Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Οι επιστήμονες ανακαλύπτουν έναν νέο πλανήτη που θα μπορούσε να υποστηρίξει ανθρώπινη ζωή - Τι αναφέρεται...

 


Η NASA ανακάλυψε έναν πλανήτη που μοιάζει με την Γη, 40 έτη φωτός μακριά, που θα μπορούσε να είναι ένας πολλά υποσχόμενος υποψήφιος πλανήτης για να φιλοξενήσει ανθρώπινη ζωή.

Ο εξωπλανήτης , που ονομάζεται Gliese 12 b, είναι ελαφρώς μικρότερος από τον πλανήτη μας και έχει εκτιμώμενη θερμοκρασία επιφάνειας 107 βαθμούς Φαρενάιτ – υποθέτοντας ότι δεν έχει ατμόσφαιρα, σύμφωνα με την Daily Mail!

Το Gliese 12 b βρίσκεται ακριβώς προς τα μέσα της κατοικήσιμης ζώνης – την απόσταση από ένα αστέρι στην οποία θα μπορούσε να υπάρχει υγρό νερό σε επιφάνειες πλανητών σε τροχιά.

σύμβολο

Οι αστρονόμοι σχεδιάζουν τώρα να αναλύσουν το Gliese 12 b για να προσδιορίσουν εάν έχει μια ατμόσφαιρα παρόμοια με την Γη, η οποία θα μπορούσε να αποκαλύψει εάν ο εξωπλανήτης μπορεί να διατηρήσει τη σωστή θερμοκρασία για να σχηματιστεί νερό στην επιφάνειά του – μια απαραίτητη ένωση για την υποστήριξη της ζωής. 

Το Gliese 12 b έχει χαρακτηριστεί ως ο «πλησιέστερος, διερχόμενος, εύκρατος, κόσμος μεγέθους Γης μέχρι σήμερα» και είναι υποψήφιος για μελλοντική εξερεύνηση από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA, αξίας 9,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις