Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Xάος σε Νέα Υόρκη και Δουβλίνο με ψηφιακή σκουληκότρυπα: Δίδυμοι πύργοι, γυμνοί και... σύμβολα έφεραν κλείσιμο - H «γέφυρα προς έναν ενωμένο πλανήτη» αναγκάστηκε να κλείσει


 Αναστάτωση και αποτελέσματα τα οποία δεν περίμενε κανείς έχει προκαλέσει ένα έκθεμα που έχει τοποθετηθεί σε Νέα Υόρκη και Δουβλίνο με στόχο να συνδέει τις δύο πόλεις. Πρόκειται για μία ψηφιακή «πύλη» με ζωντανή ροή βίντεο.


Εν μέρει διαδραστικό γλυπτό και εν μέρει κάμερα, η πύλη βάρους 3,5 τόνων εγκαταστάθηκε στις 8 Μαΐου στην πολυσύχναστη διασταύρωση του Μανχάταν μεταξύ του Μπρόντγουεϊ, της Πέμπτης Λεωφόρου και της 23ης οδού. Άνοιξε παράλληλα με την αδελφή της πύλη στο Δουβλίνο, που βρίσκεται απέναντι από την πολυσύχναστη O'Connell Street της πόλης.

Η Portals.org, η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το έργο, το χαρακτήρισε ως μια «γέφυρα προς έναν ενωμένο πλανήτη», και κάθε κατασκευή επιτρέπει στους περαστικούς σε κάθε πόλη να βλέπουν -αλλά όχι να ακούν- τι συμβαίνει στην άλλη πλευρά 24 ώρες το 24ωρο σε μια τεράστια οθόνη βίντεο 8 μέτρων επί 8 μέτρων.

Δεν είχε τα αποτελέσματα που αναμένονταν

Όπως αναφέρει η nypost, αυτό το σοβαρό ουτοπικό όραμα δεν αποδείχθηκε αντάξιο του δρόμου του Δουβλίνου που είναι γεμάτος παμπ, οι θαμώνες του οποίου που πίνουν μπύρες γρήγορα προσελκύστηκαν από το φουτουριστικής εμφάνισης έκθεμα.

Μέσα σε λίγες ώρες από την έναρξη λειτουργίας της πύλης του Δουβλίνου, μια «πολύ μεθυσμένη» γυναίκα γύρω στα 40 οδηγήθηκε από αστυνομικούς και συνελήφθη αφού «έτριψε» την πλάτη της στην οθόνη, όπως εξήγησε η Liza Linnane, η γυναίκα που τράβηξε βίντεο από το περιστατικό, στα σχόλια της ανάρτησής της στο Instagram.

«Βασικά ήταν εκεί για περίπου 20 λεπτά πολύ μεθυσμένη και χαστούκιζε και τρίφτηκε πάνω στην πύλη πριν επέμβουν οι φρουροί», έγραψε.

Ένας άλλος Δουβλινέζος που έχασε εντελώς το νόημα της έκθεσης έδειξε ένα κινητό τηλέφωνο που έδειχνε την ανατριχιαστική εικόνα της πτήσης 175 της United Airlines να κατευθύνεται προς τον Νότιο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στις 11/9, με το πλήθος στην πλευρά της Νέας Υόρκης να βογκάει ως απάντηση.

Ένα άτομο έδειχνε επανειλημμένα μια σβάστικα στο τηλέφωνό του, καταστρέφοντας μια γλυκιά φωτογράφιση για τον Matt Shaver, 30 ετών, ο οποίος επισκεπτόταν τη Νέα Υόρκη από το Λος Άντζελες και ήρθε στην πύλη για να δει την αδελφή του, που ζει στο Δουβλίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις