Ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, παραδέχθηκε πως γνώριζαν για τις παρενέργειες που προκαλεί το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της AstraZeneca για αυτό και το έκαναν στις μεγάλες ηλικίες!
Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγες ημέρες, η AstraZeneca, παραδέχτηκε για πρώτη φορά, ότι το εμβόλιό της… σκοτώνει, καθώς μπορεί να προκαλέσει θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοκυτταροπενίας (TTS)!
Το άμεσο ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Πώς μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί μία κυβέρνηση η οποία ισχυρίζονταν κατά την εμφάνισή τους, ότι τα εμβόλια κατά Covid-19 ήταν ασφαλή και τώρα παραδέχεται για το ένα τουλάχιστον από αυτά ότι δεν ήταν και μάλιστα το γνώριζε!
Επίσης, το ότι οι αποκαλύψεις και οι ομολογίες αφορούν ένα συγκεκριμένο εμβόλιο μίας συγκεκριμένης εταιρείας δεν καθησυχάζει και ως προς τις άλλες εταιρείες.
Ενδείξεις και μελέτες υπάρχουν για όλα τα εμβόλια και δεν είναι καθόλου καλές και κάποια στιγμή μπορεί να υπάρξουν κι άλλες «ομολογίες».
Η κυβέρνηση είναι βαθιά εκτεθειμένη καθώς υποχρέωσε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού να εμβολιαστεί με πειραματικά σκευάσματα, προχωρώντας μάλιστα σε εξαναγκασμούς, εκβιασμούς και καταπιέσεις.
«Οι παρενέργειες στα εμβόλια είναι εξαιρετικά σπάνιες. Είχε το AstraZeneca σε πολύ χαμηλό ποσοστό κάποιες.
Πρόκειται για θρομβώσεις και γι’ αυτό το λόγο μετά από τα πρώτα στάδια περιορίστηκε μόνο σε μεγάλες ηλικίες. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για πολύ σπάνιες παρενέργειες, λιγότερο από ένα στα 100.000 άτομα», ανέφερε ο Γ.Μαγιορκίνης.
Παράλληλα, αναφερόμενος στον κορωνοϊό τόνισε πως: «είμαστε σε παγκόσμια ύφεση, οπότε δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ανησυχία. Το μόνο που ακούγεται, αλλά σε πολύ πρώιμο στάδιο, είναι κάποιες καινούργιες παραλλαγές που έχουν εμφανιστεί και επικρατούν στις ΗΠΑ, αλλά σε πολύ χαμηλό ποσοστό.
Όλες αυτές οι παραλλαγές βρίσκονται σε ένα κλάδο ο οποίος έχει ονομαστεί «φλερτ» και περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που ακούγεται αυτή τη στιγμή, χωρίς όμως να φαίνεται ότι δημιουργεί κάποιο πρόβλημα».
Ο κ. Μαγιορκίνης απαντώντας σε ερώτημα αν η γρίπη των πτηνών μπορεί να μεταφερθεί σε ανθρώπους είπε πως:
«Είναι αρκετά χρόνια, από το 2020, που έχει εμφανιστεί αυτή που λένε η γρίπη των πτηνών «υψηλής παθογένειας», η οποία έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη.
Η γρίπη των πτηνών σπανίως μεταδίδεται στον άνθρωπο και αυτό οφείλεται στο ότι υπάρχει ασυμβατότητα της βιολογίας του αναπνευστικού των πτηνών με το αναπνευστικό των ανθρώπων.
Αυτό σημαίνει ότι ο ιός δεν μπορεί εύκολα να μολύνει τον άνθρωπο κυρίως τα κύτταρα του ανώτερου αναπνευστικού, αυτά που είναι προσβάσιμα, δηλαδή τη μύτη.
Εάν μολύνει και συμβαίνει, σε σπάνιες περιπτώσεις, μολύνει κατευθείαν τα βαθύτερα κομμάτια του πνεύμονα και γι’ αυτό το λόγο όσοι έχουν μολυνθεί, οι οποίοι είναι λιγότεροι από χίλιους σε αυτά τα χρόνια έχουνε περάσει ιδιαίτερα βαριές πνευμονίες και έχει καταλήξει από αυτούς που έχουμε διαγνώσει περισσότερο από 50%.
Πρόκειται λοιπόν για μια πολύ παθογόνο μεν γρίπη για τους ανθρώπους, αλλά μια γρίπη η οποία δεν μεταδίδεται μεταξύ των ανθρώπων.
Δεν έχει παρατηρηθεί ούτε μία φορά ο άνθρωπος να το μεταδώσει σε άνθρωπο. Γι’ αυτό το λόγο δεν έχει τη δυναμική να προκαλέσει αυτό που λέμε πανδημία.
Τώρα το ανησυχητικό κομμάτι που έχει ακουστεί είναι ότι έχει μεταδοθεί σε φάρμες βοοειδών στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει ανιχνευθεί και στο γάλα που παράγουν αυτές οι αγελάδες.
Ωστόσο, επειδή το γάλα παστεριώνεται, ο ιός είναι νεκρός, άρα δεν μεταδίδεται μέσω του γάλακτος του παστεριωμένου γάλακτος. Να διευκρινίσω και μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί μια μετάδοση από γάλα σε άνθρωπο. Άρα λοιπόν είναι μεν ο ιός φαίνεται ότι κάνει βήματα πιο κοντά στους ανθρώπους, αλλά προς το παρόν δεν έχει τη δυναμική να προκαλέσει μια πανδημία».
Διαθέσιμα εμβόλια και φάρμακα
«Η επιστημονική κοινότητα το παρακολουθεί, και εμβόλιο υπάρχει διαθέσιμο για τους επαγγελματίες οι οποίοι θα έρχονται σε επαφή με αυτά τα ζώα σύντομα, αλλά και φάρμακα υπάρχουν διαθέσιμα, δηλαδή δεν είναι κάτι το οποίο εάν και εφόσον συμβεί, θα χρειαστεί να ξεκινήσουμε από το μηδέν.
Και εμβόλιο θα υπάρχει και φάρμακα υπάρχουν, οπότε δεν θεωρούμε ότι θα είναι κάτι δραματικό όπως ήταν ο Covid-19, αλλά δεν θεωρούμε ότι θα συμβεί σύντομα», κατέληξε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου