Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Ανάγκασε τις δίδυμες κόρες της να κάνουν δίαιτα και η μία παραπονιέται: «Eίναι άδικο»


 Η μητέρα των 14χρονων, μονοζυγωτικών διδύμων, της Alana και της Megan ανάγκασε τις κόρες της να κάνουν δίαιτα. Τα κορίτσια έχουν ύψος 1.52, όμως διαφέρουν αισθητά στο σωματικό βάρος. Η Alana ζυγίζει 45 κιλά, ενώ η Megan είναι παραπάνω από 68 κιλά.

“Το βάρος της ξέφυγε από τα υγιή όρια”

Πριν από επτά χρόνια, οι αδελφές είχαν το ίδιο βάρος. Από τότε, η Megan άρχισε να παχαίνει, ωστόσο το βάρος της ήταν υγιές. Όταν όμως έγινε 11 χρονών, ήταν, με ιατρικούς όρους, υπέρβαρη.

«Συμβουλεύτηκα τον γιατρό, ο οποίος μου είπε να μην ανησυχώ, αφού είναι πολύ συνηθισμένο τα παιδιά να βάζουν κιλά πριν από την εφηβεία και στη συνέχεια, να τα χάνουν», εξηγεί η γυναίκα.

Πέρυσι, τα κορίτσια ψήλωσαν πολύ, όμως το βάρος της Megan συνέχισε ν’ αυξάνεται. Πλέον, η Megan είναι επίσημα παχύσαρκη.  Τότε λοιπόν, η γυναίκα πήρε την κατάσταση στα χέρια της και αποφάσισε να βάλει τα κορίτσια σε δίαιτα, προκειμένου να βοηθήσει την Megan να φτάσει σ’ ένα πιο υγιές βάρος.

Η μητέρα επισκέφθηκε διάφορους γιατρούς, αναζητώντας μια απάντηση για την μεγάλη διαφορά βάρους ανάμεσα στις, κατά τ’ άλλα, ίδιες δίδυμες, ωστόσο όλοι οι ειδικοί κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι δεν συντρέχει ιατρικός λόγος που να εξηγεί τη διαφορά αυτή.

«Σταδιακά, άρχισα να τους περιορίζω τη ζάχαρη, το έτοιμο φαγητό, τα σνακ», εξηγεί η γυναίκα. «Τους μαγειρεύω πλούσια γεύματα, με λίγες θερμίδες και γεμάτα λαχανικά και πρωτεΐνες ώστε να χορταίνουν».

Η Megan και η Alana δεν γυμνάζονται, και η μητέρα τους προσπαθεί να τις πείσει να ξεκινήσουν να κινούνται. Προτείνει να κάνουν δραστηριότητες όπως ποδηλασία, κολύμπι, τραμπολίνο.  «Λέω στις κόρες μου πόσο σημαντικό είναι να είναι υγιείς, όχι τόσο να χάσουν βάρος», εξηγεί η γυναίκα.

“Δεν θέλω να νιώθει ότι την τιμωρώ για το βάρος της”

«Ωστόσο, η Alana έχει καταλάβει ότι ο πραγματικός λόγος της νέας τους διατροφής είναι ότι θέλω να χάσει βάρος η Megan».  Έτσι, «έχει αρχίσει να παραπονιέται ότι είναι άδικο να κάνει δίαιτα και εκείνη, επειδή πρέπει ν’ αδυνατίσει η αδελφή της.

Της είπα ότι δεν θέλω να νιώθει διαφορετικά η Megan, ούτε να πιστεύει ότι την τιμωρώ για τα κιλά της».

Το κύριο μέλημα της μητέρας, είναι ν’ αποκτήσουν οι κόρες της καλές συνήθεις, και ανησυχεί ότι αν πείσει μόνο την Megan ν’ ακολουθήσει τη δίαιτα, θα την κάνει να νιώθει ντροπή για το σώμα της.

Η μητέρα αναρωτιέται αν είναι σωστό να κάνει και τις δύο κόρες της ν’ ακολουθήσουν τη δίαιτα προκειμένου να βοηθήσει την Megan να γίνει πιο υγιής.


Ποια είναι η γνώμη σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις