Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Η δράση των πορτοφολάδων στα MMM και ανταλλαγή ναρκωτικών από συμμορίες - 57 συλλήψεις από την ΕΛΑΣ - Δείτε βίντεο

 


Οι κλέφτες αλβανικής καταγωγής είχαν καταλάβει την μπλε γραμμή του μετρό, ενώ οι Ρουμάνοι το υπόλοιπο δίκτυο, με τον άγραφο κανόνα να είναι ένας - Ευρεία επιχείρηση για ναρκωτικά σε περιοχές από την Πλάκα έως την Κλαυθμώνος

Βίντεο από τη δράση της συμμορίας των «πορτοφολάδων» που ξάφριζαν ανυποψίαστους πολίτες σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς -κυρίως στο κέντρο της Αθήνας- αλλά και στο «Ελ. Βενιζέλος» φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr.

Οι κλέφτες ήταν χωρισμένοι σε υποομάδες και ήταν ιδιαίτερα πεπειραμένοι και λάμβαναν όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα, όπως ζακέτες και μπουφάν, προκειμένου να κρύβουν τα κλοπιμαία, ενώ χρησιμοποιούσαν και λέξεις κλειδιά.

Δείτε βίντεο::

0 of 7 secondsVolume 90%
00:07
00:02
00:07
 

Το οπτικοακουστικό υλικό έρχεται στο φως στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταπολέμηση συμμοριών οι οποίες διέπρατταν κλοπές από τουρίστες και πολίτες σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τουριστικές περιοχές καθώς και από οχήματα, ενώ διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες και κυκλοφορούσαν παραχαραγμένα χαρτονομίσματα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 484 έλεγχοι ατόμων, 171 προσαγωγές και 57 συλλήψεις για αδικήματα όπως κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παραεμπόριο και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ 11 άτομα διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στη χώρα μας.

Οι ανταλλαγές ναρκωτικών στη μέση του δρόμου

Η επιχείρηση στην Αθήνα αναπτύχθηκε σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος (Πλάκα, Αναφιώτικα και Θησείο), κεντρικές πλατείες (Μοναστηρακίου, Ομονοίας και Κλαυθμώνος) και κεντρικές οδούς του ιστορικού κέντρου (Ερμού και Αθηνάς) και σαν στόχο είχε την πρόληψη και την καταστολή της παραβατικότητας, ενόψει και της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου.

0 seconds of 10 secondsVolume 90%
 

Στις εικόνες φαίνονται κάποια από τα άτομα που συνελήφθησαν να να ανταλλάσουν ναρκωτικά, ενώ οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κατά περίπτωση, για κατοχή ναρκωτικών, παραεμπόριο και παράβαση του νόμου περί όπλων.

0 seconds of 10 secondsVolume 90%
 

Οι διάλογοι της συμμορίας που έκλεβε στο μετρό: «Δεν πάω πια στη μπλε, στην πράσινη κάνουμε λεφτά»

Εν τω μεταξύ, αποκαλυπτικοί της δράσης τους είναι οι διάλογοι μεταξύ των μελών των συμμοριών που έβαζαν στο στόχαστρο πολίτες που βρίσκονταν σε αποβάθρες, συρμούς, στάσεις και αεροδρόμια και τους «άδειαζαν» τις τσέπες.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για να μπορούν να «σηκώνουν» χρήματα από κάρτες που έβρισκαν στα πορτοφόλια που έκλεβαν, διέθεταν ακόμα και μηχανήματα POS, ενώ στο στόχαστρο τους έμπαιναν κυρίως ηλικιωμένοι ή νεαρές γυναίκες αλλά και όσοι είχαν πορτοφόλια ή κινητά σε εξωτερικές τσέπες ή σε τσάντες πλάτης.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι ομάδες των «πορτοφολάδων» είχαν διαχωρίσει τις περιοχές ευθύνης τους. Συγκεκριμένα οι κλέφτες αλβανικής καταγωγής είχαν καταλάβει την μπλε γραμμή του μετρό, ενώ οι Ρουμάνοι το υπόλοιπο δίκτυο, με τον άγραφο κανόνα να είναι ένας. Καμία ομάδα δεν παρεμβαίνει στην περιοχή της άλλης.

symmoria-athina-syllipsi__2_


Ο φόβος για τους Αλβανούς

Χαρακτηριστικός είναι ο παρακάτω διάλογος μεταξύ μελών της ρουμάνικης ομάδας.


Μέλος Α: Καλά! Πάρτε με τηλέφωνο! Έλα ρε αδελφέ γιατί δεν... δεν θα κάτσω έτσι σε αυτό το στιλ. Δεν θα πάω πια στη μπλε, όχι, όχι.

Μέλος Β: Όχι ρε, τι στο διάολο! Τι κάνουμε κάτω; Δεν κάνουμε φράγκο! Έτσι πάνω στη πράσινη κάνουμε λεφτά.

Μέλος Α: Όχι, δεν πάω πια στη μπλε! Τέλος, τελείωσα με αυτή την μπλε, όχι! Γιατί θα έχω και μπλεξίματα με τους Αλβανούς το τέλος και ούτε κάνω λεφτά!

Μέλος Β: Και θα μπλέξουμε και με τους Αλβανούς!

Σε άλλη συνομιλία δύο μέλη της ομάδας συζητούν πάλι για την ομάδα που έχει ως μέλη Αλβανούς.

Μέλος Α: Δεν έχω ιδέα: Λες να είναι αυτοί οι Αλβανοί από εκεί; Ούτε από εκεί να μην μας αφήνουν; Γαμώ της οικογένειά τους! Γιατί αν δεν δουλεύουν το μετρό!

Μέλος Β: Μπορεί να είναι οι Αλβανοί ναι! Μα τέτοια ώρα; Το πρωί έρχονται αυτοί έτσι δεν είναι; Το μεσημέρι δεν βγαίνουν!

Μέλος Α: Μόνο το πρωί ναι!

Μέλος Β: Τι κάνεις έρχεσαι με τα πόδια προς εμάς;

Μέλος Α: Να πάμε μέχρι το αεροδρόμιο λέτε εσείς;

Μέλος Β: Δεν θα πάμε αν λες εσύ ότι θα βρούμε τους Αλβανούς από εκεί!

«Και να σε πιάσουν δεν σου κάνουν τίποτα»

Παράλληλα αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην υποομάδα των Ρουμάνων, λόγω της διαρκούς ατιμωρησίας (πλημμεληματικές διώξεις ή κακουργηματικές άνευ στερητικής της ελευθερίας ποινές), είχε δημιουργηθεί η πεποίθηση ότι η χώρα μας είναι το κατάλληλο σημείο δράσης και ότι όσοι δρουν (κλέβουν) στη χώρα ευημερούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις