Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Μακρόν: Θα στείλω Mirage στην Ουκρανία! Κανένα ταμπού στην αποστολή Γάλλων εκπαιδευτών


 Πολλές ανακοινώσεις έκανε πριν από λίγο ο Γάλλος πρόεδρος, με αφορμή τους εορτασμούς για την επέτειο της απόβασης της Νορμανδίας.

Ο Μακρόν επιβεβαίωσε πως έδωσε την άδεια στο Κίεβο να πραγματοποιήσει χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος με γαλλικά όπλα!!

Η Γαλλία ακολουθεί έτσι τον δρόμο των ΗΠΑ και Γερμανίας που έδωσαν παρόμοιες οδηγίες στους Ουκρανούς σε ό,τι αφορά την χρήση νατοϊκών όπλων.

Ο Γάλλος Πρόεδρος, παραχωρώντας συνέντευξη σε γαλλικά τηλεοπτικά δίκτυα, είπε τα εξής:

«Το Κίεβο μπορεί να χτυπήσει τους στόχους από τους οποίους εκτοξεύτηκαν οι πύραυλοι».

Παράλληλα ανακοίνωσε πως εξετάζει την πώληση μαχητικών Mirage 2000-5 στο Κίεβο!

«Από αύριο θα ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης και μεταφοράς πιλότων για αυτά τα αεροσκάφη, το οποίο θα επιτρέψει να εκπαιδευτούν μέχρι το τέλος του χρόνου» .

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι «η Γαλλία θα εκπαιδεύσει 4.500 Ουκρανούς στρατιώτες για να τους εξοπλίσει και να τους βοηθήσει να αντισταθούν στους Ρώσους».

Όταν ρωτήθηκε μάλιστα σχετικά με το σενάριο αποστολής στρατιωτικών εκπαιδευτών στην Ουκρανία, ο Εμανουέλ Μακρόν είπε με νόημα ότι «δεν πρέπει να υπάρχει ταμπού σε αυτό το θέμα».

Και συνέχισε:

«Το ουκρανικό έδαφος είναι κυρίαρχο. Το θέμα δεν είναι να πάμε για εκπαίδευση στη ζώνη μάχης, αλλά τη στιγμή που η Ουκρανία έχει μια πρόκληση, πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτήν όπως κάναμε κάθε φορά

Σχετικά δε με τις συνέπειες μιας τέτοιας αποστολής και στη συνέχεια του θανάτου των εκπαιδευτών του στο έδαφος απάντησε:

«Πιστεύετε ότι είναι λιγότερο σοβαρό να έχουμε έναν Γάλλο πολίτη, έναν Γερμανό, έναν Βρετανό που σκοτώνεται στην Ουκρανία παρά ένας στρατιώτης; Συμβολικά, είναι πολύ διαφορετικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις