Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Γιατί οι «Παγκοσμιοποιητές» σχεδίασαν τον πόλεμο στην OYKPANIA - Όλοι γνωρίζουν ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν προέκυψε φυσιολογικά, ωστόσο κανείς δεν προσφέρει μια πραγματική εξήγηση


 Η μελέτη της ιστορίας, όπως φαίνεται, είναι κάτι περισσότερο από ένα χρονικό των πολέμων και των επακόλουθών τους. Τα μεγάλα επιτεύγματα της ανθρώπινης διανόησης και του διαφωτισμού αποτελούν απλές υποσημειώσεις, ενώ οι πόλεμοι είναι τα επεισόδια που χαράσσονται στη συλλογική μας μνήμη. Γιατί; Επειδή ο πόλεμος είναι το απόλυτο εργαλείο αντιπερισπασμού και ελέγχου στα χέρια της πεινασμένης για εξουσία ελίτ.

Η πλειονότητα των πολέμων δεν είναι αυθόρμητες εκρήξεις εθνικιστικού πάθους, αλλά σχολαστικά ενορχηστρωμένα θεάματα. Οι μαριονετοπατέρες είναι οι οικονομικές ελίτ, οι οποίες χειραγωγούν τις κυβερνήσεις σαν πιόνια στο σκάκι για να επιτύχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Πάρτε, για παράδειγμα, την άνοδο του εθνικοσοσιαλισμού στη Γερμανία. Αυτό δεν ήταν ένα κίνημα της βάσης, αλλά ένα εγχείρημα που χρηματοδοτήθηκε από τις επιχειρήσεις. Οντότητες με έδρα τις ΗΠΑ, όπως η Standard Oil, η JPMorgan, ακόμη και η IBM, έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Η τελευταία παρείχε ακόμη και τα μηχανήματα συλλογής που χρησιμοποιήθηκαν για την οργάνωση των ναζιστικών στρατοπέδων εξόντωσης, ένα ανατριχιαστικό παράδειγμα εταιρικής συνενοχής.

Ο Αδόλφος Χίτλερ, ο οποίος κάποτε αποτελούσε περίγελο στη γερμανική κοινωνία, ανέβηκε στην εξουσία χάρη στο κύμα των εταιρικών επενδύσεων. Το Ταμείο Keppler, που δημιουργήθηκε μέσω του Κύκλου Keppler Circle, ήταν ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτής της σκοτεινής υποστήριξης, με επαφές που είχαν ως επί το πλείστον έδρα τις ΗΠΑ.

Και ας μην ξεχνάμε τον Prescott Bush, τον παππού του George W. Bush. Ως διευθυντής της Union Banking Corporation με έδρα τη Νέα Υόρκη, ξέπλενε χρήματα για το Τρίτο Ράιχ καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου. Παρά το γεγονός ότι κατηγορήθηκε για συναλλαγές με τον εχθρό, η υπόθεση εναντίον του εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Η οικογένεια Bush, μακριά από το να λογοδοτήσει, ανέβηκε και έγινε μια από τις πιο ισχυρές πολιτικές δυναστείες της Αμερικής.

Είναι λοιπόν η κρίση στην Ουκρανία άλλη μια πυριτιδαποθήκη που κατασκευάστηκε από τους παγκοσμιοποιητές; Το μοτίβο της ιστορίας σίγουρα υποδηλώνει κάτι τέτοιο. Το εγχειρίδιο της ελίτ είναι παλιό, αλλά αποτελεσματικό: χρηματοδότησε και τις δύο πλευρές, υποκίνησε τη σύγκρουση και κέρδισε από το χάος. Είναι ένα κυνικό παιχνίδι, αλλά αυτό που έχει παιχτεί ξανά και ξανά. Και αν δεν ξυπνήσουμε σε αυτή την πραγματικότητα, θα συνεχίσουμε να είμαστε πιόνια στο θανάσιμο παιχνίδι τους.

Η άνοδος του κομμουνισμού στη Ρωσία μέσω της επανάστασης των Μπολσεβίκων δεν ήταν μια αυθόρμητη εξέγερση, αλλά ένα σχολαστικά ενορχηστρωμένο γεγονός. Όπως τεκμηριώνει σχολαστικά ο καθηγητής Antony Sutton στο βιβλίο του «Wall Street And The Bolshevik Revolution», ήταν οι παγκοσμιοποιητές χρηματοδότες που δημιούργησαν τις ιδανικές συνθήκες για την κομμουνιστική κατάληψη. Αυτοί οι ίδιοι χρηματοδότες, αξίζει να σημειωθεί, βοήθησαν επίσης τους Ναζί.

Ο εθνικοσοσιαλισμός και ο κομμουνισμός, οι δύο ιδεολογίες που καθόρισαν τον 20ό αιώνα, ήταν οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ήταν και οι δύο δεσποτικές κυβερνητικές δομές, που επινοήθηκαν από την ίδια ομάδα ελίτ.

Αυτές οι δύο απατηλές ιδεολογίες τέθηκαν στη συνέχεια αντιμέτωπες μεταξύ τους σε μια τεχνητή σύγκρουση που σήμερα ονομάζουμε Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το αποτέλεσμα; Εκτιμάται ότι 140 εκατομμύρια θύματα παγκοσμίως και ο τελικός σχηματισμός των Ηνωμένων Εθνών, πρόδρομος της παγκόσμιας κυβέρνησης.

Κάθε μεγάλη διεθνής κρίση τον τελευταίο αιώνα ή και περισσότερο κατέληξε με μια ακόμη μεγαλύτερη εδραίωση της παγκόσμιας εξουσίας στα χέρια λίγων. Αυτό δεν είναι τυχαίο.

Όταν αναφέρω την έννοια του ψευδούς αριστερού/δεξιού μοντέλου, συχνά βλέπω μια σπίθα κατανόησης. Μερικοί άνθρωποι βλέπουν πέρα από την επιφανειακή ρητορική της ηγεσίας των Ρεπουμπλικανικών και Δημοκρατικών κομμάτων. Παρατηρούν τις πολυάριθμες ομοιότητες, συμπεριλαμβανομένης της εξωτερικής πολιτικής, της εσωτερικής αμυντικής πολιτικής και της οικονομικής πολιτικής.

Τα ψηφοδέλτια των σημαντικότερων παραγόντων και των δύο κομμάτων είναι σχεδόν εναλλάξιμα. Είναι δύσκολο να βρει κανείς μεγάλη διαφορά στην ιδεολογία μεταξύ του Bush και του Barack Obama, για παράδειγμα- ή του Obama και του John McCain- ή του Obama και του Joe Biden.

Ωστόσο, όταν προτείνω ότι χρησιμοποιούνται παρόμοια λανθασμένα παραδείγματα μεταξύ δύο φαινομενικά αντίθετων εθνών, η κατανόηση ξεθωριάζει. Παρά το γεγονός ότι οι παγκοσμιοποιητές χρηματοδότες διοχέτευσαν κεφάλαια στο στρατιωτικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Σοβιετικής Ένωσης ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πολλοί Αμερικανοί δεν θέλουν να πιστέψουν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί σήμερα.

Σε απάντηση, παρουσιάζω την κρίση στην Ουκρανία σε σχέση με την κρίση στη Συρία:

Ουκρανία Vs Συρία

Φαίνεται ότι η μνήμη του κοινού είναι βραχύβια. Στα τέλη του 2013, οι ΗΠΑ ακροβατούσαν στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και στο χείλος του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τα τύμπανα του πολέμου στην Ουάσινγκτον χτυπούσαν δυνατά για «επέμβαση» στη Συρία και την ανατροπή του Bashar Assad. Ήταν οι αδιάκοπες προσπάθειες των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης, που αποκάλυπταν τα σκοτεινά κίνητρα πίσω από τη συριακή εξέγερση και την αιμοδιψία της κυβέρνησης Obama, που μας έσωσαν από το χείλος του γκρεμού.

Ωστόσο, όταν οι ελίτ χάνουν μια οδό προς τον πόλεμο και τον αντιπερισπασμό, απλά δημιουργούν μια άλλη. Αυτό είναι αυτό που αναφέρω ως το «φαινόμενο του διασκορπισμού». Το κοινό, που κατακλύζεται από πολλαπλά σημεία πυροδότησης και πολιτικές πυριτιδαποθήκες, χάνει την αίσθηση της πραγματικότητας.

Η κρίση στην Ουκρανία μοιάζει ανατριχιαστικά με τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, γεγονός που με κάνει να πιστεύω ότι η πρόθεση είναι η ίδια. Οι ίδιοι μαριονετοπατέρες κινούν τα νήματα, υποδαυλίζουν την αναταραχή και δημιουργούν μια αφήγηση που δικαιολογεί την επέμβαση. Οι ίδιες παγκοσμιοποιημένες δυνάμεις εκμεταλλεύονται το χάος για δικό τους όφελος, χρησιμοποιώντας την κρίση ως πρόσχημα για αυξημένες στρατιωτικές δαπάνες και επέκταση της εξουσίας.

Χρήματα

Χρήματα από παγκοσμιοποιητικά κέντρα διεισδύουν στην ουκρανική αντιπολίτευση τουλάχιστον από το 2004. Το Ίδρυμα Carnegie πιάστηκε να διοχετεύει κεφάλαια στον αντιρωσικό πολιτικό υποψήφιο Viktor Yushchenko και στις ομάδες που τον υποστήριζαν.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας προκήρυξε δεύτερο γύρο λόγω μαζικής νοθείας των ψηφοφόρων, οδηγώντας στην άνοδο της φιλοδυτικής Πορτοκαλί Επανάστασης. Νικητής αναδείχθηκε ο Yushchenko έναντι κανενός άλλου από τον Viktor Yanukovych. Ωστόσο, ο Yanukovych συνέχισε να κερδίζει τις εκλογές του 2010, για να εκδιωχθεί από την επανάσταση εκείνης της χρονιάς. Αυτό δεν είναι σημάδι υγιούς δημοκρατίας, αλλά ένα παιχνίδι πολιτικού κουκλοθέατρου.

Ανακαλύφθηκε ότι οι ακόλουθες επαναστάσεις έλαβαν επίσης κονδύλια από το ΝΑΤΟ και τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και δισεκατομμυριούχοι όπως ο Pierre Omidyar και ο πρόεδρος του eBay είναι μεταξύ αυτών που χρηματοδοτούν αυτές τις επαναστάσεις. Αυτές δεν ήταν οργανικές εξεγέρσεις, αλλά κατασκευασμένες.

Μεγάλο μέρος της χρηματικής υποστήριξης από αυτούς τους χρηματοδότες διοχετεύονταν σε άνδρες όπως ο Oleh Rybachuk, το δεξί χέρι του Yanukovych κατά τη διάρκεια της Πορτοκαλί Επανάστασης και αγαπημένο πρόσωπο των νεοσυντηρητικών και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις ΗΠΑ.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο άρπαξε επίσης την ευκαιρία να ρίξει χρήματα στο νέο ουκρανικό καθεστώς, μια υπολογισμένη κίνηση για να αποτρέψει τη χρεοκοπία και να επιτρέψει στο κίνημα της αντιπολίτευσης να επικεντρώσει την προσοχή του στη Ρωσία.

Η επανάσταση στη Συρία καθοδηγήθηκε επίσης κατά κύριο λόγο από δυτικά κεφάλαια και όπλα που μεταφέρθηκαν μέσω χώρων εκπαίδευσης όπως η Βεγγάζη της Λιβύης. Η επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη είχε ενδεχομένως σχεδιαστεί για να καλύψει τον εξοπλισμό των Σύρων ανταρτών από τη CIA. Αυτό δεν είναι θεωρία συνωμοσίας, αλλά ένα καλά τεκμηριωμένο γεγονός.

Μετά την αποκάλυψη αυτής της συνωμοσίας από την επικρατούσα τάση, οι κυβερνήσεις που ελέγχονται από τους παγκοσμιοποιητές αποφάσισαν να προμηθεύουν ανοιχτά χρήματα και όπλα στη συριακή εξέγερση, αντί να τερματίσουν το τέχνασμα. Αυτό αποτελεί κατάφωρη περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου και της ανθρώπινης ζωής.

Οι αντάρτες

Οι ελίτ, με τις βαθιές τσέπες και την ύπουλη επιρροή τους, ενορχηστρώνουν εξεγέρσεις για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους διεστραμμένες ατζέντες. Τα γνήσια κινήματα για αλλαγή καπηλεύονται γρήγορα, οι ευγενείς προθέσεις τους αλλοιώνονται και διαστρέφονται. Και όταν μια εξέγερση γεννιέται από τα ίδια τα χέρια αυτών των μαριονετών, είναι πάντα εμποτισμένη με τις πιο χυδαίες και ακραίες μορφές ζηλωτισμού.

Η συριακή εξέγερση αποτελεί ένα τρανταχτό παράδειγμα αυτής της υποκρισίας. Οι τάξεις της είναι γεμάτες με τους ίδιους ανθρώπους που δηλώνουν πίστη στην Αλ Κάιντα, την υποτιθέμενη αρχέγονη εχθρότητα του δυτικού κόσμου. Ωστόσο, οι κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ, σε μια εκπληκτική επίδειξη διπλών προτύπων, συνέχισαν να παρέχουν την υποστήριξή τους σε αυτούς τους αντάρτες.

Οι φρικαλεότητες που διαπράττουν αυτοί οι αποκαλούμενοι «αντάρτες» δεν είναι τίποτα λιγότερο από βάρβαρες – μαζικές εκτελέσεις, βασανιστήρια αθώων πολιτών, ακόμη και η αλλόκοτη πράξη της κανιβαλισμού ανθρώπινων οργάνων. Και όμως, οι εξουσίες κάνουν τα στραβά μάτια, αρκούμενες στο να αφήσουν την αιματοχυσία να συνεχιστεί όσο εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.

Στην Ουκρανία, στην αρχική επανάσταση πρωτοστάτησε το κόμμα Svoboda, μια συμμορία φασιστών που μεταμφιέστηκε σε μαχητές της ελευθερίας. Με επικεφαλής τον Oleh Tyahnybok, έναν άνθρωπο που χαιρετά με υπερηφάνεια όπως το ναζιστικό καθεστώς του Χίτλερ, η οργάνωση αυτή ενσαρκώνει το αντίθετο της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.

Παρόλο που μπορεί να απέφυγαν για λίγο το ίδιο επίπεδο αλόγιστης βίας που αμαύρωσε την εικόνα των Σύρων ανταρτών, ήταν θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί το πραγματικό τους πρόσωπο. Τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, πάντα σε εγρήγορση, αποκάλυψαν τις φρικαλεότητές τους, όπως ακριβώς έκαναν και με τη συριακή Αλ Κάιντα. Και όταν συνέβη αυτό, η Ρωσία είχε όλη τη δικαιολογία που χρειαζόταν για να επιδείξει τη στρατιωτική της ισχύ.

Ο ρόλος της Ρωσίας

Πριν από μερικά χρόνια, η Ρωσία βρέθηκε στο επίκεντρο μιας καταιγίδας που ετοιμαζόταν. Η σύγκρουση στη Συρία, μακριά από το να είναι ένα απλό ζήτημα ανατροπής του Άσαντ, έφερε μαζί της το τρομακτικό ενδεχόμενο να πυροδοτήσει μια μεγαλύτερη πυρκαγιά, παρασύροντας τους ισχυρούς παίκτες του Ιράν και της Ρωσίας.

Η Ρωσία, με τις μοναδικές ναυτικές εγκαταστάσεις της στη Μέση Ανατολή που βρίσκονται στις ακτές της Ταρτούς και τους βαθιά ριζωμένους οικονομικούς και πολιτικούς δεσμούς της τόσο με τη Συρία όσο και με το Ιράν, θα ήταν αναγκασμένη να απαντήσει σε οποιαδήποτε δυτική επέμβαση. Η κυρίαρχη αφήγηση θα μας έκανε να πιστέψουμε ότι ήταν το φάσμα των ρωσικών αντιποίνων που κράτησε το χέρι του Ομπάμα, αλλά η αλήθεια είναι πολύ πιο ύπουλη.

Οι παγκοσμιοποιητές, οι πραγματικοί μαριονετίστες πίσω από τις σκηνές, ανατράπηκαν όχι από τον φόβο του Πούτιν, αλλά από την έλλειψη δημόσιας υποστήριξης για την πολεμοκάπηλη ατζέντα τους. Για να διεξαχθεί οποιοσδήποτε πόλεμος, πρέπει να επιτευχθεί ένα ορισμένο όριο λαϊκής υποστήριξης, και σε αυτή την περίπτωση, ο λαός αρνήθηκε να χειραγωγηθεί.

Αλλά οι παγκοσμιοποιητές είναι πολύ επίμονοι. Καθώς η Συρία απέτυχε να αποτελέσει τον επιθυμητό καταλύτη για σύγκρουση, έστρεψαν την προσοχή τους στην Ουκρανία, υποδαυλίζοντας για άλλη μια φορά τις φλόγες της έντασης μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Η Κριμαία, ένα αυτόνομο κράτος που συνδέεται με την ηπειρωτική Ουκρανία, φιλοξενεί την πιο κρίσιμη ναυτική βάση της Ρωσίας. Σε απάντηση στην υποστηριζόμενη από τη Δύση αλλαγή καθεστώτος στην Ουκρανία, η Ρωσία πλημμύρισε την Κριμαία με στρατεύματα, μια κίνηση που η νέα ουκρανική κυβέρνηση, η οποία στηρίζεται από το ΝΑΤΟ, κατήγγειλε ως «εισβολή» και πράξη πολέμου. Το συνηθισμένο καστ των πολεμοκάπηλων χαρακτήρων, όπως ο McCain και ο Lindsay Graham, έχουν παπαγαλίσει υπάκουα την προπαγανδιστική γραμμή, παρουσιάζοντας τις ενέργειες της Ρωσίας ως αποτέλεσμα της αντίληψης του Πούτιν ότι η κυβέρνηση Ομπάμα είναι «αδύναμη».

Ο πραγματικός στόχος αυτής της κατασκευασμένης κρίσης είναι οδυνηρά σαφής: να δημιουργηθεί μια κατάσταση αυξημένης έντασης, αν όχι απόλυτου πολέμου, μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Η αποτυχία του συριακού τεχνάσματος δεν αποθάρρυνε τους παγκοσμιοποιητές- απλώς μετατόπισαν την εστίασή τους στην Ουκρανία.

Οι αγορές ενέργειας

Στο συριακό θέατρο, οποιαδήποτε στρατιωτική δράση με αιχμή του δόρατος τις ΗΠΑ θα είχε αναπόφευκτα ωθήσει το Ιράν να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, θέτοντας σε κίνδυνο έως και το 30% της παγκόσμιας μεταφοράς πετρελαίου. Αυτή η τολμηρή κίνηση θα μπορούσε εύκολα να είχε προκαλέσει παγκόσμια δυσαρέσκεια, οδηγώντας στην εγκατάλειψη του δολαρίου ΗΠΑ ως το πρότυπο του πετρελαίου.

Τόσο η Κίνα όσο και η Ρωσία, με τη χαρακτηριστική τους λεπτότητα, άφησαν να εννοηθεί η πιθανότητα μιας οικονομικής αντίδρασης στην αμερικανική παρέμβαση, αν και απέφυγαν να το αναλύσουν επίσημα. Το καθεστώς του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος θα είχε υποστεί σοβαρό πλήγμα, μια συνέπεια που θα ήταν απολύτως καταστροφική.

Στην ουκρανική εμπλοκή, το φάσμα της επέμβασης είχε αντιμετωπιστεί με σκληρές και ξεκάθαρες απειλές από τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της ανατριχιαστικής προοπτικής διακοπής των εισαγωγών φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Gazprom, η οποία κάλυπτε περίπου το 30% των αναγκών της ΕΕ σε καύσιμα.

Το 2009, ένα παροδικό κλείσιμο του ουκρανικού αγωγού οδήγησε σε αλυσιδωτές ελλείψεις σε όλη την Ευρώπη. Σε αντίθεση με τη ρόδινη εικόνα που ζωγραφίζουν ορισμένα από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, η επιρροή της Ρωσίας στην ενέργεια της ΕΕ απέχει ακόμη πολύ από το να «μειωθεί».

Η Ρωσία έχει επίσης απειλήσει να εγκαταλείψει τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου, μια κίνηση που μπορεί να μην φαίνεται σαν σημαντικό διαπραγματευτικό χαρτί στην επιφάνεια. Ωστόσο, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Κίνα έχει υποστηρίξει ανοιχτά τις ρωσικές προσπάθειες στην Ουκρανία, όπως ακριβώς έκανε και με την αντίθεση της Ρωσίας στις δραστηριότητες των ΗΠΑ στη Συρία, η εικόνα γίνεται σημαντικά πιο ανησυχητική. Μια απόρριψη ρωσικών ομολόγων θα ακολουθηθεί αναπόφευκτα από μια κινεζική, ένα σενάριο που προετοιμάζεται τουλάχιστον από το 2008. Προειδοποιώ εδώ και χρόνια ότι οι παγκοσμιοποιητές και οι κεντρικοί τραπεζίτες είχαν απεγνωσμένη ανάγκη από ένα «γεγονός προκάλυψης», έναν αντιπερισπασμό ή έναν αποδιοπομπαίο τράγο αρκετά μεγαλοπρεπή για να καλύψει το χάος στο οποίο θα μπορούσαν στη συνέχεια να ενορχηστρώσουν την κατάρρευση του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού και να ανοίξουν το δρόμο για ένα παγκόσμιο νομισματικό σύστημα. Η ουκρανική κρίση και ο επακόλουθος πόλεμος παρείχαν μια ακόμη ευκαιρία για να καρποφορήσει αυτό το άθλιο σχέδιο.

Η αλήθεια

Η αντιστοιχία της συνωμοσίας μεταξύ της Συρίας και της Ουκρανίας και η δυνατότητα κάθε γεγονότος να προκαλέσει περιφερειακή σύγκρουση, κατάρρευση του δολαρίου ή παγκόσμιο πόλεμο, έχει περιγραφεί σχολαστικά. Ωστόσο, είναι αυτή η συνωμοσία μονόπλευρη; Είναι η Δύση και το ΝΑΤΟ οι μόνες οντότητες που χειραγωγούνται από τους παγκοσμιοποιητές για να εγκλωβίσουν τη Ρωσία και να προκαλέσουν μια σύγκρουση; Και τι έχουν να κερδίσουν οι παγκοσμιοποιητές πυροδοτώντας μια τέτοια καταστροφή;

Όπως συμβαίνει με κάθε άλλο καταστροφικό κατασκευασμένο πόλεμο, ο απώτερος στόχος είναι η εξάλειψη της κυρίαρχης ταυτότητας με παράλληλη εδραίωση της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής εξουσίας. Δεν είναι αρκετό για τους παγκόσμιους χρηματοδότες να κυριαρχούν στον τραπεζικό κλάδο και να κατέχουν τους περισσότερους πολιτικούς- επιδιώκουν να μετασχηματίσουν τη δημόσια ψυχοσύνθεση. Θέλουν να τους ικετεύουμε για παγκόσμια διακυβέρνηση.

Αυτή η κατασκευή συναίνεσης επιτυγχάνεται συχνά με το να στρέφονται δύο ελεγχόμενες κυβερνήσεις η μία εναντίον της άλλης και στη συνέχεια, στον απόηχο της τραγωδίας, να ζητούν παγκόσμια ενοποίηση. Πάντα παρουσιάζεται το επιχείρημα ότι αν απλά εγκαταλείπαμε την έννοια των εθνών-κρατών και μεταρρυθμιζόμασταν κάτω από έναν ενιαίο παγκόσμιο οργανισμό, όλοι οι πόλεμοι θα «εξαφανίζονταν».

Το ερώτημα είναι αν ο Πούτιν της Ρωσίας είναι μυημένος σε αυτό το σχέδιο. Είναι μέρος του; Μήπως γινόμαστε μάρτυρες μιας επανάληψης του θεάτρου μιας μαριονέτας της Ρωσίας εναντίον μιας μαριονέτας του ΝΑΤΟ, όπως στον Ψυχρό Πόλεμο;

Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο Πούτιν έχει, σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν, ζητήσει τον παγκόσμιο έλεγχο της οικονομίας μέσω του ΔΝΤ και τη θεσμοθέτηση ενός νέου παγκόσμιου νομίσματος με τη χρήση των Ειδικών Τραβηκτικών Δικαιωμάτων του ΔΝΤ (SDR).

Τα δάνεια του ΔΝΤ ήταν αυτά που έσωσαν τη Ρωσία από τη χρεοκοπία στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Και ο Πούτιν ζήτησε διαβουλεύσεις με το ΔΝΤ σχετικά με την Κριμαία. Θυμηθείτε, αυτό είναι το ίδιο ΔΝΤ που εργάζεται για τη χρηματοδότηση των αντιπάλων του στη Δυτική Ουκρανία.

Στην ουσία, αν πιστεύετε στην εθνική κυριαρχία και την αποκέντρωση της εξουσίας, ο Πούτιν δεν είναι σύμμαχός σας. Για άλλη μια φορά, έχουμε τους παγκοσμιοποιητές να διοχετεύουν χρήματα και στις δύο πλευρές μιας σύγκρουσης που θα μπορούσε να μετατραπεί σε κάτι εφιαλτικό.

Ο Πούτιν επιθυμεί την παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση και την ενοποίηση υπό το ΔΝΤ, όπως ακριβώς επιθυμεί την ενοποίηση και το υποτιθέμενο «αμερικανικό» ΔΝΤ. Παγκόσμια διακυβέρνηση της οικονομίας και της δημιουργίας χρήματος σημαίνει τελικά παγκόσμια διακυβέρνηση όλων των άλλων.

Μήπως δημιουργείται ένας πόλεμος μέσω του ψευδούς παραδείγματος της Ανατολής εναντίον της Δύσης για να ανοίξει ο δρόμος για την παγκόσμια διακυβέρνηση; Εκμεταλλεύονται τις εντάσεις Ανατολής/Δύσης ως προπέτασμα καπνού για την τελική καταστροφή του παγκόσμιου αποθεματικού του δολαρίου;

Εκμεταλλεύονται τις εντάσεις Ανατολής/Δύσης ως προπέτασμα καπνού για την τελική καταστροφή του παγκόσμιου αποθεματικού καθεστώτος του δολαρίου; Είναι δύσκολο να πούμε αν η Ουκρανία θα είναι το τελικό έναυσμα- ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι αν συμβεί μια σύγκρουση, ανεξάρτητα από το ποιος «κερδίζει» ένα τέτοιο σενάριο, το ΔΝΤ βγαίνει κερδισμένο.

Φανταστείτε ότι παίζετε μια παρτίδα σκάκι μόνοι σας. Ποια πλευρά κερδίζει στο τέλος αυτής της παρτίδας: η μαύρη ή η λευκή; Η απάντηση είναι ότι δεν έχει σημασία. Κερδίζετε πάντα όταν ελέγχετε και τις δύο πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις