Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Πολωνία: Συνελήφθησαν εννέα άτομα για δολιοφθορά για λογαριασμό της Pωσίας – Πώς η Μόσχα δημιούργησε ολόκληρο δίκτυο με σαμποτέρ -Οι Ρώσοι έπληξαν δεκάδες αποθήκες δυτικού οπλισμού και πυρομαχικών με πληροφορίες που πήραν από... Ουκρανούς στην Πολωνία


 Θεόφραστος Ανδρεόπουλος 

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε αργά χθες, Δευτέρα ότι η Πολωνία συνέλαβε εννέα άτομα σε σχέση με πράξεις δολιοφθοράς που έγιναν στη χώρα με εντολές ρωσικών υπηρεσιών.

Η Βαρσοβία αναφέρει πως η θέση της ως κόμβου για τις προμήθειες προς την Ουκρανία, την έχει καταστήσει στόχο κλειδί για τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών και κατηγορεί τη Μόσχα ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την Πολωνία.

Η Βαρσοβία επί της ουσίας αναφέρεται στην αποκάλυψη ότι Ουκρανοί πρόσφυγες, ρωσικής συνείδησης, δίνουν πληροφορίες στους Ρώσους για όλα τα οπλικά συστήματα που μεταφέρονται μέσα από την Πολωνία προς την Ουκρανία.

Η Ρωσία έπληξε αποθήκες πυρομαχικών στην Ουκρανία σε μυστικές τοποθεσίες μετά από πληροφορίες που έλαβε από έναν μόνο Ουκρανό πρόσφυγα (πιθανότατα ρωσόφωνο) στην Πολωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις