Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Ξεχάστε το σίδερο: Τα απλά κόλπα για ατσαλάκωτα ρούχα και ένα σπρέι 2 συστατικών που θα σας λύσει τα χέρια

 


Απαλλαγείτε από τα τσαλακωμένα ρούχα χωρίς να χρειαστεί να τα σιδερώσετε, με ορισμένες απλές συμβουλές από ειδικό. Επίσης, ένα σπρέι με 2 υλικά που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας, βοηθά στην εξοικονόμηση χρόνου και κάνει τα ρούχα σας να φαίνονται άψογα, χωρίς κόπο.

Το σπρέι 2 συστατικών για ατσαλάκωτα ρούχα χωρίς σίδερο

Ο Jason Higgs, ανώτερος στρατηγικός διαπραγματευτής προσφορών για την Bountii και ειδικός στα πλυντήρια, μοιράστηκε τα μυστικά και τις συμβουλές του για ατσαλάκωτα ρούχα. «Μπορείτε να φτιάξετε εύκολα ένα σπρέι με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι», συμβουλεύει ο ειδικός.

«Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μαλακτικό ρούχων ή μαλακτικό μαλλιών σε βρασμένο ή απεσταγμένο νερό και να τα ανακατέψετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού – είναι τόσο απλό», είπε ο Higgs.

Αφού ετοιμάσετε το σπρέι σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψεκάσετε ελαφρά τις τσαλακωμένες περιοχές και να αφήσετε το ρούχο να στεγνώσει για μερικά λεπτά. Ο Higgs συνιστά να είστε προσεκτικοί με το ψέκασμα, καθώς μια μικρή ποσότητα αρκεί. Το υπερβολικό ψέκασμα μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλο χρόνο αναμονής για το στέγνωμα.

Οι εναλλακτικές λύσεις για να απαλλαγείτε από τα τσαλακωμένα ρούχα

Μια άλλη απλή τεχνική είναι να κρεμάσετε τα τσαλακωμένα σας ρούχα στο μπάνιο την ώρα που κάνετε ντους. Ενώ εσείς χαλαρώνετε στο νερό, ο ζεστός ατμός θα απαλλάξει τα ρούχα σας από τυχόν ανεπιθύμητες πτυχές. Η τεχνική αυτή σας βοηθά να εξοικονομείτε χρόνο αντί να σιδερώνετε για ώρες.

Ο Higgs προτείνει σε όσους δοκιμάσουν αυτή τη συμβουλή «να βεβαιωθούν ότι όλες οι πόρτες και τα παράθυρα στο μπάνιο είναι κλειστά, έτσι ώστε να συσσωρευτεί όσο το δυνατόν περισσότερος ατμός».

Ένας τρίτος τρόπος για να ξεφορτωθείτε τις ρυτίδες είναι να χρησιμοποιήσετε μια υγρή πετσέτα. Απλώστε το ρούχο σας σε μια επίπεδη επιφάνεια. Βρείτε μια πετσέτα αρκετά μεγάλη για να καλύψει ολόκληρο το ρούχο σας και βρέξτε την ελαφρά, ώστε να είναι υγρή στην αφή αλλά όχι να στάζει. Τοποθετήστε την πετσέτα απευθείας πάνω στο ρούχο και πιέστε με τα χέρια σας, ισιώνοντας τις πτυχές.

«Όταν βρέχετε την πετσέτα, χρησιμοποιήστε ζεστό νερό. Η ζέστη θα βοηθήσει να φύγουν οι πτυχές πιο εύκολα», συμβουλεύει ο Higgs. Μόλις φύγουν οι τσακίσεις, το ρούχο μπορεί να στεγνώσει στον αέρα.

Εναλλακτικές λύσεις

Ατμός από βραστήρα

Ο Higgs προτείνει να τοποθετήσετε έναν βραστήρα όταν είναι σε λειτουργία έτσι ώστε οι ατμοί να κατευθύνονται σε ένα κρεμασμένο ρούχο. «Μπορείτε να το κάνετε αυτό κρατώντας το από κάτω και αφήνοντας τον ατμό να ανέβει προς τις τσαλακωμένες περιοχές. Απλά βεβαιωθείτε ότι δεν κρατάτε τον βραστήρα πολύ κοντά στο ρούχο και φοράτε γάντια προστασίας από τη θερμότητα για να μην καείτε», είπε ο ειδικός.

Στεγνωτήριο με υγρό πανάκι

Ο ειδικός εξήγησε ότι ένα υγρό πανάκι που μπαίνει σε στεγνωτήριο με ένα τσαλακωμένο ρούχο σε υψηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Ωστόσο, όσοι δοκιμάσουν αυτό το κόλπο πρέπει να χρησιμοποιήσουν χρονόμετρο. «Το κλειδί της επιτυχίας με αυτή τη μέθοδο είναι να αφαιρέσετε αμέσως το ρούχο μετά από δέκα λεπτά, έτσι ώστε να μην κάθεται στάσιμο στο στεγνωτήριο, γιατί αυτό θα προκαλέσει ξανά ρυτίδες», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις