Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Πώς να καθαρίσετε την Kεφαλή του ντους από τα άλατα με ένα απλό υλικό που υπάρχει στο σπίτι σας


 Τα άλατα συχνά μένουν πίσω όταν εξατμίζεται το σκληρό νερό με πολλά ορυκτά, γεμίζοντας την κεφαλή του ντους με βρωμιά και βακτήρια. Ο ειδικός στα είδη υγιεινής, Brian Toward προτείνει ένα έξυπνο κόλπο για να τα ξεφορτωθείτε.

Όταν καθαρίζετε την μπανιέρα σας, είναι εύκολο να ξεχνάτε ότι και η κεφαλή του ντους χρειάζεται βαθύ καθαρισμό. Ίσως να σκέφτεστε: τι θα μπορούσε να τη λερώσει αφού δεν την αγγίζουμε σχεδόν καθόλου;

Ωστόσο, αν τολμήσετε να κοιτάξετε προς τα πάνω για μια στιγμή, μπορεί να δείτε ένα στρώμα από άλατα, ορυκτά και βακτήρια που έχει συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου. Αλλά μην ανησυχείτε. Ο Brian Toward, Διευθύνων Σύμβουλος της Wholesale Domestic, ισχυρίζεται ότι υπάρχει ένα εύκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να το απαλλαγείτε από τα άλατα και τη βρωμιά με ένα απλό υλικό που υπάρχει στο σπίτι σας.

«Η κεφαλή του ντους συχνά ξεχνιέται και μόνο κατά τη διάρκεια του ντους παρατηρείτε τη βρωμιά που έχει συσσωρευτεί. Το λευκό ξύδι είναι η λύση για να απαλλαγείτε από τα άλατα και τη βρωμιά», αποκαλύπτει ο ειδικός.

Τα άλατα συχνά μένουν πίσω όταν εξατμίζεται νερό με πολλά ορυκτά. Αυτό ονομάζεται συνήθως “σκληρό νερό” και σχηματίζεται όταν το νερό περνάει μέσα από ασβεστόλιθο, κιμωλία ή γύψο μέχρι την βρύση σας. Αν και δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία, κάποιοι λένε ότι μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στο δέρμα, στο τριχωτό της κεφαλής ή ακόμη και ξηρές άκρες στα μαλλιά. Η παραγωγή αλάτων μπορεί επίσης να καταστρέψει βραστήρες, σωλήνες, πλυντήρια πιάτων και κεφαλές ντους επηρεάζοντας τη λειτουργία τους μακροπρόθεσμα.

Ο Brian Toward συμβουλεύει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

  1. Ρίξτε το λευκό ξύδι σε μια σακούλα τύπου zip lock μαζί με την ξεβιδωμένη κεφαλή του ντους.
  2. Αφήστε την να μουλιάσει για τουλάχιστον μία ώρα για να δράσει το ξύδι.
  3. Μετά από μία ώρα, αφαιρέστε την από τη σακούλα και ψεκάστε την με το αγαπημένο σας απολυμαντικό πριν την ξεπλύνετε με καυτό νερό για να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα.

«Το λευκό ξύδι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό χάρη στο οξικό του οξύ, το οποίο διασπά το ανθρακικό ασβέστιο του αλάτων», σημειώνει ο ειδικός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις