Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Απείλησε να καλέσει την αστυνομία – «H νύφη μου άφησε τον γιο της για να τον προσέχω και δεν ήρθε να τον πάρει»


 Η απουσία ορίων, ακόμη και στις οικογενειακές σχέσεις, οδηγεί σε σοβαρές συγκρούσεις. Μια γυναίκα έφτασε στα όρια των αντοχών της, αφού δεν μπορούσε να βλέπει άλλο τον αδελφό της και τη γυναίκα του να αφήνουν το παιδί τους υπό την επιμέλειά της και να εξαφανίζονται για μεγάλα διαστήματα. Τα μέτρα που αποφάσισε να λάβει ήταν όντως… δραστικά!

Σας έχει τύχει ποτέ κάποιος συγγενής ή φίλος να σας ζητάει να του κάνετε μια χάρη «για λίγο» και να καταλήγει να κάνει κατάχρηση της καλοσύνης σας;

Η γυναίκα της ιστορίας απείλησε τον αδελφό της και τη νύφη της ότι θα τους κατηγορήσει για παραμέληση τέκνου, καθώς τον άφηναν για μεγάλα χρονικά διαστήματα σ’ εκείνη.

“Δεν είχα καμία διάθεση να γίνω η νταντά του”

Η γυναίκα που αφηγείται το πρόβλημά της είναι 23 ετών, δηλαδή περίπου στην ίδια ηλικία με τον αδελφό και τη νύφη της, οι οποίοι έχουν έναν μικρό γιο.

Η ίδια έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει καμία διάθεση να γίνει η νταντά  του μωρού επί εικοσιτετραώρου βάσεως. «Δεν θα δεχόμουν να τον προσέξω εκτός αν ήταν απόλυτη ανάγκη ή αν το είχαμε συμφωνήσει από πριν», εξηγεί η γυναίκα.  «Μάλιστα, όλα αυτά, τα συμφωνήσαμε πριν καν γεννηθεί το παιδί».

Περίπου δύο μήνες μετά τη γέννηση του, άρχισαν να μου ζητάνε να τον κοιτάξω για ένα ‘λεπτάκι’ και μετά εξαφανίζονταν». «Στην αρχή, ήταν πράγματι για λίγο, σταδιακά όμως γινόταν ολοένα και περισσότερο και εγώ αναγκαζόμουν να τους υπενθυμίζω τη συμφωνία μας. Σταματούσαν για λίγο και μετά, πάλι τα ίδια».


“Έχω αγανακτήσει με την ανευθυνότητά τους”

Καθώς αυτή η κατάσταση εξακολουθεί εδώ και έξι μήνες, η γυναίκα έχει αγανακτήσει με την ανεύθυνη συμπεριφορά του αδελφού και της νύφης της.

Τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο όταν ένα απόγευμα, η νύφη της, της ζήτησε να κρατήσει το μωρό για ένα ‘λεπτάκι’. «Της είπα: ‘εντάξει, αλλά έχω κανονίσει, οπότε δεν μπορώ να τον προσέχω για πολλή ώρα’ και εκείνη είπε ότι δεν θ’ αργήσει και μετά έφυγε», περιγράφει η γυναίκα.

«Είχαν περάσει 20 λεπτά και δεν είχε επιστρέψει. Την πήρα τηλέφωνο, και μου είπε ότι έμπαινε στο σινεμά να δει ταινία και θα μ’ έπαιρνε όταν τελείωνε».

Τότε η γυναίκα της απάντησε ότι θα έφευγε επειδή έπρεπε να πάει σε μια συνέντευξη και πως αν δεν ερχόταν αμέσως να πάρει το παιδί της, θα καλούσε την αστυνομία και θα την κατηγορούσε για παραμέληση τέκνου.

Τελικά, η νύφη επέστρεψε ακριβώς τη στιγμή που η γυναίκα έφευγε. Αν και έκτοτε δεν της ζήτησε ξανά να κοιτάξει το μωρό, οι υπόλοιποι της οικογένειας της κρατούν κακία επειδή δεν βοηθάει τον αδελφό της με το μωρό.

Τι πιστεύετε; Το παράκανε με την απειλή ή είχε δίκιο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.