Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

H OYKPANIA εκκενώνει συνεχώς οικισμούς στο Χάρκοβο: Σφοδρά τα πυρά της ρωσικής αεροπορίας και του πυροβολικού Συγκεντρώνουν συνεχώς ρουκετοβόλα TOS-3 οι ρωσικές δυνάμεις


 Στο Κίεβο βρίσκονται πλέον με την πλάτη στον τοίχο και θεωρούν ότι η επαρχία του Χαρκόβου είναι ζήτημα χρόνου να χαθεί. Έτσι με σημερινή οδηγία έδωσαν εντολή για την εκκένωση ακόμα 47 οικισμών μετά την αρχική εκκένωση 26.

Προσπαθούν να δικαιολογηθούν λέγοντας ότι είναι συνοριακοί αλλά οι περισσότεροι ειδικοί πλέον γνωρίζουν ότι η επαρχία δεν πρόκειται να αντέξει μια ρωσική επίθεση.


Με την Δύση να μην μπορεί να ενισχύσει με βαρύ υλικό τις ουκρανικές δυνάμεις και τον ουκρανικό στρατό να μην μπορεί να βρει στρατιώτες προσπαθεί με κάποιες οχυρώσεις της τελευταίας στιγμής να αναχαιτίσει την ρωσική πλημμυρίδα που δείχνει να έρχεται.

Ήδη τα χτυπήματα είναι βαριά και με την συμμετοχή και της ρωσικής αεροπορίας.

Μάλιστα σε αυτή την επίθεση στην περιοχή αναμένεται να δουν δράση τα νέας γενιάς ρουκετοβόλα θερμοβαρικών κεφαλών του ρωσικού στρατού TOS-3 που αποτελούν τις βελτιωμένες παραλλαγές του γνωστού από τις μάχες και στην Συρία TOS-1 και συγκεντρώνονται ήδη μαζί με μεγάλες μονάδες πυροβολικού.

Το TOS-3 “Dragon” φέρει ταχύτερη ικανότητα επαναγέμισης ενώ μπορεί να βάλει ρουκέτες σε μεγαλύτερη εμβέλεια.

Σημειώνεται ότι η σφοδρή επίθεση με πυραύλους και drones που εξαπέλυσαν οι Ρώσοι πριν λίγες ημέρες στο Χάρκοβο κατά την οποία ισοπεδώθηκαν η σχολή τεθωρακισμένων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων όπου σύμφωνα με ρωσικές πήγες διέμεναν ΝΑΤΟϊκοί εκπαιδευτές και είχαν μεταφερθεί δυτικά άρματα μάχης ήταν μια απο τις τελευταίες προσπάθειες να ενισχυθεί το μέτωπο στην περιοχή και πλέον μένουν ακάλυπτοι.

Η σημερινή εντολή έρχεται μετά την αντίστοιχη των τελών Ιανουαρίου για εκκένωση 26 χωριών στην περιοχή του Χαρκόβου, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, λόγω των συνεχών επιθέσεων του ρωσικού στρατού στην περιοχή.

 «Λόγω της κατάστασης, εφαρμόζουμε υποχρεωτική εκκένωση για τον πληθυσμό των κοινοτήτων Κιντρακίβσκα και Κιριλίβσκα στην επαρχία Κουπιάνσκ», ανέφερε τότε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο περιφερειακός κυβερνήτης Ολέγκ Σινεχούμποφ.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα ονόματα 26 κοινοτήτων που επηρεάζονται, όπου ζουν 3.043 άνθρωποι, εκ των οποίων 279 παιδιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις