Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Eίναι έξαλλη με την πεθερά της επειδή της ασκεί κριτική για την ανατροφή του παιδιού της – «Να σταματήσει γιατί εκείνη δεν ήταν ποτέ καλή μάνα»


 Η έφηβη κόρη της 36χρονης γυναίκας της ιστορίας, αποφοίτησε πρόσφατα από το λύκειο, κάνοντας την μητέρα της περήφανη, με την εισαγωγή της σε ένα σπουδαίο πανεπιστήμιο.

Η πεθερά της διάλεξε το πιο ανατριχιαστικό δώρο για τον γάμο τους – «Παρά τις καλές προθέσεις της, 30 χρόνια μετά εξακολουθεί να με στοιχειώνει»

Η 61χρονη πεθερά της όμως, δεν συμφωνεί με τις μεθόδους ανατροφής που ακολουθεί η νύφη της, αφού θεωρεί ότι δεν πρέπει να βοηθάει τα παιδιά μετά την ηλικία των 18.

Η πεθερά πιστεύει ότι τα παιδιά πρέπει να… πληρώνουν λογαριασμούς

«Θεωρεί ότι μετά τα 18, τα παιδιά δεν έχουν καμία θέση μέσα στο σπίτι και, αν τελικά δεν γίνεται αλλιώς, τότε έχουν υποχρέωση τουλάχιστον να πληρώνουν λογαριασμούς», εξηγεί η γυναίκα της ιστορίας.

Η 36χρονη όμως, δεν συμφωνεί με αυτού του είδους το στιλ. Θεωρεί ότι το να «ξεκόβεις» το παιδί με το που ενηλικιωθεί, είναι αφύσικο. Καταλαβαίνει ωστόσο, ότι η πεθερά της πιστεύει το αντίθετο, αφού αυτός ήταν ο τρόπος με τον οποίον ή ίδια μεγάλωσε τα παιδιά της.

Τώρα λοιπόν που η εγγονή της πέρασε στο πανεπιστήμιο, η πεθερά πιστεύει ότι πρέπει να φύγει από το σπίτι.

«Αυτό όμως δεν πρόκειται να γίνει, αφού αυτό είναι και το σπίτι της κόρης  μου και μπορεί να μείνει εδώ όσο καιρό θέλει», εξηγεί η γυναίκα.

Μιλάει άσχημα για την εγγονή της

Αφού η γυναίκα της ξεκαθάρισε πώς έχουν τα πράγματα, η πεθερά της είπε ότι θα «καταστρέψει» το παιδί, αφού είναι καιρός να ενηλικιωθεί.  «Μου φαίνεται παράξενο που μιλάει άσχημα για την εγγονή της», παραδέχεται η γυναίκα. «Η πεθερά μου, μου είπε ότι η κόρη μου δεν πρόκειται να τα καταφέρει στη ζωή της. Δεν έχω σκοπώ να την αφήσω να μιλάει έτσι για το παιδί μου», ξεκαθαρίζει η γυναίκα.

Η έντονη συζήτηση με την πεθερά και οι δεύτερες σκέψεις

Της έκανε σαφές ότι το παιδί δεν έχει να πάει πουθενά. Μάλιστα, της ζήτησε να κοιτάει τη δουλειά της μιας και η ίδια δεν υπήρξε ποτέ καλή μάνα.

«Μην ανησυχείς», της είπε, «δεν πρόκειται να δεις ξανά τα εγγόνια σου».

Τώρα όμως, δεν ξέρει αν ήταν σωστό που έκρινε την πεθερά της και αν χειρίστηκε σωστά την κατάσταση.

Θεωρείτε ότι πρέπει να παιδιά να κόβουν δεσμούς με την οικογένεια όταν ενηλικιώνονται; Πιστεύετε ότι η πεθερά ξεπέρασε τα όρια; Η γυναίκα έπρεπε να το χειριστεί με τον τρόπο αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις