Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

H ασύρματη επικοινωνία 6G θα μπορούσε να ξεκινήσει σύντομα! Τι σημαίνει αυτό;


 Θα είναι όλα ασφαλή για τους ανθρώπους;

Η ασύρματη επικοινωνία 6G θα μπορούσε να έρθει σύντομα, καθώς ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που σχετίζονται με την τεχνολογία φαίνεται να έχει λυθεί.

Μέχρι τώρα, ένα από τα κύρια εμπόδια στην επικοινωνία 6G ήταν το μικροσκοπικό μέγεθος των κυμάτων terahertz που χρησιμοποιεί. Αυτά διαταράσσονται εύκολα από εμπόδια όπως τοίχοι, έπιπλα και ζωντανά πλάσματα.

Τώρα, ερευνητές από τα πανεπιστήμια Brown and Rice ισχυρίζονται ότι έχουν βρει έναν τρόπο να κάμπτουν τα κύματα terahertz γύρω από τα εμπόδια.

Σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό  Communications Engineering , οι ερευνητές επιδεικνύουν μια νέα προσέγγιση για την αποστολή κυμάτων 6G σε καμπύλες τροχιές, διατηρώντας μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ του πομπού και του δέκτη.

«Αυτή είναι η πρώτη κυρτή σύνδεση δεδομένων στον κόσμο, ένα κρίσιμο ορόσημο για την υλοποίηση του οράματος 6G για υψηλό ρυθμό δεδομένων και υψηλή αξιοπιστία», λέει ο Έντουαρντ Νάιτλι , καθηγητής ηλεκτρολογίας και μηχανικής υπολογιστών στο Rice.

Το ζήτημα των επιπτώσεων στην υγεία από την έκθεση σε μη ιονίζουσα ακτινοβολία (EMF), συμπεριλαμβανομένου του 5G, παραμένει σημαντική πηγή διαμάχης.

Ενώ οι ελεγκτές γεγονότων και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης εναλλάσσονται μεταξύ της υποβάθμισης των φόβων για τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και της απαξίωσης ότι συνδέονται με διάφορες «θεωρίες συνωμοσίας», ιατρικοί εμπειρογνώμονες και επιστήμονες συνεχίζουν να προειδοποιούν ότι υπάρχει καλός λόγος να πιστεύει κανείς ότι η έκθεση μπορεί να συνδέεται με μια μεγάλη ποικιλία βλαβών από μειωμένο αριθμό σπερματοζωαρίων έως καρκίνο και άνοια.

Το 2017, γιατροί και επιστήμονες ξεκίνησαν μια αναφορά στην ΕΕ για να αποτρέψουν την ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G. Ανέφεραν πιθανούς κινδύνους καρκίνου και σημείωσαν επίσης ότι, δεδομένου ότι η τεχνολογία ήταν τόσο νέα, δεν είχαν πραγματοποιηθεί επαρκείς δοκιμές ασφάλειας.

Μια ποικιλία μελετών έχουν δείξει ότι η μη ιονίζουσα ακτινοβολία έχει την δυνατότητα να προκαλέσει γονιδιακή βλάβη.

Όπως σημειώνει μια μελέτη ανασκόπησης , «Πολλές μελέτες ανέφεραν επιδράσεις σε κύτταρα και ζώα μετά από έκθεση σε EMF σε εντάσεις παρόμοιες με εκείνες στο δημόσιο και επαγγελματικό περιβάλλον».

Η μελέτη προσθέτει ότι, «οι μηχανισμοί με τους οποίους προκαλούνται επιδράσεις από το EMF είναι βασικά άγνωστοι».

Θυμηθείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις