Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Ηλ. Κασιδιάρης: Αθώος από το Tριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και διασπορά ψευδών ειδήσεων - Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου


 Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας αθώωσε τον κρατούμενο στις φυλακές Δομοκού, πρώην υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για τις κατηγορίες δημόσιας υποκίνησης βίας ή μίσους και διασποράς ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου.

Λόγω απεργίας των εξωτερικών φρουρών, ο Κασιδιάρης δεν παρευρέθηκε στη δίκη.

Με πρόταση του Εισαγγελέα, το Δικαστήριο κατέληξε στην αθώωση, κρίνοντας τις πράξεις του ως νόμιμη έκφραση γνώμης και απορρίπτοντας την κατηγορία για διασπορά ψευδών ειδήσεων λόγω του τότε μεταναστευτικού ρεύματος.

Η συνήγορος Βάσω Πανταζή υποστήριξε ότι η φράση «οι Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» έχει χρησιμοποιηθεί από πολλούς πολιτικούς και ότι οι υπόλοιπες δηλώσεις του Κασιδιάρη αποτελούν απλά πολιτικά σχόλια.

Στην αρχή της συνεδρίασης, ένας θεατής προσπάθησε να καταγράψει τη διαδικασία με το κινητό του, πράγμα που οδήγησε στην απομάκρυνσή του και στην παράδοσή του στον εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις