Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Τρόμος σε πτήση με 148 επιβάτες: Πήρε φωτιά ο κινητήρας του αεροπλάνου λίγο πριν από την απογείωση – Βίντεο


 Μια πτήση της United Airlines αναγκάστηκε να διακόψει την απογείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο O’Hare του Σικάγο, στις ΗΠΑ, όταν ένας από τους κινητήρες του αεροσκάφους τυλίχτηκε στις φλόγες.

Όπως βλέπετε στο βίντεο από τον διάδρομο απογείωσης, λόγω της φωτιάς άρχισε να βγαίνει καπνός από το ένα φτερό του αεροσκάφους.

Η πτήση 2091 της United επρόκειτο να πετάξει για το Σιάτλ περίπου στις 2 μ.μ., τη Δευτέρα, όταν ο κινητήρας τυλίχτηκε στις φλόγες στον διάδρομο απογείωσης και ανάγκασε 148 επιβάτες και πέντε μέλη του πληρώματος να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος. Το Airbus 320 ρυμουλκήθηκε σε μια πύλη, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας και την United Airlines.

Σύμφωνα με πλάνα που τράβηξε ένας επιβάτης μέσα από το αεροπλάνο, πυκνός καπνός έβγαινε από το ένα φτερό, καθώς το αεροσκάφος κινείτο στον διάδρομο απογείωσης.

Ο Ivan Paloalto, ο επιβάτης που τράβηξε το βίντεο, είπε στο Storyful ότι άκουσε μια έκρηξη καθώς το αεροπλάνο ετοιμαζόταν να απογειωθεί. «Ένιωσα τον αντίκτυπο στο παράθυρό μου. Όπως είδα, ο κινητήρας είχε πάρει φωτιά και έβγαινε καπνός», είπε.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας διέκοψε για αρκετή ώρα τις αφίξεις στο αεροδρόμιο του Σικάγου, ενώ η United Airlines ανακοίνωσε ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και το πρόβλημα με τον κινητήρα «αντιμετωπίστηκε άμεσα».

Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν «κανονικά», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία. «Εργαζόμαστε για να προχωρήσουμε σε εναλλακτικές ταξιδιωτικές διευθετήσεις για τους πελάτες μας», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις