Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

«Πολίτες-Πειραματόζωα»! Σάλος στην Γερμανία με τον νόμο για την θέρμανση: «Ήταν Mία δοκιμή» - Παραδοχή του υπουργού Habeck! Η εφημερίδα Die Welt με πολύ σκληρό τίτλο!

 


Στο «Φεστιβάλ Δημοκρατίας» στην κυβερνητική περιφέρεια του Βερολίνου για την 75η επέτειο του Γερμανικού Συντάγματος, ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων και «Προστασίας του Κλίματος», εξήγησε ότι ο λεγόμενος νόμος θέρμανσης, ο οποίος μιλούσε για όρια στην ενέργεια, ήταν «ένα τεστ»!

Οι δηλώσεις του Χάμπεκ που έγιναν σε διάλογο πολιτών το Σάββατο (25 Μαΐου) προκάλεσαν έντονη κριτική.

Ο Χάμπεκ είχε αρχικά παραδεχτεί ότι ο πληθυσμός έπρεπε να αποδεχθεί το νέο σχέδιο του νόμου για την ορθή ενέργεια των κτιρίων.

«Η συζήτηση για τον νόμο περί ενέργειας των κτιρίων, δηλαδή το πώς θα ζεσταθούμε στο μέλλον, ήταν μία δοκιμή, ένα τεστ, σε σχέση με το πόσο μακριά είναι διατεθειμένη να φτάσει η κοινωνία με στόχο την προστασία του κλίματος», είπε ο Χάμπεκ».

Πήγε «όσο πιο μακριά μπορούσαμε κανείς χωρίς να διακινδυνεύσει την πλήρη κατάρρευση της προστασίας του κλίματος», συμπλήρωσε!

Η διατύπωση ότι ήταν «τεστ» προκαλεί τώρα έντονη κριτική. Ο πληθυσμός ήταν «εξαιρετικά αναστατωμένος» από την συζήτηση για το νόμο, λέει ο Helmut Bramann , διευθύνων σύμβουλος της Κεντρικής Ένωσης για την Υγιεινή, τη Θέρμανση και τον Κλιματισμό. «Το να αποκαλούμε όλα αυτά μια δοκιμή του πληθυσμού είναι πολύ βαρύ».

Μάλιστα η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» χρησιμοποιεί στον τίτλο της την λέξη «πειραματόζωο»! Άραγε γίνονται τέτοιου είδους… «πειράματα» και στην Ελλάδα;;;

Γερμανικά ΜΜΕ πάντως σχολιάζουν πως τέτοιες δοκιμές γίνονται πλέον όλο και πιο συχνά στον δρόμο για την λεγόμενη Μεγάλη Επανεκκίνηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις