Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Aποφάσισε να αποκληρώσει τον 18χρονο γιο του όταν έμαθε ότι δεν είναι βιολογικό του παιδί – «Αναρωτιέμαι αν το έχω παρατραβήξει»


 • Ο άνδρας ανέβασε μία ανάρτηση στο Reddit  και μοιράστηκε λεπτομέρειες για την οικογενειακή διαμάχη μετά την σοκαριστική ανακάλυψη

• Οι αναγνώστες διχάστηκαν στα σχόλια 

Ένας απελπισμένος άνδρας πυροδότησε έντονη αντιπαράθεση στο διαδίκτυο, αφού αποκάλυψε ότι έβγαλε τον 18χρονο γιο του από τη διαθήκη του, επειδή πρόσφατα ανακάλυψε ότι δεν είναι βιολογικός του πατέρας.

Ο ανώνυμος άνδρας έγραψε σε μία θεματική με τίτλο «είμαι παλιοτόμαρο», μιλώντας για κάποιες λεπτομέρειες μίας οικογενειακής διαμάχης.

Όπως εξήγησε, επί 18 χρόνια, μεγάλωνε έναν γιο, του οποίου, όπως πρόσφατα έμαθε από την πεθερά του, ότι δεν είναι πραγματικός πατέρας. Ο άνδρας πληροφορήθηκε ότι το παιδί αυτό είναι της γυναίκας του και ενός σύντομου δεσμού της στο παρελθόν.

“Θα βγάλω τον γιο μου από τη διαθήκη μου”

Όπως αποκάλυψε ο άνδρας, όχι μόνο χωρίζει από την άπιστη γυναίκα του, αλλά θα κόψει και τις σχέσεις με τον γιο τον οποίον μεγάλωνε για σχεδόν είκοσι χρόνια. Οι αναγνώστες διχάστηκαν.

Στην ανάρτησή του, ο άνδρας είχε δώσει τον τίτλο: «Είμαι παλιάνθρωπος που βγάζω από τη διαθήκη το παιδί της γυναίκας μου, μετά την ανακάλυψη ότι δεν είναι γιος μου;»

Συγκεκριμένα έγραψε: «Επί 15 χρόνια, ήμουν παντρεμένος με μία γυναίκα, με την οποία μεγαλώναμε ένα παιδί, 18 ετών. Θεωρώ ότι ήμουν καλός πατέρας, ήμουν πάντα παρών, πάντα υποστηρικτικός και πάντα ο πρώτος που θα τον προστάτευε, θα τον βοηθούσε, θα τον συμβούλευε.

Πειραματίζεται με το γυναικείο ντύσιμο, του αρέσει να βάφεται και εγώ πάντα τον στήριζα, ενώ η μητέρα του τον πίεζε να είναι πιο ‘ανδροπρεπής΄’. Πρόσφατα όμως, ανακάλυψα ότι δεν είναι βιολογικό μου παιδί».

Το σοκ μετά την αποκάλυψη

«Η γυναίκα μου τον γέννησε όταν ήταν 20 ετών, αλλά όπως φαίνεται με απατούσε με τον πρώην φίλο της» συνέχισε. «Η πεθερά μου, είπε ότι της το εξομολογήθηκε η γυναίκα μου όταν γεννήθηκε το παιδί μας, επειδή υποψιαζόταν ότι δεν μου μοιάζει πολύ, ενώ η πεθερά μου την επέκρινε, αλλά πλέον το παιδί είχε ήδη γεννηθεί και δεν μπορούσε να γίνει τίποτα».

“Ο βιολογικός πατέρας θέλει να μπει στη ζωή τους”

«Νευρίασα και τη ρώτησα για ποιον λόγο μου τα λέει αυτά. Μου απάντησε ότι είδε τον γιο μου έξω με τον βιολογικό του πατέρα και πιστεύει ότι έχει μπει ξανά στη ζωή τους». Ο άνδρας εξηγεί: «Κατάλαβα ότι δεν μου έφταιγε αυτή που μου τα είπε και έτσι αποφάσισα να μιλήσω με τη γυναίκα και τον γιο μου.

Μετά από έναν μεγάλο καβγά, παραδέχτηκαν την αλήθεια. Ο βιολογικός πατέρας είχε πράγματι επιστρέψει στις ζωές τους και ήθελε να γνωριστεί με το παιδί του. Μεσολάβησαν πολλά και άσχημα. Πλέον, χωρίζω και  βγάζω τον γιο μου από τη διαθήκη μου. Όλα αυτά τα χρόνια αφιέρωνα κόπο και προσπάθεια να μεγαλώνω το παιδί ενός άλλου. Προσπαθώ να μάθω αν είναι δυνατόν να ζητήσω από τον βιολογικό πατέρα όλα τα χρήματα που έδωσα για να μεγαλώσω το παιδί του»

«Όπως είναι λογικό, η γυναίκα μου είναι έξαλλη μαζί μου αλλά ο γιος (; ) μου είναι καταρρακωμένος, τον βλέπω σε κατάθλιψη, δεν μου μιλάει, μόνο μου ζητά διαρκώς συγγνώμη. Το πλάνο μου ήταν να χωρίσω και να κόψω κάθε επαφή, αλλά τώρα αναρωτιέμαι αν το έχω παρατραβήξει με την τιμωρία». Δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες, μετά από ερωτήσεις των αναγνωστών, έγραψε:

«Το παιδί έμαθε για τον βιολογικό του πατέρα περίπου 4 μήνες πριν από εμένα»

«Κάναμε τεστ DNA, το ζητούσε επίμονα ο γιος μου και, όταν βγήκαν τα αποτελέσματα, έπαθε κατάθλιψη. Μπορεί τελικά να μην έχει νόημα να κάνω μήνυση στον πατέρα, αλλά θα το προσπαθήσω».

«Υπάρχουν άνθρωποι που συγκρίνουν την κατάσταση που βιώνω με εκείνη των θετών γονιών ή της υιοθεσίας. Υπάρχουν όμως διαφορές, καθώς εγώ για 18 χρόνια, πίστευα ότι αυτός είναι γιος μου».

«Πιστεύω, χωρίς αμφισβήτηση ότι οι γονείς που υιοθετούν είναι πραγματικοί γονείς, αλλά εκεί υπάρχει η πράξη της υιοθεσίας, γνωρίζουν εκ των προτέρων. Εγώ πλανήθηκα».

«Αν ήξερα ότι η γυναίκα μου έκανε ένα παιδί με κάποιον άλλον, θα ήταν όλα διαφορετικά. Τον μεγάλωσα θεωρώντας ότι είναι αληθινός μου γιος και τώρα ανακαλύπτω ξαφνικά ότι δεν είναι. Πρέπει να μιλήσω πρώτα μαζί του».

Δίχασε το διαδίκτυο

Όπως είναι αναμενόμενο, την ανάρτησή του κατέκλυσαν σχόλια αναγνωστών που εξέφραζαν δύο διαμετρικά αντίθετες απόψεις.

Από την μία πλευρά, υπήρχε η άποψη εκείνων που έλεγαν ότι ο άνδρας δεν έχει απαραίτητα άδικο. Συγκεκριμένα, ένας αναγνώστης έγραψε: «Ελπίζω να τον μηνύσεις για απάτη περί πατρότητας, αποξένωση και να ακυρώσεις τον γάμο, μιας και όπως πιστεύω, παντρεύτηκες ακριβώς επειδή η γυναίκα ήταν έγκυος».

«Μην είσαι τόσο επιεικής με το παιδί. Το ήξερε τόσους μήνες, αν σε σεβόταν έστω και λίγο, θα σου το έλεγε».

Κάποιος παρατήρησε: «Η γυναίκα σου φέρθηκε απαράδεκτα, αλλά φέρεσαι στον γιο σου λες και δεν ήταν το παιδί σου για 18 χρόνια; Είσαι σοβαρός;»

«Δεν διαλέξατε ο ένας τον άλλον. Φυσικά και σ’ αγαπάει και σε βλέπει ακόμη ως πατέρα του. Φαντάσου πως νιώθει».

Κάποιος αναγνώστης σχολίασε: «Ο γιος σου μόλις ανακάλυψε ότι ολόκληρη η ζωή του ήταν ένα ψέμα, ότι ο άνθρωπος που θεωρούσε Ως  πατέρα του, δεν είναι, και πλέον δεν τον αγαπά. Αλήθεια, δεν τον αγαπάς ; Όλα τα ξενύχτια, τις αρρώστιες, τους αγώνες, τις συνελεύσεις γονέων, τις βραδιές μαζί του, τους εφηβικούς έρωτες, και οτιδήποτε άλλο, τουλάχιστον ξέρεις ότι, τα τελευταία 18 χρόνια, ήσουν σωστός πατέρας».

«Πραγματικά, ο μόνος λόγος που αγάπησες το παιδί σου ήταν επειδή πίστευες ότι έχετε το ίδιο αίμα; Πρέπει οπωσδήποτε να μιλήσετε».

«Δεν είναι κακό που αισθάνεσαι έτσι, αλλά χρειάζεται προσοχή, αφού από εδώ και πέρα οι πράξεις σου μπορεί να σε χαρακτηρίσουν».

Στον αντίποδα, πολλοί ήταν εκείνοι που τον κατηγόρησαν για υπερβολική αντίδραση. Συγκεκριμένα, ένας χρήστης έγραψε: «Γιατί να τιμωρήσεις το παιδί; Δεν διάλεξε να γεννηθεί από την απιστία της γυναίκας του. Όπως καταλαβαίνω, εσένα θεωρεί πατέρα του και συ τον θεωρείς γιο σου».

“Η γυναίκα είναι για τα σκουπίδια”

«Η γυναίκα σου είναι απίστευτο μπάζο. Χώρισέ τη και ρεζίλεψέ την-δείξε σ’ όλους τ’ αποτελέσματα από το τεστ DNA».

«Αυτός που πρέπει να υποφέρει είναι η γυναίκα σου, όχι το παιδί. Τιμώρησε τη γυναίκα του αλλά όχι το αθώο το παιδί»

«Είσαι παλιάνθρωπος που κόβεις δεσμούς με τον παιδί που αγάπησες και μεγάλωσες σαν γιο σου επί 18 χρόνια. Δεν φταίει το παιδί για την απιστία της μητέρας του».

«Δεν φταίει το παιδί που ο βιολογικός του πατέρας θέλει να μπει στη ζωή του. Είναι ακόμη ένα παιδί, 18 ετών και εσύ, υποτίθεται ο ενήλικος».

«Από όταν το ανακάλυψε, σίγουρα βιώνει πολλά, δύσκολα συναισθήματα και τώρα τον εγκαταλείπει και ο άνδρας που τον μεγάλωσε, ο πατέρας του. Αυτή η προδοσία είναι χειρότερη και από την ανακάλυψη».

«Μάλλον τον πίεσε η μητέρα του να μην πει τίποτε και εκείνος δεν ήξερε τι να κάνει, φοβόταν την αντίδρασή σου και μάλλον με το δίκιο του, αφού θέλεις να τον εγκαταλείψεις λες και δεν σημαίνει τίποτα για εσένα».

«Φταις επειδή τιμωρείς ένα αθώο παιδί το οποίο μεγάλωσες σαν γιο σου για 18 χρόνια», σημείωσε ένας τρίτος.

«Δεν μπορεί κανείς να σε κατηγορήσει που αισθάνεσαι έτσι, ούτε επειδή χωρίζεις από τη γυναίκα σου. Όμως αυτό το παιδί, είναι παιδί σου με όλους τους τρόπους-εκτός από τον γονιδιακό. Δεν αξίζει την οργή σου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις