Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

ΥΠΕΣ: 178.809 ψήφισαν με επιστολική - Πότε θα έχουμε την πρώτη εκτίμηση συμμετοχής στις εκλογές


 Τα πρώτα στοιχεία για την επιστολική ψήφο, αλλά και την ώρα που θα έχουμε την πρώτη εκτίμηση της συμμετοχής στις Ευρωεκλογές έκανε γνωστές ο αναπληρωτής υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος. 

«Συνολικά ψήφισαν έφτασαν 178.588 φάκελοι, από τους οποίους 136 451 αντιστοιχούν σε κατοίκους του εσωτερικού και 42.137 σε κατοίκους του εξωτερικού», σημείωσε, τονίζοντας ότι η συμμετοχή ανήλθε στο 88,3%.

Ταυτόχρονα ο κ. Λιβάνιος παρότρυνε τους πολίτες να μπαίνουν στην εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις» για να δουν που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

«Η διαδικασία έχει ξεκινήσει από τις 7 το πρωί σε όλη την επικράτεια και εξελίσσεται ομαλά, με όποια μικρά προβλήματα έχουν εντοπιστεί να έχουν επιλυθεί σε συνεργασία των εκπροσώπων της δικαστικής αρχής και των Δήμων. Η ψηφοφορία διεξάγεται σε 18.380 εκλογικά τμήματα συνολικά σε όλη την Ελλάδα» ανέφερε κατά την ενημέρωση ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

«Συνολικά ψήφισαν έφτασαν 178.588 φάκελοι, από τους οποίους 136 451 αντιστοιχούν σε κατοίκους του εσωτερικού και 42.137 σε κατοίκους του εξωτερικού», σημείωσε.

Η πρώτη εκτίμηση της συμμετοχής με βάση τα στοιχεία θα δοθεί στις δώδεκα παρά τέταρτο. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση στις τρεις παρά τέταρτο και η τελευταία στις έξι παρά τέταρτο, ένα τέταρτο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας στις επτά το απόγευμα.

Η πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και του αριθμού εδρών ανά κόμμα θα δοθεί στις εννέα το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις