Κυριακή 12 Μαΐου 2024

H 47χρονη γυναίκα και ο 44χρονος άνδρας της ιστορίας παντρεύτηκαν σε πολύ μικρή ηλικία. Δυστυχώς, εξ αιτίας κάποιων απωλειών, τα πρώτα χρόνια του γάμου τους, ήταν τραυματικά.


 Η 47χρονη γυναίκα και ο 44χρονος άνδρας της ιστορίας παντρεύτηκαν σε πολύ μικρή ηλικία. Δυστυχώς, εξ αιτίας κάποιων απωλειών, τα πρώτα χρόνια του γάμου τους, ήταν τραυματικά.

Συγκεκριμένα, τον πρώτο χρόνο του γάμου τους, πέθαναν οι γονείς του άνδρα, ενώ μετά από τρία χρόνια, πέθανε και ο πατέρας της γυναίκας. Με την πεθερά δεν έχουν καθόλου σχέσεις, καθώς είναι «παράλογη». Αργότερα, το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά, τα οποία πλέον σπουδάζουν.

«Προσπαθούμε διαρκώς να πληγώνουμε ο ένας τον άλλον»

«Τα τελευταία χρόνια, προσπαθούμε να πληγώνουμε ο ένας τον άλλον. Έχουμε υψώσει άμυνες και απλώς συνυπάρχουμε. Όσο και αν μου λέει ότι με αγαπά και ότι θέλει το καλό μου, δεν την πιστεύω. Ήταν πάντα ελεγκτική», εξηγεί ο άνδρας. Η γυναίκα του είναι υπεύθυνη για το μαγείρεμα, το καθάρισμα, τον προγραμματισμό των ραντεβού τους, ενώ ο ίδιος μεριμνά για τη  συντήρηση του σπιτιού και των αυτοκινήτων. Δουλεύει ως μηχανικός και υποψιάζεται ότι βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού. Η γυναίκα του, τον κάνει να νιώθει ανόητος και ενοχλητικός.

«Έχουμε απομακρυνθεί τελείως»

Όσα χρόνια είναι παντρεμένοι, ο άνδρας έχει αναρωτηθεί αν θα ήταν καλύτερο να υποβάλει αίτηση διαζυγίου. «Περίμενα να μεγαλώσουν τα παιδιά μου. Εγώ βίωσα μία τραυματική παιδική ηλικία και δεν θα ήθελα να περάσουν και τα παιδιά μου το ίδιο. Τώρα όμως που έχουν μεγαλώσει, νιώθω εγκλωβισμένος», εξομολογείται. Οι μόνες στιγμές που επικοινωνούν, είναι όταν μαλώνουν. Πλέον δεν υπάρχει σωματική επαφή, ούτε τρυφερότητα.

Για τα περισσότερα από τα 20 χρόνια που γάμου τους, η γυναίκα του τον έχει φορτώσει ενοχές επειδή προσπαθεί να είναι στοργικός μαζί της και πλέον δεν ενδιαφέρεται. Δεν έχουν κοιμηθεί μαζί εδώ και τρία χρόνια. «Έχουμε απομακρυνθεί τελείως. Πλέον, θέλω να είμαι χαρούμενος, είτε μαζί της ή με κάποια άλλη, και θέλω και εκείνη να είναι χαρούμενη», αναφέρει ο άνδρας. Ο ίδιος μπορεί να καταλάβει ότι η γυναίκα του δεν είναι ικανοποιημένη με τον γάμο τους. Έτσι, αποφάσισε να προσλάβει έναν δικηγόρο, στον οποίον ανέθεσε την έκδοση του διαζυγίου, όμως ακόμα δεν έχει προχωρήσει στην υποβολή του.

«Μένει μαζί μου μόνο από ανάγκη»

Παρότι ξέρει ότι ο γάμος τους δεν είναι ούτε υγιής ούτε ευτυχισμένος εδώ και χρόνια, δεν είναι σίγουρος αν θέλει να πάρει διαζύγιο και να πληγώσει την οικογένειά του, σε αναζήτηση της προσωπικής του εκπλήρωσης.  Κάθε φορά που προσπαθεί να μιλήσει με τη γυναίκα του για τα προβλήματα της σχέσης τους, εκείνη τον κατηγορεί για όλα. Ο ίδιος θεωρεί ότι η γυναίκα του θα προτιμούσε να συνεχίσει να ζει σε έναν δυστυχισμένο γάμο, καθώς δεν θα δυσκολευόταν να τα βγάλει πέρα μόνη της.

Στη διάρκεια του γάμου τους, η γυναίκα έχει προσπαθήσει να πείσει τον άνδρα της να πάνε σε σύμβουλο γάμου, ιδέα που πάντα απέρριπτε. Μόλις πρόσφατα ξεκίνησε ψυχοθεραπεία, προκειμένου να διαχειριστεί τις δυσβάσταχτες αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία και να επιλύσει προβλήματα συνεξάρτησης.

Τι συμβουλή θα του δίνατε;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις