Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

O πατέρας της θέλει να αγοράσει το σπίτι των ονείρων του και της ζήτησε να του δανείσει τα χρήματα – «Δεν με βοήθησαν όταν σπούδαζα»


 Τις ανθρώπινες σχέσεις διέπει ένας άγραφος κανόνας, αυτός της αμοιβαιότητας. Οι άνθρωποι προφέρουν από διάθεση για βοήθεια, στήριξη και γενναιοδωρία, όμως πάντα υπάρχει η γλυκιά προσδοκία ότι, όταν παρουσιαστεί η ανάγκη, το καλό που έκαναν, θα επιστρέψει. Όταν όμως η προσφορά στις σχέσεις είναι μονόδρομη, τότε αρχίζουν να δημιουργούνται προβλήματα. Όταν δε, οι σχέσεις αυτές είναι γονέων – παιδιών, τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα.

Όταν ένα παιδί μεγαλώνοντας, προκόψει στη ζωή του, μπορεί να θέλει να βοηθήσει οικονομικά τους γονείς του. Πράγμα που ίσως να διευκολύνει ή και να δυσχεράνει την μεταξύ τους σχέση.

Η γυναίκα της ιστορίας, προσπαθεί να βρει τις ισορροπίες στη σχέση της με τους γονείς της, στους οποίους αρνήθηκε να δανείσει το ποσό των 177. 58 ευρώ για ν’ αγοράσουν σπίτι.

“Θέλουν να πουλήσουν το σπίτι”

Η 24χρονη γυναίκα αποφοίτησε πρόσφατα από το πανεπιστήμιο και γρήγορα βρήκε δουλειά, στην οποία είναι πολύ επιτυχημένη. Πλέον έχει ένα διαμέρισμα, όπου μένει με τον σύντροφό της και τον σκύλο τους και γενικά, ζει μια όμορφη ζωή.

Παρόλα αυτά, είναι αντιμέτωπη με οικογενειακά δράματα.

Οι γονείς της, οι οποίοι κοντεύουν τα 60, σκέφτονται έντονα το ενδεχόμενο να πουλήσουν το σπίτι τους, αφού τόσο η ίδια όσο και τ’ αδέλφια της έχουν μετακομίσει.

Ο πατέρας της το έχει φροντίσει με ιδιαίτερη επιμέλεια, και το σπίτι είναι έτοιμο προς πώληση.

Πρόσφατα, δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον πατέρα της, ο οποίος της ζήτησε μια τεράστια χάρη.  Την ρώτησε αν μπορεί να τους δανείσει το ποσό των 177. 58 ευρώ, ώστε ν’ αγοράσουν το σπίτι που θέλουν.

“Του είπα ότι θα το σκεφτώ και θύμωσε”

Η τολμηρή ερώτηση του πατέρα της, την άφησε άναυδη, και μαζί με τον σύντροφό της, δεν ήξεραν τι να του πουν. Ζήτησε από τον πατέρα της να τηλεφωνήσει μια άλλη στιγμή, αφού το συζητούσε με τον σύντροφό της.

Αυτό προκάλεσε τον θυμό του πατέρα της.

Ωστόσο, οι γονείς της, δεν προσέφεραν στη γυναίκα την παραμικρή οικονομική βοήθεια όσο σπούδαζε, και εκείνη αναγκάστηκε να τα βγάλει πέρα μόνη της. Τώρα, της ζητά να τους δώσει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για ν’ αγοράσουν το σπίτι των ονείρων τους.

«Τώρα που έχω βρει μια καλή δουλειά και έχω οικονομική άνεση, μου ζητούν λεφτά», εξηγεί η γυναίκα.

«Ο σύντροφός μου είναι έξαλλος. Το ίδιο και εγώ, αλλά επιπλέον, είμαι και λυπημένη. Αρνήθηκα να δώσω στον πατέρα μου τα χρήματα, αφού αποπληρώνω τα φοιτητικά μου δάνεια, έχω ασφάλειες για το αυτοκίνητο και λογαριασμούς να πληρώνω κάθε μήνα. Το ξέρω ότι δεν θα έπρεπε να νιώθω άσχημα, αλλά είναι αδύνατον, δεδομένου ότι μιλάμε για τους γονείς μου».

Πρέπει η γυναίκα να αισθάνεται άσχημα που αρνήθηκε να τους δώσει τα χρήματα, ή έπραξε σωστά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις