Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Άκουσε τον σύζυγό της να Μιλάει στο τηλέφωνο με την μητέρα του και να Kλαίει – «Έλεγε ότι έχει φτάσει στα όρια της κατάθλιψης, μου ράγισε την καρδιά»


 Δυστυχώς, η γυναίκα της ιστορίας, πάσχει από ενδομητρίωση, με τα συμπτώματά της να παίρνουν αρκετά άσχημη τροπή.  Για περισσότερο από έναν μήνα, βασανίζεται από ανυπόφορους πόνους, σε σημείο που να μην μπορεί να πάει για δουλειά.

Η γυναίκα είναι που φέρνει τα χρήματα στο σπίτι, αφού αυτή την περίοδο, ο 29χρονος άνδρας της, ολοκληρώνει τις πανεπιστημιακές του σπουδές. Το χειρουργείο της είναι προγραμματισμένο να γίνει σε δύο εβδομάδες, και ελπίζει, η επέμβαση να της χαρίσει κάποια ανακούφιση.

Ο άνδρας της ήταν σταθερά, βράχος δίπλα της όλο αυτό το διάστημα που βασανίζεται από τα συμπτώματα της ενδομητρίωσης.

Σ’ αυτή τη χρονική περίοδο, η γυναίκα της ιστορίας είναι σε κατάκλιση. Ο άνδρας της, είναι εκείνος που φροντίζει τη συναισθηματική και τη σωματική της υγεία, και έχει αναλάβει τα διαδικαστικά του χειρουργείου.

Έπαιρνε χάπια για να πλένει τα πιάτα

«Είμαστε σύντροφοι και προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ ώστε να μην τα κάνει όλα μόνος του. Παίρνω παυσίπονα για να πλύνω τα πιάτα», λέει η γυναίκα.

«Του λέω να φροντίζει τον εαυτό του. Βγαίνει με τους φίλους του και παίζει βιντεοπαιχνίδια, όπως τώρα. Του λέω να διασκεδάζει, χωρίς να αμελεί τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα, παραγγέλνω φαγητό για να μην μαγειρεύει, προσπαθώ όσο μπορώ να μην πιέζεται». Η γυναίκα πίστευε ότι, παρά τα προβλήματα υγείας της, οι δύο τους παρέμεναν ένα δυνατό και δεμένο ζευγάρι.

Το τηλεφώνημα που άκουσες κατά λάθος

Ωστόσο, πρόσφατα, άκουσε κατά λάθος τον άνδρα της να μιλάει στο τηλέφωνο με την μητέρα του και να της λέει τα τελευταία νέα σχετικά με το επερχόμενο χειρουργείο και πόσο ελπίζει ότι θα βοηθήσει.

«Η πεθερά μου ρώτησε πως ήμουν και τότε ο άνδρας μου, άρχισε να κλαίει», εξηγεί η γυναίκα. «Της είπε πόσο δύσκολο είναι για εμένα και ότι δεν αντέχει να με βλέπει άλλο έτσι»

«Κατέρρευσε, άρχισε να κλαίει και να της λέει ότι είναι απογοητευμένος και έχει φτάσει στα όρια της κατάθλιψης, ότι προσπαθεί πάρα πολύ για χάρη μου. Μου ράγισε την καρδιά που τον άκουσα έτσι.  Μετά βίας στηρίζω τον εαυτό μου, όμως πρέπει να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να τον φροντίζω. Τι μπορώ να κάνω; Πώς να τον στηρίξω τη στιγμή που εγώ η ίδια χρειάζομαι υποστήριξη;» εξομολογήθηκε η γυναίκα.

Ανησυχεί για την ζημιά που έχει προκαλέσει στον άνδρα της

Αργότερα, μετά το σκηνικό, η γυναίκα ρώτησε τον άνδρα της πώς ένιωθε και εκείνος τη διαβεβαίωσε ότι είναι καλά και προτεραιότητα τώρα είχε η ίδια.

Γενικά, το ζευγάρι επικοινωνούσε εξαιρετικά πριν παρουσιαστούν τα προβλήματα υγείας, και η γυναίκα ξέρει πλέον, μετά το τηλεφώνημα που άκουσε, ότι η ψυχολογική κατάσταση του συζύγου της, δεν είναι καλή.

Η γυναίκα πλέον ανησυχεί για τη ζημιά που έχει προκαλέσει στον άνδρα της και πλέον αναρωτιέται πως θα μπορούσε να τον βοηθήσει να φροντίσει τον εαυτό του, εν μέσω της καταιγίδας.

Τι θα την συμβουλεύατε να κάνει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις