Σάββατο 11 Μαΐου 2024

Eurovision 2024: Παραιτήθηκε η εκπρόσωπός της Νορβηγίας Αλεσάντρα Μέλε – «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία, λευτεριά στην Παλαιστίνη!»


 Από τις μαζικές αποδοκιμασίες κατά τη διάρκεια των προβών της Ισραηλινής τραγουδίστριας, Έντεν Γκολάν, και του live show (κάτι που στην Ελλάδα οι περισσότεροι δε γνωρίζαμε…) φαίνεται πως υπάρχουν πολλές αντιδράσεις για την συμμετοχή του Ισραήλ το οποίο θα διαγωνιστεί κανονικά, ενώ κατηγορείται όχι απλά για εγκλήματα πολέμου, αλλά για γενοκτονία!

Αυτή η απόφαση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, αλλα και πολλά ερωτηματικά δεδομένου πως η Ρωσία είχε αποκλειστεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Και για να μη γελοιόμαστε, έδωσαν χαριστικά τότε στην Ουκρανία το βραβείο.

Πριν από λίγο λοιπόν, έγινε γνωστό ότι η εκπρόσωπός της Νορβηγίας, Αλεσάντρα Μέλε αποσύρθηκε από τον διαγωνισμό διαμαρτυρόμενη για την γενοκτονία στην Παλαιστίνη λίγες ώρες πριν από το σόου.

«Γίνεται μια γενοκτονία και σας ζητώ από όλους σας να ανοίξετε τα μάτια σας, να ανοίξετε την καρδιά σας. Αφήστε την αγάπη να σας οδηγήσει στην αλήθεια. Είναι ακριβώς μπροστά σας»


«Λευτεριά την Παλαιστίνη»

Πιο συγκεκριμένα η Μέλε είπε: «Απόψε έπρεπε να μοιράσω τους πόντους της Νορβηγίας κατά τη διάρκεια του τελικού της Eurovision», σε ένα βίντεο στο Instagram. «Αν και είμαι ευγνώμων που μου δόθηκε η ευκαιρία να το κάνω, πήρα την απόφαση να αποσυρθώ».

«United By Music – το σύνθημα της Eurovision – είναι ο λόγος που ασχολούμαι με τη μουσική. Να ενώνω τους ανθρώπους, να τους φέρνω κοντά. Αλλά αυτή τη στιγμή αυτές οι λέξεις είναι απλά κενές λέξεις. Γίνεται μια γενοκτονία και σας ζητώ από όλους σας να ανοίξετε τα μάτια σας, να ανοίξετε την καρδιά σας. Αφήστε την αγάπη να σας οδηγήσει στην αλήθεια. Είναι ακριβώς μπροστά σας. Λευτεριά την Παλαιστίνη».

Η Ingvild Helljesen, έμπειρη παρουσιάστρια και δημοσιογράφος, θα αναλάβει τη θέση της Alessandra.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής πρόβας της κριτικής επιτροπής, οι εκπρόσωποι σε όλη την Ευρώπη μοίρασαν ψεύτικους πόντους, ώστε οι παραγωγοί να δοκιμάσουν τα on-screen graphics και οι εκπρόσωποι να εξασκηθούν στην εκφώνηση με ατάκες τους. Τότε ζητήθηκε από τον Φινλανδό εκπρόσωπο να δώσει 12 πόντους στο Ισραήλ, αλλά αυτός αρνήθηκε.

Απο την πλευρά μας να δώσουμε συγχαρητήρια στην Alessandra και να πουμε πως αυτές είναι αντιδράσεις απέναντι σε μια γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού, κι όχι οι σαχλαμάρες με τα χασμουρητα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.