Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

«1,5τρις ευρώ ζημιά»!! Άνευ προηγουμένου τα νούμερα που αποκαλύπτουν οι Ρώσοι για την Ε.Ε. - Κατέστρεψαν μία ήπειρο δίχως να πέσει ούτε μία σφαίρα!


 Σχολιάζοντας την έγκριση ενός ακόμα πακέτου (αυτοκτονικών) αντιρωσικών κυρώσεων από την Ε.Ε., ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ παρέθεσε ορισμένα στοιχεία για την οικονομική καταστροφή της Ευρώπης που μόνο τρόμο προκαλούν.

Μόνο το 2023 οι συνολικές ζημιές στην οικονομία των κρατών-μελών της Ε.Ε. ανήλθε στο δυσθεώρητο ποσό του 1,5τρις ευρώ!!!

«Ο τελικός λογαριασμός φορτώθηκε στους απλούς πολίτες της Ε.Ε.», διαπιστώνει ο Μεντβέντεφ, ο οποίος έκανε λόγο για χρεοκοπία πολλών ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και συνολική φτωχοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών μόνο και μόνο από τις αντιρωσικές κυρώσεις.

Όπως όμως έχουμε ήδη τονίσει από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, το έργο της συστηματικής φτωχοποίησης κάθε πολίτη της Δύσης, που βολεύει απόλυτα τους διεθνιστές, δεν γίνεται χωρίς τη… συμβολή της Ρωσίας!

Αναλυτικά η ανάρτηση Μεντβέντεφ έχει ως εξής:

«Ένα ακόμη πακέτο αντιρωσικών κυρώσεων εγκρίθηκε. Αυτό είναι το 14ο πακέτο κυρώσεων συνολικός αριθμός των κυρώσεων πλησιάζει τις 20.000. Δεν υπάρχει τίποτα νέο ή τρομακτικό σε αυτό, αλλά κάθε φορά γίνεται όλο και πιο παράλογο.

Έτσι, για παράδειγμα, το Συμβούλιο της ΕΕ δήλωσε ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να αγοράζει υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) από τη Ρωσία, αλλά θα απαγορεύσει την επανεξαγωγή του.

Επιπλέον, θα περιορίσει τη μεταφόρτωση του LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) μας μέσω των τερματικών σταθμών των ευρωπαϊκών λιμανιών. Ο στόχος είναι «να μειωθούν τα έσοδα της Ρωσίας από τις εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG)», αυτό λένε.

Οι ηλίθιοι Ευρωπαίοι θέλουν να ματαιώσουν οποιαδήποτε ρωσική εμπορική δραστηριότητα χωρίς να χάσουν τίποτα οι ίδιοι.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επίσης απαγορεύσει τις επενδύσεις, την παροχή υπηρεσιών και τεχνολογιών σε έργα όπως το Arctic LNG-2 και το Murmansk LNG, έτσι ώστε να παρεμποδιστεί η εξαγωγή ρωσικού φυσικού αερίου από την Αρκτική με παγοθραυστικά.

Για άλλη μια φορά υπάρχουν απαγορεύσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, περιορισμοί στις εξαγωγές ορισμένων αγαθών στη Ρωσία, μεμονωμένες κυρώσεις… είναι βαρετό ακόμα και να τα απαριθμήσουμε. Λειτουργούν με βαρετό και μη δημιουργικό τρόπο, επαναλαμβανόμενοι για άλλη μια φορά.

Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες καινοτομίες. θυμήθηκαν το Artek, το διεθνές κέντρο για παιδιά. Φαίνεται ότι τα παιδιά μας είναι επίσης εχθροί τους. Δεν υπάρχει άλλη λέξη εκτός από μπ@στ@ρδοι.

Συνολικά, η ΕΕ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι έτοιμη να θυσιάσει τα κυρίαρχα συμφέροντα τόσο των κρατών μελών της όσο και των κοινών Ευρωπαίων. Η χώρα μας ζημιώνεται πολύ λιγότερο από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της ΕΕ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του 2023, η συνολική ζημιά της Ευρώπης που προκλήθηκε από τις αντιρωσικές κυρώσεις έφτασε περίπου το 1,5 τρισεκατομμύριο δολάρια!!! Μόνο για το φυσικό αέριο οι άνθρωποι του Παλαιού Κόσμου (σ.σ. της Ευρώπης) πλήρωσαν επιπλέον 185 δισεκατομμύρια ευρώ: η μετάβαση σε εναλλακτικούς προμηθευτές δεν είχε αποδώσει και, επιπλέον, το LNG αποδείχθηκε ανεπαρκές υποκατάστατο για τις παραδόσεις αγωγών.

Οι αμερικανικές εξαγωγικές εταιρείες ήταν οι μόνοι νικητές. Η Ευρώπη αναγκάστηκε να μειώσει την παραγωγή της ενεργοβόρας παραγωγής, (π.χ. οι χαλυβουργίες), και να μεταφέρει το βάρος της πληρωμής για τις εγχώριες ανάγκες στους απλούς πολίτες.

Συνέπεια της κρίσης στον ενεργειακό τομέα ήταν η αύξηση του πληθωρισμού, η αύξηση του εξωτερικού χρέους των κρατών μελών της ΕΕ, η καταστροφή πολλών εταιρειών και η φτωχοποίηση των πολιτών.

Η Ρωσία έχει αποκαταστήσει τα έσοδα που απέτυχε να λάβει από την εξαγωγή ενεργειακών πόρων με την ενεργό παρουσία της στις ασιατικές αγορές. Δεν μας λείπουν οι δυτικές εταιρείες: υποκατάστατα υπάρχουν. Η οικονομία μας αναπτύσσεται σταθερά, το κράτος εκπληρώνει τις κοινωνικές του υποχρεώσεις. Συγκριτικά: σήμερα, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας μας είναι 3,6 τοις εκατό, ενώ στην Ευρώπη είναι περίπου 0,1 τοις εκατό.

Αυτός είναι ο λόγος που στην Ευρώπη πρέπει να εγκρίνουν πακέτα νέων κυρώσεων με το ένα χέρι και να συνεχίσουν να αγοράζουν ρωσικό φυσικό αέριο με το άλλο: αυτή είναι η μόνη σωτηρία τους.

Η ζωή έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι οι λεγόμενες «κυρώσεις από την κόλαση» που υιοθέτησε η ΕΕ κατόπιν εντολής των ΗΠΑ, ανοίγουν το δρόμο προς την Κόλαση αποκλειστικά για τους δικούς τους δημιουργούς. Έτσι, το 14ο πακέτο κυρώσεων δεν θα φτάσει τον στόχο του, αλλά θα είναι μια ακόμη εχθρική ενέργεια.

Θα επιβιώσουμε από όλα αυτά. Αλλά δεν θα συγχωρήσουμε και δεν θα ξεχάσουμε, έχουμε μια καλή μνήμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις