Η γεννημένη στην Αμερική Julie Inman Grant είναι ένα βασικό πρόσωπο στο πολυκυβερνητικό «Παγκόσμιο Δίκτυο Ρυθμιστών Ασφάλειας στο Διαδίκτυο», το οποίο, σύμφωνα με ΜΜΕ σε ΗΠΑ και Ευρώπη, στοχεύει «να λογοκρίνει την ελευθερία του λόγου»!
Όπως τονίζεται σε δημοσιεύματα:
«Είναι αλήθεια ότι το βίαιο περιεχόμενο στο διαδίκτυο μπορεί να είναι ενοχλητικό. Ίσως οι πλατφόρμες πρέπει να τους βάζουν προειδοποιητικές ετικέτες και να βρουν έναν τρόπο να αποτρέψουν τους ανήλικους να τις δουν. Ίσως επίσης πρέπει να αντιμετωπιστούν οι πραγματικές ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο.
Πολλοί από εμάς υποψιαζόμαστε εδώ και καιρό ότι οι κυβερνητικοί λογοκριτές στην Ιρλανδία, την Σκωτία και την Ευρωπαϊκή Ένωση θέλουν να λογοκρίνουν ολόκληρο το Διαδίκτυο, όχι μόνο στις χώρες τους. Με την Βραζιλία και τώρα την Αυστραλία να απαιτούν να αποκτήσουν την εξουσία, ώστε να λογοκρίνουν ολόκληρο το Διαδίκτυο, είναι σαφές ότι οι φόβοι μας ήταν κάτι παραπάνω από δικαιολογημένοι.
Και τώρα έγινε γνωστό πως υπάρχει ένα επίσημο κυβερνητικό δίκτυο λογοκρισίας που ονομάζεται “Παγκόσμιο Δίκτυο Ρυθμιστών Ασφάλειας στο Διαδίκτυο”, το οποίο παρουσίασε η κορυφαία λογοκριτής του Διαδικτύου της Αυστραλίας, Τζούλι Ίνμαν Γκραντ, η οποία δίνει το «παρών» στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Η ομάδα περιλαμβάνει λογοκριτές από την Αυστραλία, την Γαλλία, την Ιρλανδία, την Νότια Αφρική, την Κορέα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τα Φίτζι.
Η Julie Inman Grant έχει δηλώσει στο παρελθόν: «Ναι, ρυθμίζουμε τις πλατφόρμες. Έχουμε ένα μεγάλο ραβδί που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αν θέλουμε…».
Σε άλλη της ομιλία η Inman Grant είχε πει: ‘Έχουμε επίσης μερικές πολύ σημαντικές εξουσίες αποκλεισμού ISP (Πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου). Μόλις μας δόθηκαν κάποιες νέες εξουσίες… Εκτός από την δυνατότητα να επιβάλουμε διαγραφή για να τιμωρήσουμε τους δράστες ως αποτρεπτικό μέσο και να τιμωρήσουμε τους παρόχους περιεχομένου που δεν διαγράφουν αυτό το περιεχόμενο, έχουμε επίσης κάτι σε αυτήν την νέα νομοθεσία που αποκαλείται: θεμελιώδεις προσδοκίες διαδικτυακής ασφάλειας’.
Συνεχίζει λέγοντας ότι ήδη συνεργάζεται με την Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Γαλλία και άλλες κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.
‘Χρησιμοποιούμε τα εργαλεία που έχουμε και μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί, αλλά γνωρίζουμε ότι θα προχωρήσουμε πολύ περισσότερο εάν συνεργαστούμε με άλλες ανεξάρτητες νομοθετικές αρχές σε όλο τον κόσμο που συμμερίζονται τις απόψεις μας… με το Ηνωμένο Βασίλειο, με την Ιρλανδία και με τα Φίτζι τον Νοέμβριο του 2022, ξεκινήσαμε το παγκόσμιο δίκτυο ρυθμιστικών αρχών ασφάλειας στο διαδίκτυο, το οποίο έχει πλέον αυξηθεί σε επτά ανεξάρτητες ρυθμιστικές αρχές, συμπεριλαμβανομένων της Γαλλίας, της Νότιας Κορέας, της Νότιας Αφρικής και ορισμένων χωρών που λειτουργούν ως παρατηρητές’.
Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, η Inman Grant είπε ότι είχε ιδρύσει ένα παγκόσμιο όργανο λογοκρισίας που ονομάζεται ‘Παγκόσμιο Δίκτυο Ρυθμιστών Ασφάλειας στο Διαδίκτυο’ για να ενώσει τις κυβερνήσεις σχετικά με τη λογοκρισία: ‘Έτσι ώστε να έχουμε μια μορφή που μας βοηθά να συντονιστούμε, να χτίσουμε τις ικανότητές μας, αλλά επίσης διασφαλίζοντας ότι όταν έχουμε διαφορές στα ρυθμιστικά μας συστήματα, έχουμε κοινές αξίες που μας φέρνουν κοντά‘.
Αυτός ο παγκόσμιος οργανισμός λογοκρισίας δίνει στις κυβερνήσεις εξαιρετική δύναμη να εισβάλλουν στην ιδιωτική ζωή: ‘Αυτό που θα μας δώσει αυτή η νομοθεσία είναι η δυνατότητα επιβολής βασικών πληροφοριών συσκευής και πληροφοριών λογαριασμού. Και όλο και περισσότερες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης αρχίζουν να συλλέγουν αριθμούς τηλεφώνου και διευθύνσεις email, ώστε οι ερευνητές μας να μπορούν τουλάχιστον να βρουν έναν τρόπο για να παρέμβουν με μια ειδοποίηση, με μια κατάργηση ή με κάποιου είδους ειδοποίηση παραβίασης».
Η Inman Grant μπορεί να συνεργάζεται με άλλες κυβερνήσεις για την δημιουργία απαιτήσεων εμφάνισης ταυτότητας και την εξάλειψη των εικονικών ιδιωτικών δικτύων που χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα και άλλες ολοκληρωτικές κοινωνίες για πρόσβαση στο δωρεάν Διαδίκτυο.
Στην ίδια συνεδρίαση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, μία εκ των κορυφαίων λογοκριτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Věra Jourová, ζήτησε λογοκρισία!
Η Jourova εξηγεί ότι η ΕΕ και η Αυστραλία στοχεύουν να πιέσουν τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να εφαρμόσουν παγκόσμια λογοκρισία για να διευκολύνουν τα πράγματα».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου