Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Βουλή: Xάνει την έδρα του ο Γιάτσιος της ΝΔ και την παίρνει ο Σταυρόπουλος - Αλλαγή έδρας στο ελληνικό Kοινοβούλιο


 Αλλαγή έδρας στο ελληνικό κοινοβούλιο καθώς μία θέση στη Βουλή απέκτησε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Σταυρόπουλος που «πήρε» την έδρα από τον βουλευτή Ιωάννη Γιάτσιο, καθώς το Εκλογοδικείο έκανε δεκτή την ένσταση του σε βάρος του συνυποψήφιου του.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, η ένσταση βασίσθηκε στη σχετική συνταγματική διάταξη που προβλέπει ότι «τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με εταίρου ή μετόχου ή μέλους Διοικητικού Συμβουλίου επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα». Ως λογίζεται και η εταιρία ΑΝΚΟ, από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της οποίας, ο κ. Γιάτσιος, σύμφωνα με την ένσταση, δεν παραιτήθηκε εμπρόθεσμα.

Αναβολή για τους Σπαρτιάτες

Στο μεταξύ, το Εκλογοδικείο ανέβαλε (χωρίς να έχει προσδιοριστεί η νέα ημερομηνία) την εξέταση δυο ενστάσεων, κατά δυο βουλευτών των Σπαρτιατών.

Ειδικότερα, η πρώτη ένσταση η οποία αναβλήθηκε είναι του εκλογέα Κωνσταντίνου Παπαστεργίου ο οποίος στρέφεται κατά των βουλευτών των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα (Β3 Νότιου τομέα Αττικής) και Πέτρου Δημητριάδη (Β’ Θεσσαλονίκης) πρώην νομικού συμβούλου του Ηλία Κασιδιάρη, όπως και κατά της αναπληρωματικής βουλευτού Β΄ Θεσσαλονίκης Ακριβής Πετροπούλου.

Η δεύτερη ένσταση που αναβλήθηκε είναι του Δημήτρη Παράβολου και της Φιλάνθης Αυραμέας κατά του βουλευτή Β΄ Πειραιά των Σπαρτιατών Αλέξανδρου Ζερβέα, αλλά και κατά της απόφασης 174/2023 του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου ως προς το μέρος που αφορά την ανακήρυξη των βουλευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.