Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Η γυναίκα του αποκάλυψε ότι είναι non-binary και τώρα αμφιβάλλει για τον γάμο τους – «Δεν ξέρω τι να κάνω – Μήπως η σχέση έχει κάνει τον κύκλο της;»


 Ο 30χρονος άνδρας της ιστορίας γνώρισε τη γυναίκα του πριν από δέκα χρόνια και, πριν από τέσσερα χρόνια, το ζευγάρι παντρεύτηκε. Περίπου πριν από έναν χρόνο, η γυναίκα αποκάλυψε ότι είναι non-binary, αφού του είχε ήδη αφήσει πολλά υπονοούμενα. Non-binary, ή «φυλοδιαφορετικό», αναφέρεται στο φάσμα των σεξουαλικών ταυτοτήτων του ανθρώπου, πέρα από τον αποκλειστικό διαχωρισμό «αρσενικό-θηλυκό».

“Μου αρέσουν αποκλειστικά οι γυναίκες”

«Άρχισε να χρησιμοποιεί ουδέτερες αντωνυμίες και μου εξήγησε ότι θα ήθελε να του απευθύνομαι χρησιμοποιώντας αντωνυμίες ουδέτερου γένους», εξηγεί ο άνδρας, ο οποίος, αυτό-προσδιορίζεται ως straight και παραδέχεται ότι δεν αισθάνεται έλξη για non-binary άτομα. Παρά τις προτιμήσεις του ωστόσο, δεν βιάστηκε να πάρει διαζύγιο, μιας και εξακολουθεί να αγαπάει πολύ την σύντροφό του.

Μετά την αποκάλυψη της συντρόφου του όμως, ένιωθε να χάνει την έλξη του, καθώς του αρέσουν αποκλειστικά οι γυναίκες και αφού, μετά την παραδοχή της συντρόφου εκείνη ξεκίνησε να χάνει και τη θηλυκότητά της.

Αρχικά, η σύντροφος υποσχέθηκε ότι η μόνη αλλαγή που θα έβλεπε θα ήταν στη χρήση των αντωνυμιών και υποστήριξε ότι θα εξακολουθούσε να είναι ακριβώς το ίδιο πρόσωπο που γνωρίζει και λατρεύει.

«Ωστόσο, όσο περισσότερο συνειδητοποιώ ότι δεν είναι πλέον γυναίκα, τόσο λιγότερο βλέπω ότι ταιριάζω μαζί της», εξηγεί ο άνδρας.

“Οι αλλαγές παρατηρούνται σε όλα τα επίπεδα του γάμου μας”

«Ακόμη, μου έχει προτείνει κάποιες αλλαγές στο σεξ με τις οποίες δεν συμφωνώ ενώ θέλει να πάρει ορμόνες για να βαθύνει η φωνή της. Επιπλέον, ορισμένα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, με έκαναν ν’ αναθεωρήσω τη σχέση μας. Η σύντροφός μου έχει κάποια γυναικολογικά προβλήματα, μέσα από τα οποία έδειξε πόσο απεχθάνεται τη γυναικεία φύση. Ως straight άνδρας που είμαι, η στάση αυτή με απομακρύνει ακόμη περισσότερο από κοντά της».

Στον γάμο τους, προέκυψαν και κάποια άλλα προβλήματα και, όλα αυτά μαζί, τον οδήγησαν στο να σκεφτεί το ενδεχόμενο ο γάμος τους να λήξει. Άλλωστε, υπάρχει και κάτι ακόμη που δεν μπορεί να διαχειριστεί. Ο άνδρας είναι εκείνος που βγάζει περισσότερα χρήματα και αυτός που επωμίζεται σχεδόν όλα τα έξοδα. Πληρώνει τα ιατρικά έξοδα, το ενοίκιο, τις διακοπές, τις εξόδους.

“Δεν αντέχω τα οικονομικά βάρη”

Παρόλο που πληρώνει και για τους δύο, η σύντροφός του διαρκώς παραπονιέται ότι δεν έχουν χρήματα, πράγμα που τον θυμώνει, καθώς της παρέχει μια άνετη ζωή, τη στιγμή που δεν πληρώνει σχεδόν τίποτα.

Οι φίλοι της συντρόφου του, θεωρούν ότι δεν είναι υποστηρικτικός, και τον κατηγορούν ως εγωιστή. Η σύντροφός του όμως, δεν θέλει να δουλέψει περισσότερες ώρες, ούτε να βρει μια άλλη, πιο καλοπληρωμένη δουλειά.

Στον γάμο τους τα προβλήματα πληθαίνουν και δεν φταίει μόνο η φυλετική ταυτότητα της συντρόφου του. Όλα αυτά, κάνουν τον άνδρα να αναρωτιέται αν η σχέση έχει κάνει τον κύκλο της.

Ο άνδρας της ιστορίας ωστόσο, δεν έχει σκοπό να χρηματοδοτεί ολοκληρωτικά την σύντροφό του, καθώς θεωρεί ότι είναι ένας ανεξάρτητος άνθρωπος,  και η οικονομική του επιβάρυνση του έχει προκαλέσει μεγάλο στρες.

«Συζητάμε το ενδεχόμενο ν’ αγοράσουμε ένα σπίτι, αλλά δεν αντέχω στη σκέψη ότι θα το πληρώσω εξ ολοκλήρου, αντί να πάω να μείνω σ’ ένα σπίτι του γούστου μου»,  εξηγεί ο άνδρας.

«Δεν μπορώ, μιας και συνεργάζομαι με τόσες γυναίκες, να μην αναρωτιέμαι πώς είναι να ζεις με κάποια που αναλαμβάνει ένα μέρος των εξόδων και των οικονομικών ευθυνών. Αισθάνομαι ότι η σύντροφός μου, στα δύσκολα βασίζεται πάνω μου και εγώ κουβαλάω όλο το βάρος». Λίγο πριν προκύψουν τα γυναικολογικά προβλήματα της συζύγου, του είχε αποκαλύψει ότι χρωστούσε 2.800 ευρώ.

Τότε κάλυψε το χρέος αλλά πλέον ζει με τον φόβο ότι η σύντροφός του σύντομα θα κάνει κάτι εξίσου ανεύθυνο.

Νιώθει ότι είναι ο μόνος που προσπαθεί

Εκτός από τις αναταραχές που περνά ο γάμος τους, επιπλέον, η σύντροφός του έχει σταματήσει να προσέχει τον εαυτό της και την υγεία της. Με άλλα λόγια, ο άνδρας νιώθει ότι είναι ο μόνος που προσπαθεί να του υπενθυμίζει να προσπαθεί περισσότερο, τη στιγμή που και ο ίδιος έχει ανάγκη από ενθάρρυνση και υποστήριξη.

«Εξακολουθώ να αγαπάω την σύντροφό μου, πάντα θα την αγαπάω, ό,τι και αν γίνει στο μέλλον», σημειώνει. «Γενικά, τα έχουμε πάει καλά μέχρι στιγμής, όμως αυτά τα κρίσιμα ζητήματα πλέον με ανησυχούν. Δεν θέλω κάποια συμβουλή, όμως έχω ανάγκη κάποιος να με διαβεβαιώσει ότι, αν αφήσω πίσω μου τον γάμο μου και τις στιγμές που έζησα με την σύντροφό μου, δεν θα είμαι παράλογος ή επιπόλαιος».

«Αν τελικά αποφασίσω ότι πρέπει ν’ αντιμετωπίσω το ζήτημα αυτό, το πρώτο απαραίτητο βήμα θα είναι να πάμε σε κάποιον σύμβουλο, προτού να είναι αργά».

Εσείς, τι συμβουλή θα του δίνατε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις