Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Yπέροχο σπιτικό παγωτό Kαϊμάκι


 Η Συνταγή είναι από Γιούλα Λαμπρογεωργου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος 500γρ
1 κουτί γάλα ζαχαρουχο
1 κουτί γάλα εβαπορε
1 κ.γ μέλι
5 γρ. Μαστίχα
1 κ.γ ζάχαρη
3 κ.σ γλυκό βύσσινο
Τα γάλατα τα βάζουμε στο ψυγείο να είναι κρύα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί ρίχνουμε το εβαπορε συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίχνουμε το ζαχαρουχο προσθέτουμε το μέλι και στην συνέχεια την μαστίχα αφού πρώτα την αλέσουμε στο μουλτι με την ζάχαρη.

Σταματάμε το χτύπημα προσθέτουμε το γλυκό βύσσινο ανακατεύουμε με το σύρμα να πάει παντού το γλυκό.
Βάζουμε σε ένα μπολ και στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.

Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις υπέροχο σπιτικό παγωτό στρατσιατελα – ωραίο έγινε

241097502 1339378143146148 5784133875421580449 n

ΥΛΙΚΑ
100 γρ κουβερτούρα 65%κακάο
400 γρ ζαχαρούχο
400 γρ γάλα εβαπορέ
650 μλ κρέμα γάλακτος με 35% Λιπαρά

Εκτέλεση
Καλά θα είναι να έχουμε όλα τα Υλικά στο ψυγείο πριν ξεκινήσουμε να κάνουμε το παγωτό

Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι ν γίνει μαλακή σαντιγί

Έπειτα ρίχνουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε ίσα ίσα να ενσωματωθεί με την κρέμα γάλακτος

Συνεχίζουμε και ρίχνουμε το εβαπορέ σιγά σιγά σε μορφή κλωστής

Τέλος με ένα πιλνερ θα αφαιρέσουμε φλοίδες απο μια κουβερτούρα 65% κακάο! ενσωματώνουμε προσεκτικά με μια Μαρίζ για να μην χάσουμε τον όγκο

Αποθηκεύουμε σε ένα ταπερ με χωρητικότητα 3 λίτρα με καπάκι
Και το βάζουμε στην κατάψυξη για 5 ώρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις