Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Pωσικό σφυροκόπημα στο Τσάσιβ Γιαρ: Οι Ουκρανοί «αδειάζουν» την Zαπορίζια από στρατό – Mεταφέρονται στο Ντονμπάς Ο Ο.Σίρσκι παραδέχεται ότι οι Ρώσοι έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων

 


Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής, Στρατηγός Ο.Σίρσκι προειδοποίησε στις 6 Απριλίου σε Τσάσιβ Γιαρ και δυτικά της Αβντίβκα ότι έχει ξεκινήσει η ρωσική επίθεσης, όπως σας είχαμε ενημερώσει σχετικά, και ήδη οι δηλώσεις του ουκρανικού επιτελείου και οι αναφορές από το πεδίο δείχνουν ότι πλέον το ουκρανικό μέτωπο κρέμεται από μια κλωστή, που μπορεί να συμπαρασύρει τα πάντα.

Ο Σίρσκι παρατήρησε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν επιθέσεις πεζικού σε διμοιρία, και μερικές φορές σε μέγεθος τάγματος σε ξεχωριστές κατευθύνσεις κρατώντας έτσι την πρωτοβουλία των κινήσεων ενώ παράλληλα ψάχνουν να βρουν το πιο αδύνατο σημείο στην πρώτη γραμμή.


Οι ρωσικές δυνάμεις με μαζική υποστήριξη τεθωρακισμένων και πλέον και της αεροπορίας επιχειρούν να διαπεράσουν τις ουκρανικές άμυνες δυτικά της Αβντίιβκα.


Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 6 Απριλίου υποδεικνύουν ότι στοιχεία της ρωσικής 90ης μεραρχίας τεθωρακισμένων φρουρών (41ος Στρατός Συνδυασμένων Όπλων, Κεντρική Στρατιωτική Περιοχή) διεξήγαγαν πρόσφατα μηχανοκίνητη επίθεση νοτιοανατολικά του Ουμάνσκε (δυτικά της Avdiivka),

Κατά τον Σίρσκι «μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση υφίσταται στην κατεύθυνση Bakhmut (Artemovsky) στις περιοχές ανατολικά του Chasiv Yar και του Kleshcheevka, στην Avdiivka στις περιοχές Berdychi, Orlovka, Vodyanoy, Pervomaisky, στο Novopavlovsky στην περιοχή Novomikhailovka».

Στις κατευθύνσεις Lima, Orekhiv και Kherson, η κατάσταση παραμένει επίσης τεταμένη, πρόσθεσε ο γενικός διοικητής.

Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν επί του παρόντος αρκετά πυρομαχικά για να ξεκινήσουν και να διατηρήσουν μελλοντικές αντεπιτιθέμενες επιχειρήσεις και επανέλαβε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν drones για να αντισταθμίσουν εν μέρει τις ελλείψεις πυρομαχικών πυροβολικού σε όλο το θέατρο.

Τα ρωσικά στρατεύματα μπορούν να διαπεράσουν τις άμυνες της πόλης Chasiv Yar και να εισέλθουν στην πόλη, προειδοποιούν αναλυτές από την Δύση.

«Τα γεγονότα συμβαίνουν τώρα με ολοένα και ταχύτερους ρυθμούς, έτσι ώστε τις τελευταίες δύο ημέρες λάβαμε αναφορές ότι τα ρωσικά στρατεύματα έφτασαν στις πύλες του Chasiv Yar αλλά εδώ  θα είναι δύσκολο για τους Ουκρανούς να μεταφέρουν στρατεύματα σε αυτό το τμήμα του μετώπου λόγω του ποταμού.

Εξήγησε ότι σε αυτή την περίπτωση οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα βρεθούν σε ανοιχτούς χώρους και θα γίνουν πολύ ευάλωτες σε επιθέσεις από ρωσικά drones, συστήματα πυροβολικού ακόμη και αεροσκάφη.

«Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, οι Ρώσοι έφτασαν στις πύλες αυτής της περιφέρειας».

Σαν τελευταία λύση η ουκρανική διοίκηση μεταφέρει όποια εφεδρεία μπορεί από την περιοχή της Ζαπορίζια που όμως έτσι μένει έκθετη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις