Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Οι BRICS στα «τελικά στάδια» για την αλλαγή στον πλανήτη! Τι θα συμβεί τον Οκτώβριο - Ακόμα και αμερικανικά ΜΜΕ γράφουν για την κατάσταση!

 


Δεν θα περάσει πολύς καιρός πριν η BRICS αποδολαριοποιήσει πλήρως τις τάξεις των μελών της και τελικά ολόκληρο τον κόσμο, σχολιάζουν ακόμα και ΜΜΕ στις ΗΠΑ!

Σε συνεδρίαση αυτή την εβδομάδα στην Ρωσία, όπως τονίζεται, οι BRICS ανακοίνωσαν ότι έχουν φτάσει στα «τελικά στάδια» της αποστολής της αποδολαριοποίησης, με ένα νέο σύστημα πληρωμών και νέο ανταγωνιστικό νόμισμα στο παγκόσμιο αποθεματικό Federal Reserve Note (FRN), τα τρέχοντα, δηλαδή, τραπεζογραμμάτια του δολαρίου των Ηνωμένων Πολιτειών

Οι υπουργοί οικονομικών των κορυφαίων χωρών μελών των BRICS είναι σχεδόν έτοιμοι να αποκαλύψουν ένα πολυπολικό διεθνές νομισματικό σύστημα που θα σηματοδοτήσει επίσημο τέλος στην κυριαρχία του δολαρίου των ΗΠΑ ως το μοναδικό παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, σύμφωνα πάντα με ΜΜΕ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού!

Οι BRICS αφήνουν να εννοηθεί ότι ο πρώτος στόχος είναι η εξάλειψη του αμερικανικού δολαρίου. Στην συνέχεια, μόλις εκθρονιστεί ο βασιλιάς των νομισμάτων, οι BRICS θα λανσάρουν ένα ολοκαίνουργιο παγκόσμιο σύστημα πληρωμών για να αντικαταστήσει την υπάρχουσα παγκόσμια τάξη πραγμάτων.

Και συνεχίζει το αμερικανικό δημοσίευμα:


Τα τελευταία δύο χρόνια, η οικονομική συμμαχία BRICS εργάζεται σκληρά για να αμφισβητήσει το status quo. Αυτό έχει προκαλέσει αυξημένη αντίσταση από την ετοιμοθάνατη Δύση!

Καθώς τα κράτη μέλη των BRICS αποκαλύπτουν όλο και περισσότερο νέα ανταγωνιστικά νομίσματα, νέους τρόπους πληρωμής, νέα εμπορικά πρωτόκολλα και άλλες ουσιαστικές αλλαγές, η Δύση τυπώνει αστεία χρήματα FRN και τα ρίχνει στην Ουκρανία!

(…)

Στην διήμερη συνάντηση στην ρωσική πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ, μέλη από 20 χώρες BRICS ήταν παρόντα για να συζητήσουν την οικονομική συνεργασία και τα σχέδια επέκτασης. Τα θέματα περιελάμβαναν την επέκταση των BRICS+, την αύξηση των προσπαθειών αποδολαριοποίησης και την οικοδόμηση περαιτέρω οικονομικών και εμπορικών σχέσεων εντός του μπλοκ.

Ο Νο. 1 στόχος αυτή την στιγμή για τους BRICS είναι να διακόψει πλήρως τους δεσμούς με το δολάριο των ΗΠΑ και αντ’ αυτού να χρησιμοποιήσει τοπικά νομίσματα για όλες τις διασυνοριακές συναλλαγές μεταξύ των κρατών μελών.

Το BRICS προσφέρει επίσης ένα σχέδιο νομίσματος που υποστηρίζεται από χρυσό και θα εφαρμοστεί με τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας (CBDC). Με άλλα λόγια, τα ανατολικά παράσιτα θα αντικαταστήσουν τα δυτικά, ή έτσι φαίνεται.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, η Δύση πεθαίνει και η Ανατολή ανατέλλει – δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία γι’ αυτό.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επιβεβαίωσε ότι ένα νέο σύστημα πληρωμών BRICS είναι καθ’ οδόν που θα επιτρέψει στα κράτη μέλη να παρακάμψουν με ευκολία το δολάριο των ΗΠΑ. Υποστήριξε ότι η νέα πλατφόρμα θα βελτιώσει το διεθνές νομισματικό σύστημα καθιστώντας δυνατή την πληρωμή για το αμοιβαίο εμπόριο σε εθνικά νομίσματα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε επίσης τα κράτη μέλη των BRICS να καταργήσουν σταδιακά το δολάριο των ΗΠΑ και άλλα «τοξικά» νομίσματα.

Το μπλοκ BRICS έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου αυτό το φθινόπωρο στο Καζάν της Ρωσίας, για να σφυρηλατήσει περαιτέρω το νέο σύστημα πληρωμών.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, το ρούβλι αντιπροσωπεύει τώρα το 40% όλων των ρωσικών συναλλαγών εισαγωγών και εξαγωγών – και αυτό το ποσοστό αυξάνεται συνεχώς.

Είναι αναμφισβήτητο ότι το δολάριο των ΗΠΑ βρίσκεται στα τελευταία του στάδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις