Η Συνταγή είναι από Ελλη χαραλαμπιδου – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
6.ποτηρια νερό.1ποτηρι χυμό πορτοκάλι. 2 βανίλιες. 1.και.1/2 ποτήρι ζάχαρη 1 και 1/2 σιμιγδάλι χοντρό.2 κουταλιά της σούπας σοκολάτα
*6 νερό και 1 ποτήρι χυμό αν θελετε όμως αφαιρείτε νερό και συμπλήρωνετε με χυμό.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ.
βάζουμε το νερό με το ζάχαρη και το χυμό στη φωτιά να πάρει βρασμα βάζουμε το σιμιγδάλι .τες βανίλιες. Τα ανακατεύουμε μέχρι να βγενουν φουσκαλες.
Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε μέσα στη κατσαρόλα περίπου 5 ως 10 λεπτά.
Παιρνουμε τη φόρμα η ότι θελεται να το βάλετε μέσα το μίγμα και βάζουμε τα 3/4 του υλικού το 1/4 βάζουμε τη σοκολάτα το ανακατεύουμε και το βάζουμε πάνω.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες το αναποδογειριζωμαι.στη πιατέλα και το στολιζομαι αμύγδαλα.
Γλυκό.πορτοκαλι.και λίγη σκόνη σοκολάτα. Καλή επιτυχία να εχεται.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για δίχρωμο σιμιγδαλένιο χαλβά με πορτοκάλι και σοκολατα !.
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
Για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 ποτήρι χυμο πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας ή 1 κ.γ. κοφτό κανέλα σε σκόνη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι μεγάλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε ολα τα υλικα για το σιροπι σε ενα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Τσιγαρίζουμε το σιμιγδάλι στο λάδι μέχρι να αρχίσει να παιρνει χρώμα (προσοχή να μην καει)
Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι στον χαλβά και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Βγάζουμε περιπου την μισή ποσότητα χαλβά από την κατσαρόλα και τον βαζουμε σε μια φόρμα, στον υπόλοιπο χαλβά μεσα στην κατσαρόλα ριχνουμε κομμάτια κουβερτούρας περιπου 100 γρ. Και ανακατευουμε μεχρι να λιωσει και ο χαλβάς μας να γινει Σοκολατένιος.
Τον στρωνουμε πανω απο τον χαλβά που έχουμε βάλει ήδη στην φόρμα και τον αφηνουμε να κρυώσει…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου