Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Η σύζυγός του τον επέπληξε επειδή άφησε στην σερβιτόρα χαμηλό φιλοδώρημα – «Έδωσα μόνο 7,5 ευρώ γιατί ήταν αγενής»


 Είναι σαφές ότι, όταν γευματίζουμε σ’ ένα εστιατόριο, πρέπει να αφήνουμε και ένα φιλοδώρημα στους σερβιτόρους. Αν όμως, το σέρβις είναι τόσο χαμηλής ποιότητας, τότε πολλοί επιλέγουν να μην αφήσουν tip.  Ο άνδρας της ιστορίας, μετά την άρνησή του να αφήσει ένα αξιοπρεπές φιλοδώρημα στη σερβιτόρα που τους εξυπηρέτησε, δέχτηκε έντονη κριτική από την γυναίκα του.

“Ήμουν σε αυστηρή διατροφή”

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο άνδρας με τη γυναίκα και τα παιδιά τους, πήγαν σε ένα εστιατόριο, περίφημο για τις μπριζόλες του. Μιας και ακολουθεί μια αυστηρή κρεατοφαγική διατροφή, ο άνδρας είναι εξαιρετικά προσεκτικός με τις διατροφικές του επιλογές. Αφού κάθισαν στο τραπέζι τους, η οικογένεια παρήγγειλε ορεκτικό με φτερούγες κοτόπουλο, πιάτο το οποίο ήταν και σε προσφορά.

«Ρώτησα αν οι φτερούγες έχουν ψηθεί με κουρκουμά, επειδή απαγορεύεται να φάω οτιδήποτε εκτός από κρέας, και η σερβιτόρα μου είπε ότι δεν ήξερε», αναφέρει ο άνδρας.  «Εγώ τότε, απάντησα: μην αγχώνεσαι, θα πάρω μόνο την μπριζόλα. Οι υπόλοιποι απ’ την οικογένεια παρήγγειλαν κανονικά και η σερβιτόρα είπε ότι θα ρωτήσει σχετικά με τις φτερούγες και έφυγε, πριν καν προλάβω να την ευχαριστήσω. Όταν επέστρεψε, με πληροφόρησε ότι οι φτερούγες δεν έχουν κουρκουμά».

“Επέμενε να πάρουμε το πιάτο”

Ο άνδρας της είπε ότι δεν έχει πρόβλημα, δεν θέλει το ορεκτικό και ότι θα αρκεστεί στην μπριζόλα του. Η σερβιτόρα ωστόσο, πίεζε να πάρει το ορεκτικό και η γυναίκα είπε ότι θα έτρωγε και εκείνη μερικές, οπότε κατέληξαν να παραγγείλουν λίγες φτερούγες κοτόπουλο, μόνο όμως με την προϋπόθεση να μην έχουν κουρκουμά, κάτι το οποίο ο άνδρας της τόνισε ιδιαίτερα.

Όταν έφτασαν οι παραγγελίες τους, όλα ήταν εξαιρετικά. Όταν όμως έφτασαν οι φτερούγες, ο άνδρας είδε να «προσγειώνεται» στο τραπέζι τους ένας κουβάς από φτερούγες τηγανισμένες στον κουρκουμά και η σερβιτόρα, αφού άφησε την παραγγελία και έφυγε λες και δεν είχε γίνει τίποτα.

“Έκανε λες και δεν μας άκουσε”

«Έκανε λες και δεν με είχε ακούσει ποτέ, έφυγε και ήρθε ξανά μετά από 20 λεπτά», περιγράφει χαρακτηριστικά. «Αναγκάστηκα να ρωτήσω έναν άλλον σερβιτόρο που είναι και εκείνος την κάλεσε. Τελικά, επέστρεψε στο τραπέζι μας, μυρίζοντας τσιγάρο ενώ εγώ προσπαθούσα να της εξηγήσω ότι οι φτερούγες μας ήταν γεμάτες κουρκουμά και ήταν αδύνατον να τις φάω, και τις υπενθύμισα ότι την είχα ρωτήσει άπειρες φορές αν ήταν με κουρκουμά ή όχι».

«Εκείνη μου απάντησε ότι είχε μιλήσει με τον προϊστάμενό της και δεν γινόταν να βγάλουν το πιάτο από τον λογαριασμό». Ο άνδρας αποφάσισε να μιλήσει με τον προϊστάμενο, ο οποίος του είπε το ίδιο, ότι πλέον δεν γινόταν να τις αφαιρέσουν από τον λογαριασμό, παρά τη συμπεριφορά της σερβιτόρας.

Τελικά, αποφάσισε ότι αν η σερβιτόρα ήθελε το φιλοδώρημά της, θα μπορούσε να αφαιρέσει τις φτερούγες από τον λογαριασμό και να «βάλει την διαφορά στην τσέπη της». Έτσι, ο άνδρας αφού πλήρωσε τον λογαριασμό, έδωσε στη σερβιτόρα 8 δολάρια (σ.σ. δηλαδή 7,5 ευρώ, ποσό που θεωρείται χαμηλό στις ΗΠΑ) και έφυγε με την οικογένειά του.

Εκείνος τα είχε καλά με τη συνείδησή του καθώς θεωρούσε πως η σερβιτόρα ήταν αγενής, όμως η σύζυγός του, η οποία έκανε την ίδια δουλειά για χρόνια καθώς σέρβιρε σε εστιατόρια, θύμωσε πολύ και τον μάλωσε στον δρόμο της επιστροφής.

Είχε άδικο ο άνδρας που άφησε χαμηλό φιλοδώρημα στη σερβιτόρα ή το άξιζε η σερβιτόρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις