Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Ξύπνησαν τα μετοχικά αμοιβαία, ο TITAN που πάει για εξαγορές και η Coca Cola που πάει με όλα

 Ο Dow Jones υποχωρούσε πάνω από 500 μονάδες. Στα καθ' ημάς μεγαλύτερης έντασης απ' ότι αναμενόταν ήταν η χθεσινή υποχώρηση του Γενικού Δείκτη. Αυξημένες εισροές είχαν τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια κατά την προηγούμενη εβδομάδα.

Ξύλο” στην Αμερική . Μεγάλες πιέσεις σε Dow Jones και S&P 500

Έντονη πτώση κατέγραφαν οι αμερικανικοί δείκτες λίγο πριν τις 22.00 ώρα Ελλάδος. Ο Dow Jones υποχωρούσε πάνω από 500 μονάδες. Οι γεωπολιτικές εντάσεις, οι προεδρικές εκλογές και ο αυξανόμενος πληθωρισμός αποτελούν αφορμές για ρευστοποιήσεις. Πάντως οι μεγάλοι οίκοι βλέποντας τις υπερβολές στις αποτιμήσεις (δεικτών και μετοχών) ψάχνουν αφορμές για να πάρουν τα κέρδη τους.

Γενικός Δείκτης: Μία αιφνιδιαστική και δυσάρεστη πτώση σ' ολόκληρο το ταμπλό

Μεγαλύτερης έντασης απ' ότι αναμενόταν ήταν η χθεσινή υποχώρηση του Γενικού Δείκτη. Και δεν συζητούμε για την υποχώρηση αλλά κυρίως τις αυξημένες πωλήσεις και τον αριθμό των πτωτικών μετοχών.  Προς το τέλος της συνεδρίασης οι μετοχές που υποχωρούσαν ξεπερνούσαν τις 100, για να μειωθούν στο τέλος στις 95 που και πάλι είναι υψηλός αριθμός.

FTSE Mid Cap: Ρευστοποιούν και βασικοί μέτοχοι

Μπορεί οι ξένοι επενδυτές να ρευστοποιούσαν σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης την προηγούμενη εβδομάδα αλλά στις μετοχές της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης, ρευστοποιούσαν κυρίως εγχώριοι θεσμικοί και βασικοί μέτοχοι.

Εισροές στα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια

Αυξημένες εισροές είχαν τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια κατά την προηγούμενη εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα, οι εισροές ανήλθαν στα 22 εκατ. Ευρώ. Για να καταλάβετε την τάξη μεγέθους, οι εισροές από την αρχή του χρόνου ήταν συνολικά 50 εκατ. Ευρώ.

Attica Bank : Η μόνη τράπεζα που δεν θα έχει πρόβλημα την αναβαλόμενη φορολογία

Mετά τη συνένωση με την Παγκρήτια Τράπεζα, η Attica Bank είναι η μόνη τράπεζα στην Ελλάδα, που δε θα έχει αναβαλλόμενη φορολογία (DTC), αλλά μόνο καθαρής ποιότητας κεφάλαια και ως στόχο ένα πολύ χαμηλό δείκτη κόκκινων δανείων. Όπως είπε, «υπάρχει κενό στην πραγματική οικονομία, καθώς οι τράπεζες στο παρελθόν διοχέτευσαν τις δυνάμεις τους σε μεγάλες επιχειρήσεις», ενώ πρόσθεσε πως «δεν μπορεί να μιλάς για ανάπτυξη και να είναι 70 δισ. ευρώ, το 50% της οικονομίας, στους servicers. Το στίγμα να φύγει και να δώσουμε νέα ευκαιρία στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αλλιώς δε θα έχουμε ανάπτυξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.