Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Πούτιν: Έδιωξε τον Σοϊγκού από το Yπουργείο Άμυνας – Ποιος είναι ο διάδοχος του


 Σε ανασχηματισμό έκπληξη προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν λίγες μέρες μετά την ορκωμοσία του για πέμπτη θητεία στο Κρεμλίνο.

Ο Σεργκέι Σοϊγκού, στενός συνεργάτης και σύμμαχος του Πούτιν, φεύγει από το υπουργείο Άμυνας, γεγονός που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος, προτείνει για το πόστο του υπουργού Άμυνας, τον πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργό Αντρέι Μπελουσόφ, ο οποίος ειδικεύεται σε οικονομικά θέματα.

Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι ο Πούτιν επιθυμεί ο Σεργκέι Σοϊγκού να αναλάβει γραμματέας του ισχυρού Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας. Αυτή την θέση που κατείχε μέχρι τώρα ο Νικολάι Πατρούσεφ, ο οποίος αποπέμφηκε από το πόστο του, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσίευσε το Κρεμλίνο.

Οι αλλαγές στην ρωσική κυβέρνηση είναι από τις πιο σημαντικές που έχει κάνει ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη στρατιωτική ηγεσία της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια από όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία. Επιπλέον οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θεωρείται βέβαιο ότι θα πάρουν το πράσινο φως από τους Ρώσους βουλευτές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, o ανασχηματισμός δίνει στον Σεργκέι Σόιγκου μια θέση που τεχνικά θεωρείται ανώτερη από τον ρόλο του στο υπουργείο Άμυνας και διασφαλίζει ότι δεν θα υποστεί περαιτέρω πολιτική φθορά από το πολεμικό μέτωπο στην Ουκρανία.

Ο Βαλέρι Γκεράσιμοφ, επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που έχει πιο επιχειρησιακό ρόλο στον πόλεμο στην Ουκρανία, θα παραμείνει στη θέση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις