Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Καλή όρεξη σούπα μοσχάρι – Tέλειο νόστιμο φαγητό γεμάτο βιταμίνες


 Η συνταγή είναι από Πετρινα Μπαρδανη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε αρκετό νερό να βράσει 1 κιλό κρέας μοσχάρι (ποντίκι), με 1 μικρό κρεμμύδι και λίγο αλάτι, βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.

Σε άλλη κατσαρόλα βάζω 100 γρ. λάδι και τσιγαρίζουμε 1 κρεμμύδι να μαραθεί, βάζουμε μισό πράσο να μαραθεί, 3 μέτρια καρότα, μισή ρίζα σέλινο, 2 μεγάλες πατάτες, αλατοπίπερο, 1 κτγ. σκόνη λαχανικών.

Το νερό που έβρασε το κρέας αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά, μετά βάζουμε το κρέας, 2 κλαδιά σέλινο, 1 κολοκυθάκι, μισή πιπεριά Φλωρίνης, βράζουμε για άλλα 15-20 λεπτά λεπτά σερβίρουμε με χυμό λεμόνι.


Η συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou

Υλικά

-1 κιλό κρέας σε μπουκιές από ελιά

-3 κρεμμύδια

-2 καρότα

-2 δαφνόφυλλα,3 μπαχάρι

-2 κουταλιές καλά γεμάτες κορν φλάουρ

-χυμό από δυο λεμονιά!

-αλάτι, πιπέρι

-ξύδι για το σβήσιμο

-1 ποτήρι του κρασιού κρασί ότι έχετε

-λίγο λάδι για το τσιγάρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε πρώτα σκέτο το κρέας στην κατσαρόλα! Μόλις φύγουν τα υγρά του, το σβήνουμε με το ξύδι, μετά ρίχνουμε το λάδι, τα κρεμμύδια, τα καρότα σε ροδέλες, και τσιγαρίζουμε.

Σβήνουμε με ένα ποτήρι σχεδόν γεμάτο κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα δαφνόφυλλα, τα μπαχάρια, νερό, και σκεπάζουμε.

Τέλος όταν είναι έτοιμο και μένει το ανάλογο νερό του μέσα, διαλύουμε τις δύο κουταλιές κορν-φλάουρ και τις ανακατεύουμε με το χυμό από τα δυο λεμόνια και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα, δεν ανακατεύουμε κουνάμε την κατσαρόλα, πήζει κατευθείαν και σερβίρουμε με ρύζι η πατάτες τηγανιτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις