Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και σκόρδο είναι μια κλασική επιλογή που φτιάχνεται μέσα σε λίγα λεπτά και προσφέρει μια γευστική και δροσιστική εμπειρία.
Υλικά
- 400 γραμμάρια ζυμαρικά (όποιο είδος σας αρέσει)
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
- 1/4 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Οδηγίες
- Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίξτε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
- Αλατοπιπερώστε σύμφωνα με τη γεύση σας.
- Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, στραγγίξτε τα και ρίξτε τα στο τηγάνι.
- Ανακατέψτε καλά για να επικαλυφθούν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.
- Προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατέψτε ξανά.
- Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου