Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Kατήγγειλε την συνάδελφό της ότι Kοιμόταν στη δουλειά γιατί κουράστηκε να την καλύπτει – «Με κατηγορεί ότι ήταν πισώπλατη μαχαιριά»

 


Οι γυναίκες που επιστρέφουν στη δουλειά τους, ειδικά σε περιβάλλον μεγάλων, ανταγωνιστικών εταιρειών, αμέσως αφού γεννήσουν, είναι άξιες θαυμασμού. Αξίζουν τον σεβασμό μας, επειδή, παρά την εξάντλησή τους, επιλέγουν να φροντίζουν τα παιδιά τους, ενώ παράλληλα εργάζονται κανονικά.

Η γυναίκα της ιστορίας αισθάνεται τύψεις επειδή κατήγγειλε στον προϊστάμενό της μία συνάδελφό της η οποία έγινε πρόσφατα μητέρα, καθώς η συμπεριφορά της επηρέαζε και άλλους ανθρώπους στη δουλειά. Η γυναίκα της ιστορίας είναι 28 ετών και εργάζεται σε μία μεσαία επιχείρηση με είδη τεχνολογίας. Η συνάδελφός της, η 32χρονη Λίζα, έγινε πρόσφατα μητέρα και οι υποχρεώσεις της πολλαπλασιάστηκαν.

«Η Λίζα είναι ειλικρινής και μας λέει ότι είναι εξαντλημένη», εξηγεί η γυναίκα. «Πριν από περίπου δύο μήνες έπιασα τη Λίζα να κοιμάται στο γραφείο της, στη διάρκεια του μεσημεριανού, και δεν είπα τίποτα, σκεπτόμενη ότι έχει ανάγκη από ξεκούραση.

“Κοιμόταν στα meetings”

Επίσης, την έχει πάρει ο ύπνος σε μερικά meetings και άλλες φορές έχει χάσει εντελώς τις προθεσμίες της, πάλι επειδή κοιμόταν.

«Μιας και έχουμε καλή σχέση, προσπάθησα να την καλύπτω και κανά-δυο φορές την έχω ξυπνήσει, μην τυχόν και την δουν. Έχω αναλάβει ακόμη να κάνω και δουλειά δική της, ώστε να τη βοηθήσω να παραδώσει όσα πρέπει στην ώρα τους. Την περασμένη εβδομάδα όμως, ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Η Λίζα έπρεπε να κάνει μία πολύ σημαντική παρουσίαση και έπρεπε να κάνει εκείνη την περισσότερη δουλειά. Ωστόσο, ένα τέταρτο πριν από την παρουσίαση, βρήκα τη Λίζα να κοιμάται στο γραφείο της. Όταν την ξύπνησα, είχε πολύ άσχημη διάθεση, δεν ήταν σε θέση να κάνει παρουσίαση, με αποτέλεσμα να κάνει προχειροδουλειά. Μετά τη συνάντηση, οι προϊστάμενοι ρώτησαν τι συμβαίνει και εκείνη τους είπε, για να την προστατεύσει, ότι η Λίζα δεν ένιωθε καλά».

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

«Το περιστατικό αυτό με έκανε να καταλάβω ότι δεν γίνεται να συνεχίζω να την καλύπτω για πάντα», είπε.

«Είχε αρχίσει να έχει αντίκτυπο στην ομαδική μας επίδοση, εγώ αγχωνόμουν όλο και περισσότερο, προσπαθώντας να διευθετώ τόσο τη δική μου, όσο και τη δική της δουλειά. Αποφάσισα να μιλήσω για την κατάσταση στον υπεύθυνο προσωπικού, με την έννοια της ανησυχίας μου για την ευημερία της Λίζας και για την παραγωγικότητα της ομάδας. Η υπεύθυνη προσωπικού την κάλεσε και πλέον, έχει μπλέξει για τα καλά, τις κάνουν διαρκώς αξιολογήσεις. Η Λίζα ανακάλυψε ότι πίσω από την αναφορά στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού, βρισκόμουν εγώ και έγινε έξαλλη».

Η 32χρονη την πλησίασε και της είπε ότι αυτό ήταν μαχαιριά πισώπλατη, εξηγώντας ότι πρώτα έπρεπε να το πει στην ίδια και μετά στην υπεύθυνη προσωπικού. Κάποιοι συνάδελφοι συμφωνούν με τη Λίζα και πλέον, επικρατεί μεγάλη ένταση στο γραφείο. «Νιώθω απαίσια επειδή δεν θέλω να μπλέξει, ωστόσο δεν γινόταν να συνεχίζω να την καλύπτω άλλο», παραδέχεται η γυναίκα. «Είχε αρχίσει να επηρεάζεται η δουλειά μου και η ομάδα μου. Πλέον, αναρωτιέμαι αν το χειρίστηκα με λάθος τρόπο».

Τι πιστεύετε; Ήταν λάθος της να αναφέρει τη Λίζα στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού ή ήταν το δίκαιο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις