Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

H αλήθεια από την φίλη της την πλήγωσε – «Της είπα ότι ο λόγος που δεν την επιθυμεί ο άνδρας της είναι τα κιλά της εγκυμοσύνης»

 


Από τους φίλους μας, περιμένουμε ειλικρίνεια και στήριξη. Βέβαια, το πιο σημαντικό από όλα, είναι οι φίλοι μας να μπορούν να διακρίνουν πότε χρειάζεται να είναι ειλικρινείς και πότε υποστηρικτικοί. Η έλλειψη διάκρισης αποδεικνύει ότι καμιά φορά, είναι καλύτερο να… μετράμε τα λόγια μας.

Η γυναίκα της ιστορίας έχει μια στενή φίλη, τη Σάρα. Οι δύο φίλες είναι κοντά στα τριάντα, ενώ η Σάρα, εδώ και οκτώ χρόνια είναι παντρεμένη με τον Μαρκ, με τον οποίο έχουν δύο παιδιά, ηλικίας πέντε και τριών ετών. Όπως συμβαίνει με πολλές γυναίκες αφού αποκτήσουν παιδιά, η Σάρα παρατήρησε κάποιες αλλαγές στο σώμα της. Δηλαδή, έβαλε βάρος, κάτι το οποίο θεωρεί φυσιολογικό. Το ίδιο και η φίλη της, η οποία θεωρεί ότι η ομορφιά δεν έχει νούμερο ή όριο στη ζυγαριά.

Το βάρος της Σάρα ωστόσο, έγινε το επίκεντρο της συζήτησης, κατά τη διάρκεια μιας κουβέντας που είχε με τη φίλη της και αφορούσε κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζει με τον σύζυγό της, Μαρκ. «Πρόσφατα, η Σάρα μου εκμυστηρεύτηκε κάποιες ανησυχίες, επειδή ο Μαρκ έχει γίνει κάπως απόμακρος και λιγότερο στοργικός», εξηγεί η γυναίκα.

«Είπε χαρακτηριστικά ότι η ερωτική τους ζωή βρίσκεται σε μαρασμό, και νιώθει ότι δεν τον ενδιαφέρει πλέον, κάτι που την αγχώνει και τη στεναχωρεί».

Έτσι, πρόσφατα, ρώτησε απευθείας τη φίλη της, αν πιστεύει ότι το πρόβλημα με τον Μαρκ οφείλεται στο βάρος της. Η απότομη απάντηση της φίλης της την ξάφνιασε, αλλά η ίδια θεώρησε ότι όφειλε ν’ απαντήσει με ειλικρίνεια, μιας και αυτό της είχε ζητήσει η φίλη της

«Σε μια στιγμή ωμής ειλικρίνειας, της είπα: Έχεις πάρει πολύ βάρος από τότε που γέννησες, και εντάξει όσο φυσιολογικό και αν είναι, έχουν περάσει πέντε χρόνια και δεν προσπαθείς καν ν’ αδυνατίσεις».  Επίσης, της είπε ότι, αν πιστεύει ότι φταίει το βάρος της, τότε θα έπρεπε να ρωτήσει τον Μαρκ.

Της πρότεινε επίσης, ν’ αρχίσει να προσέχει περισσότερο τον εαυτό της. Δυστυχώς όμως, η φίλη της δεν πήρε καθόλου θετικά την απάντηση που έλαβε. «Σώπασε και άρχισε να κλαίει, λέγοντας ότι αισθάνεται απαίσια και ότι δεν περίμενε από εμένα να της πω ότι δεν είναι ελκυστική», σχολιάζει η γυναίκα.

«Εγώ προσπάθησα να της εξηγήσω ότι δεν εννοούσα αυτό, αλλά έκοψε απότομα την κουβέντα και έφυγε. Από εκείνη την ημέρα είναι απόμακρη και εγώ νιώθω απαίσια. Δεν είχα πρόθεση να την πληγώσω αλλά ζήτησε την ειλικρινή μου γνώμη και εγώ της την είπα».

Τελικά, ήταν κακό που μίλησε έτσι στη φίλη της, ή απλώς θέλησε να τη βοηθήσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις