Σάββατο 11 Μαΐου 2024

O μηχανόβιος και ο Πούτιν: Ποιος είναι «ο χειρουργός» που πήγε στην ορκωμοσία του προέδρου της Ρωσίας - H σχέση του με τον Πούτιν πάει πίσω στο 2009


 Στην τελετή ορκωμοσίας του Βλαντίμιρ Πούτιν, που ορκίστηκε για πέμπτη φορά πρόεδρος της Ρωσίας, ξεχώρισε περισσότερο ένας καλεσμένος: ένας μηχανόβιος που εμφανίστηκε με μαύρο δερμάτινο τζάκετ.

Πρόκειται για τον Αλεξάντερ Ζαλντοστάνοφ, που θεωρείται πολύ καλός φίλος του Ρώσου προέδρου και είναι αρχηγός των «Night Wolves» (Λύκοι της Νύχτας), της μεγαλύτερης ρωσικής ομάδας μοτοσικλετιστών -που «αντιγράφει» τους «Hells Angels» των ΗΠΑ.

Ο 60χρονος Ζαλντοστάνοφ, όπως γράφει η Metro, σπούδασε οδοντίατρος και απέκτησε το ψευδώνυμο «ο χειρουργός», ενώ είναι γνωστός και για τις εθνικιστικές του απόψεις.

Ο μηχανόβιος και ο Πούτιν (gallery)
Ο μηχανόβιος και ο Πούτιν (gallery)

Επίσης, συχνά κάνει ταξίδια εντός και εκτός Ρωσίας, με στόχο να κάνει εθνικιστική προπαγάνδα.



Η σχέση του με τον Πούτιν πάει πίσω στο 2009, όταν ο Ρώσος πρόεδρος του απέμεινε το μετάλλιο Order of Honour.


Μάλιστα, σε συνέντευξή του στο παρελθόν είχε πει πως εκείνος είχε δώσει στον Πούτιν την ιδέα για την προσάρτηση της Κριμαίας, ενώ δήλωσε θαυμαστής του Ιωσήφ Στάλιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.