Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
500 ml χυμό λεμόνι – βάλαμε Κάμπος Χίου με 2 θερμίδες το ποτήρι
5 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική από στέβια 0 θερμίδων σε αναλογία με την ζάχαρη 1:1
4 κουτ. σούπας γεμάτες νισεστέ
Για το γαρνίρισμα:
Ξύσμα λεμονιού
Φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση:
Συγκεντρώνουμε τα υλικά μας.
Μετράμε και κρατάμε 500ml από τον χυμό λεμόνι.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νισεστέ, την ζάχαρη και τα διαλύουμε με λίγο από τον χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο χυμό λεμόνι, ανακατεύοντας.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά, και ανακατεύουμε, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα.
Αποσύρουμε από την φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να πήξει εντελώς.
Μοιράζουμε την κρέμα σε ποτηράκια.
Γαρνίρουμε με ξύσμα λεμόνι, και φυλλαράκια δυόσμου.
Την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει, πριν σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου