Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Το Nέο Mαχητικό που παρουσίασαν οι ΗΠΑ δείχνει τι έρχεται παντού στον πλανήτη, vid - Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αποκάλυψε την... τελευταία γενιά πιλότων της: Ο κανένας.


 Ένα πειραματικό μαχητικό αεροσκάφος F-16, που ονομάστηκε X-62, μπορεί να το πετάξει εξ ολοκλήρου με τεχνητή νοημοσύνη, αποδεικνύοντας ότι ακόμα και οι ελίτ πιλότοι μπορεί να χάσουν την δουλειά τους, σε έναν κόσμο, στον οποίο ακόμα και ο πόλεμος θα γίνεται χωρίς ανθρώπους!

Ο συνταγματάρχης James Valpiani, Διοικητής Σχολής Δοκιμαστικών Πιλότων, εξήγησε ότι:

«Το X-62 έχει έναν σκοπό, ο οποίος είναι να προωθήσει την κατάσταση της μηχανικής μάθησης…

Αυτό το αεροσκάφος μας επιτρέπει πραγματικά να παίρνουμε εργαλεία μηχανικής μάθησης σε πρώιμη φάση και να τα τοποθετούμε στον αέρα. Και να το κάνουμε αυτό με ασφαλή τρόπο».

Η μηχανική μάθηση ορίζεται ως “πεδίο μελέτης που δίνει στους υπολογιστές την ικανότητα να μαθαίνουν, χωρίς να έχουν ρητά προγραμματιστεί”.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές με τι ακριβώς συνεπάγονται αυτά τα «εργαλεία» και πόσο έλεγχο έχει πραγματικά η τεχνητή νοημοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.