Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Είναι έγκυος και ελπίζει να γεννήσει αγόρι – «Αν κάνω κορίτσι, η πεθερά μου θέλει το παιδί να πάρει το όνομα της μακαρίτισσας της κουνιάδας μου»


 Πολλές γυναίκες, όταν περιμένουν παιδί αισθάνονται την πίεση της οικογένειας για το όνομα του παιδιού τους. Αυτό συμβαίνει και με την έγκυο πρωταγωνίστρια της ιστορίας, η οποία ελπίζει να μην γεννήσει κορίτσι, ώστε να μην χρειαστεί να της δώσει το όνομα της μακαρίτισσας της κουνιάδας της.

Η 28χρονη γυναίκα περιμένει το πρώτο της παιδί με τον άνδρα της. Προτού παντρευτούν, είχαν σχέση για οκτώ χρόνια και είναι μια ευτυχισμένη οικογένεια.

Δυστυχώς, πριν από τον γάμο του ζευγαριού, η οικογένεια βίωσε μια μεγάλη τραγωδία. Η κουνιάδα της έχασε τη ζωή της, κάτι που τους σημάδεψε όλους.

Μάλιστα, ανέβαλαν τον γάμο τους για ένα ολόκληρο έτος, ώστε να έχουν όλοι τον χρόνο να πενθήσουν τον θάνατό της. Όταν τελικά παντρεύτηκαν, η οικογένεια του άνδρα της είχε μια πολύ συγκεκριμένη επιθυμία. Να μείνει έγκυος.

«Μετά τον γάμο, όλοι οι συγγενείς μου από την οικογένεια του άνδρα μου ήθελαν να μείνω αμέσως έγκυος και να κάνω κόρη», εξηγεί η γυναίκα.

«Η πίεση ήταν μεγάλη. Έναν χρόνο μετά τον γάμο, έμεινα τελικά έγκυος, κάτι που μας χαροποίησε όλους».

“Η πεθερά μου πιστεύει ότι ένα κορίτσι θα γεμίσει το κενό”

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η γυναίκα έμαθε ότι η πεθερά της ήθελε απελπισμένα το μωρό να είναι κορίτσι, ώστε να του δώσουν το όνομα της μακαρίτισσας της κόρης της. Με κάποιον τρόπο, δυστυχώς, η πεθερά της άφηνε να εννοηθεί ότι ένα κορίτσι θα έπαιρνε τη θέση της αδικοχαμένης κόρης της.

Στα μάτια της πεθεράς της, ένα κοριτσάκι θα την έκανε να νιώθει σαν να «ξαναγεννιέται» η κόρη που έχασε, κάτι που ενοχλεί πολύ την γυναίκα. Ο άνδρας της παίρνει το μέρος της και την υποστηρίζει, και έχει προσπαθήσει πολλές φορές να μεταπείσει την μητέρα του, χωρίς κανένα αποτέλεσμα όμως.

“Δεν είχα προλάβει να γνωρίσω καλά την κουνιάδα μου”

«Πραγματικά εύχομαι να γεννήσω αγόρι και όχι κορίτσι, εξαιτίας της πεθεράς μου», παραδέχεται  η γυναίκα.  «Νιώθω ότι, αν γεννηθεί κορίτσι και η πεθερά μου της φέρεται ως “υποκατάστατο” της χαμένης κόρης της, θα πάθω κατάθλιψη».

Δεν είχα προλάβει να γνωρίσω καλά την κουνιάδα μου, με τον άνδρα μου είχαμε για πολλά χρόνια σχέση από απόσταση, και η αδελφή του πέθανε πριν προλάβω να την γνωρίσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις