Την ενοχλεί ακόμη και η παρουσία μου επειδή της στερώ την τελευταία της ευκαιρία να γίνει ξανά μητέρα. Μου λέει ότι δεν πρόκειται ποτέ να το ξεπεράσει και ότι νιώθει πως αυτό θα είναι το τέλος μας».

Πώς μπορεί ο άνδρας αυτός να διορθώσει την κατάσταση με τη γυναίκα του και πως θα καταφέρει να ξεπεράσει τις ενοχές του που δεν θέλει και άλλο παιδί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις