Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα: Επιμένει ως «Πρόεδρος της Μακεδονίας» – Άκυρη η ορκωμοσία της, λέει ο Yπουργός Δικαιοσύνης


 Επιμένει στην αναφορά της ως «πρόεδρος της Μακεδονίας» η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, παρά τις θυελλώδεις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει με την στάση της στην ορκωμοσία της, την Κυριακή, όπου ορκίστηκε στο όνομα της «Μακεδονίας» αντίθετα με ό,τι προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ανάρτηση της πρεσβείας της Σουηδίας στη Βόρεια Μακεδονία στην πλατφόρμα Χ, η κα Σελιάνοφσκα απάντησε: «Σας ευχαριστώ για τα θερμά συγχαρητήρια. Η Σουηδία και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχουν πάντα έναν πιστό σύμμαχο στο πρόσωπο της Προέδρου της Μακεδονίας για την επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων και των στόχων της ισότητας των φύλων».


Παράλληλα, στην αρμόδια διαπίστωση ότι είναι άκυρη η ορκωμοσία της Γκιορντάνα Σιλιάνοφσκα, στη διάρκεια της οποίας η νεοεκλεγείσα πολιτικός ορκίστηκε ως πρόεδρος της Μακεδονίας και όχι ως πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, όπως της υπαγόρευε η καθομολόγηση, προχώρησε ο υπηρεσιακός Υπουργός Δικαιοσύνης της γειτονικής χώρας Κρέναρ Λόγκα, ανακοινώνοντάς το μάλιστα, και μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Σύμφωνα με τον Υπουργό, αυτό που πρέπει να συμβεί είναι «είτε επανάληψη της διαδικασίας, είτε η θέση του Προέδρου του κράτους να αναληφθεί από τον Γιόβαν Μιτρέφσκι (πρόεδρο του Κοινοβουλίου), ως εκτελούντα χρέη Προέδρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις