Τα ελληνικά αρνίσια παϊδάκια κατέκτησαν την κορυφαία θέση στο διεθνή κατάλογο γαστρονομικών απολαύσεων Taste Atlas.Αυτή η λίστα περιλαμβάνει τα 100 καλύτερα πιάτα με αρνί παγκοσμίως. Εκτός από τα παϊδάκια, στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται επίσης και άλλες τέσσερις ελληνικές συνταγές με αρνί, οι οποίες κατέχουν εξέχουσες θέσεις.
Στην ογδόη θέση της λίστας διακρίνεται το παραδοσιακό πιάτο «κλέφτικο», ενώ στην ενδέκατη θέση αναφέρεται το αναγνωρισμένο «τσιγαριστό». Στην εικοστή πρώτη θέση αναδεικνύεται η εκλεκτή γαστρονομική συνταγή του «αρνιού με πατάτες, ψημένη στον φούρνο», ενώ στην εικοστόδευτε θέση αναφέρεται το «αντικριστό».
Αναφορικά με τον ερχομό των γιορτινών ημερών του Πάσχα, παρσατηρείται η έντονη αύξηση των τιμών του αρνιού.
«Οι τιμές εφέτος θα είναι λίγο πιο ανεβασμένες. Οι πρώτες ύλες έχουν γίνει πολύ ακριβές. Υπάρχουν λιγότερα αρνιά, δεν είναι όπως άλλα χρόνια», αναφέρουν κτηνοτρόφοι της Κρήτης, με καταναλωτές να σημειώνουν πως ακόμη και αν πάρουν τελικά αρνί για το πασχαλινό τους τραπέζι, θα σκεφτούν δύο και τρεις φορές την ποσότητα, μιλώντας στο STAR.
Σε συνοικιακά κρεοπωλεία πωλείται έναντι 13 ευρώ – 14 ευρώ / κιλό, με τους επαγγελματίες να προετοιμάζουν τους πελάτες ότι το κόστος θα «σκαρφαλώσει» στα 15 ευρώ.
Ρίξαμε τους Ιταλούς στο “καναβάτσο”: O Ελληνικός φρέντο ξεπέρασε τον καπουτσίνο και έγινε πλέον παγκόσμια γνωστός
Οι Ιταλοί και οι Έλληνες είναι αναμφισβήτητα 2 λαοί που νιώθουν υπερηφάνεια για την παράδοση και τα προϊόντα τους. Οι Ιταλοί σίγουρα δεν αντέχουν όταν προσβάλλονται οι γεύσεις τους, όπως όταν προσθέτεται ανανάς στην πίτσα ή πίνουμε καπουτσίνο μετά τις 12.00 το μεσημέρι. Και έρχεται σαν κερασάκι και η λίστα του Taste Atlas καθώς ο ιταλικός καφές έχει χαμηλότερη βαθμολογία από τον ελληνικό, που θεωρείται “εφευρέτης” του.
«Οι Ιταλοί θα εκνευριστούν πολύ»
Συγκεκριμένα, η δημοφιλής ιστοσελίδα που ασχολείται με αξιολογήσεις φαγητών και ποτών, δημοσίευσε μια λίστα με τους καλύτερους καφέδες σύμφωνα με την ανταπόκριση του κοινού. Οι λίστες αυτές βασίζονται στις αξιολογήσεις που κάνουν πραγματικοί χρήστες, ενώ αγνοούνται οι αξιολογήσεις από bots, εθνικιστές ή πατριώτες. Επιπλέον, δίνεται έμφαση στις αξιολογήσεις των χρηστών που αναγνωρίζονται ως γνώστες από το σύστημα.
Ο ελληνικός φρέντο ανώτερος του καπουτσίνο
Ο freddo espresso είναι ένας δημοφιλής καφές στην Ελλάδα που απολαμβάνει μεγάλη δημοτικότητα και σε άλλες χώρες. Βρίσκεται στη θέση νούμερο 3 στη λίστα των αγαπημένων καφέδων, με το freddo cappuccino να ακολουθεί λίγο πιο πίσω. Η ελληνική παρουσία στον χώρο των καφέδων δεν περιορίζεται εκεί, καθώς στη θέση νούμερο 9 βρίσκεται ο αγαπημένος φραπές.
Στο top 10 βρίσκονται δύο καφέδες από την Ιταλία, τον capuccino στη θέση 6 και τον espresso ristretto στη θέση 8. Όπως αναφέρει ένα σχόλιο στη δημοφιλή ανάρτηση, «Οι Ιταλοί θα εκνευριστούν πολύ!»
Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο κουβανέζικος εσπρέσο, ένας προ-ζαχαρούχος τύπος εσπρέσο που προέρχεται από την Κούβα και είναι ευρέως γνωστός με τα ονόματα café Cubano, κουβανέζικος καφές ή κουβανέζικο σφηνάκι. Παρόλο που απολαμβάνει μοναδική δημοτικότητα στην Κούβα, ο κουβανέζικος εσπρέσο είναι επίσης πολύ αγαπητός και ευρέως διαθέσιμος σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική και τη Φλόριντα.
Η μεγάλη έκπληξη είναι ότι στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ινδικός καφές φίλτρου, μια μέθοδος παρασκευής καφέ που χρησιμοποιεί ένα ειδικό φίλτρο που αποτελείται από δύο θαλάμους. Ο πρώτος έχει διάτρητο πυθμένα για να κρατά τον αλεσμένο καφέ, ενώ ο δεύτερος χρησιμοποιείται για το στάζει αργά τον ζυμωμένο καφέ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου