Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

H αδελφή της είχε ένα φρικτό ατύχημα και από τότε τα πάντα άλλαξαν στην οικογένειά της – «Δεν με αφήνουν να μοιραστώ κανένα ευχάριστο νέο για να μην πληγωθεί»


 Η διαχείρισης μιας ασθένειας ή ενός ατυχήματος είναι περίπλοκη διαδικασία και αναπόφευκτα, αφορά όλη την οικογένεια. Ορισμένα μέλη της οικογένειας, λόγω της θέσης τους, καταλήγουν να σηκώνουν το μεγαλύτερο συναισθηματικό φορτίο της ασθένειας, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της 32χρονης γυναίκας της ιστορίας.

Πριν από τρία χρόνια, η 26χρονη αδελφή της 32χρονης, ενεπλάκη σε ένα φρικτό ατύχημα, μένοντας παράλυτη από την μέση και κάτω. Το ατύχημα στοίχισε σε ολόκληρη την οικογένεια, όμως περισσότερο έχει κοστίσει συναισθηματικά και ψυχικά στην μεγαλύτερη αδελφή της.

Η οικογένεια έχει αφοσιωθεί στην ανάρρωση της κόρης, και η γυναίκα στέκεται και αυτή στο πλευρό της αδελφής της.

«Ωστόσο, από τότε που συνέβη το ατύχημα, νιώθω λες και δεν έχω το δικαίωμα να χαρώ τίποτα καλό που συμβαίνει ή έστω να το μοιραστώ μαζί τους», εξηγεί η γυναίκα.

“Ποτέ δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να πω κάτι ευχάριστο”

«Κάθε φορά που μου συμβαίνει κάτι ευχάριστο, η οικογένειά μου με αποκλείει. Πέρυσι πήρα προαγωγή και ήθελα με τόση χαρά και ενθουσιασμό να το μοιραστώ μαζί τους».

Η γυναίκα πίστευε ότι όλη η οικογένεια θα χαιρόταν μαζί της, αλλά όταν ανακοίνωσε το ευχάριστο νέο, η μητέρα της την έπιασε και της είπε ότι δεν διάλεξε καλή στιγμή να το πει.

Προφανώς, η στιγμή δεν ήταν κατάλληλη επειδή εκείνη την ημέρα η αδελφή της δεν ήταν καλά.

Έτσι, κράτησε τα καλά νέα για τον εαυτό της και δεν μίλησε σε κανέναν. Οκτώ μήνες μετά την προαγωγή, ο σύντροφός της, της έκανε πρόταση γάμου. Με το που το είπε στην οικογένειά της, η μητέρα της άλλαξε συζήτηση, λέγοντας ότι η αδελφή της δεν είναι καλά επειδή έχει προβλήματα με τις σχέσεις της.


Με λίγα λόγια, η οικογένεια την κάνει να νιώθει πως, οτιδήποτε καλό της συμβαίνει, αυτόματα βλάπτει την αδελφή της. Λίγες μέρες μετά το τελευταίο περιστατικό, η γυναίκα της ιστορίας αγόρασε το πρώτο της, ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο, μετά από πολλά χρόνια εξοικονόμησης χρημάτων. Ήθελε πολύ να το πει στους δικούς της, οι οποίοι πίστευε ότι θα ενθουσιαστούν το ίδιο με εκείνη. Με το που τους το είπε όμως, επικράτησε η απόλυτη σιωπή.

«Η μητέρα μου, μου ψιθύρισε στο αυτί ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή και ότι πρέπει να σκεφτώ λίγο και την αδελφή μου. Η αδελφή μου έδειχνε τόσο λυπημένη, που αμέσως ένιωσα ότι είμαι ο χειρότερος άνθρωπος στον κόσμο», περιγράφει η γυναίκα.


«Δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα πλέον. Την ρώτησα ‘μπορώ να μοιραστώ κάτι ευχάριστο που συμβαίνει στη ζωή μου; Νόμιζα ότι θα χαρείτε για εμένα’. Κανείς δεν ήξερε τι να πει. Ήταν η πρώτη φορά που έκανα κάτι τέτοιο».


«Τώρα νιώθω τύψεις, έχω μπερδευτεί. Νιώθω όλη την ώρα ότι πρέπει να περπατάω με την πλάτη στον τοίχο».


“Νιώθω εγωίστρια”

Η γυναίκα ξέρει καλά ότι η ζωή της αδελφής της δεν είναι πλέον η ίδια, και προσπαθεί με όλη της τη δύναμη να τη στηρίξει. Όμως, θέλει να μπορεί να μοιραστεί τα ευχάριστα νέα με την οικογένειά της. Αισθάνεται τύψεις και νιώθει ότι φέρθηκε εγωκεντρικά και με αναισθησία. Σε καμία περίπτωση δεν θέλει να κάνει την αδελφή της να νιώθει άσχημα και να πληγωθεί. Αυτό που θέλει, είναι να μοιράζεται τις χαρές της με τους αγαπημένους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις