Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Μπρα ντε φερ Μητσοτάκη – Σαλμά στην K.O. της ΝΔ: «Η κυβέρνηση εξυπηρετεί τους λίγους» – «Δεν θα ανεχτώ υπονοούμενα»


 Πολιτικό «τζαρτζάρισμα» ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Μάριο Σαλμά σημειώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δέχεται πυρά από διάφορους βουλευτές (Μίλτου Χρυσομάλλη, Γιάννη Ανδριανό και Θεόδωρο Καραόγλου) είτε για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, είτε για την ακρίβεια ή για την ιδεολογική «στροφή» του κόμματος. Ωστόσο, στη μόνη φορά που πήρε τον λόγο για να απαντήσει (μέχρι στιγμής) ήταν μετά την τοποθέτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας.

Ο κ. Σαλμάς, ο οποίος είχε ζητήσει με επιστολή που δημοσιοποίησε στα social media τη σύγκληση της Κ.Ο., άφησε σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εξυπηρετεί τους λίγους και όχι τους πολλούς.

Μάλιστα, κατά τις πληροφορίες, έφερε ως παράδειγμα έναν ύποπτο -όπως τον περιέγραψε- διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού για εταιρία που έχει σχέση με υπηρεσίες καφέ.

Τότε, ο κ. Μητσοτάκης πήρε τον λόγο και απάντησε σε αυστηρό ύφος ότι δεν θα ανεχτεί υπονοούμενα, καθώς η κοινωνική αποδοχή της κυβέρνησης αποτυπώθηκε στο 41% που πήρε στις εθνικές εκλογές, με το σκηνικό να συζητείται έντονα στους διαδρόμους της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας είχε διαφοροποιηθεί στη ψηφοφορία για τον νέο δικαστικό χάρτη και μετά από παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου (και συγκεκριμένα του Μάκη Βορίδη) αναγκάστηκε να «διορθώσει» την ψήφο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις