Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Νέα στοιχειά ΣΟΚ για την δολοφονία στα Τέμπη: Δεν συγκρούστηκαν οι δυο μηχανές των Tραίνων – Γιατί κρύβουν ότι προηγήθηκε εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας


 Νέα στοιχεία για το έγκλημα των Τεμπών αποκαλύπτουν ότι δεν υπήρξε σύγκρουση των μηχανών των αμαξοστοιχιών, αλλά εκτροχιασμός λόγω φρεναρίσματος.

Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη έκθεση που συνέταξε ο ειδικός πραγματογνώμονας των οικογενειών των θυμάτων στα Τέμπη Βασίλης Κοκοτσάκης και οι συνεργάτες του, δεν υπήρξε σύγκρουση των μηχανών των αμαξοστοιχιών, αλλά εκτροχιασμός, αποτέλεσμα του απεγνωσμένου χειρισμού του μηχανοδηγού της εμπορικής που ελαχιστοποιεί στο μέτρο του δυνατού τη δύναμη της σύγκρουσης.

Αυτό, σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες, φαίνεται από τη διαστρέβλωση στις γραμμές ανόδου, εκεί όπου σταμάτησε και η καταγραφή από το καταγραφικό σύστημα, συνέπεια της απότομης πέδησης.

To φρενάρισμα του μηχανοδηγού της εμπορικής έσωσε ζωές, θα είχαν χαθεί περισσότεροι

Από την έκθεση, επίσης, προκύπτει ότι τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη φωτιά. Επέζησαν δηλαδή της σύγκρουσης αλλά κάηκαν ζωντανά.

Επίσης προκύπτει ο αποδεδειγμένος τραυματισμός 4 πυροσβεστών της ομάδας πυρόσβεσης , των οποίων η ιατρική γνωμάτευση αναφέρει ότι υπέστησαν «χημικά εγκαύματα» διαφόρων βαθμών. Οι πυροσβέστες δεν ήλθαν σε επαφή με άμεσες φλόγες , αλλά πιθανόν με τα κατάλοιπα κατάσβεσης( νερά με φερτά από αυτά υλικά) και τα οποία διαπέρασαν την στολή τους και τους προκάλεσαν τέτοιου είδους τραυματισμό, όπως από την πρώτη στιγμή είχε αποκαλύψει ο Focus FM 103.6.


ΕΔΩ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις