Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Δελτίο Τύπου Σωματείου Eργαζομένων Ναυπηγείου Χαλκίδας


 Μετά το μπαράζ ανακοινώσεων – δελτίων Τύπου του Σωματείου Νεωρίου, αλλά και ατομικών δηλώσεων των μελών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Χαλκίδας απαντά με το κάτωθι δελτίο Τύπου :


“Με μεγάλη μας λύπη αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε σε ένα δυσάρεστο γεγονός, διότι είμαστε υποχρεωμένοι ως εκπρόσωποι εργαζομένων να προστατέψουμε την εργασία μας, από τις σκοπιμότητες και το ψέμα.


Όλοι γνωρίζουμε ότι η κοινωνία των ανθρώπων, βομβαρδίζεται καθημερινά από τον δόλο και το ψέμα, με σκοπό πάντα το συμφέρον.


Επειδή λοιπόν, από την ημέρα του τραγικού δυστυχήματος που έλαβε χώρα στο ναυπηγείο μας έως και σήμερα, συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων που εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα, παρουσιάζει ψευδώς τον άτυχο εργαζόμενο ως υπάλληλο του ναυπηγείου μας, ώστε να πλήξει τη φήμη και την αξιοπιστία του, αναγκαζόμαστε να ξαναδιευκρινίσουμε ότι:


Ο άτυχος εργαζόμενος που έχασε τη ζωή του, δεν ήταν υπάλληλος των Ναυπηγείων Χαλκίδας, αλλά ούτε και υπάλληλος συνεργαζόμενων εταιρειών του ναυπηγείου μας. Ήταν εργαζόμενος της εταιρείας «ARGO LTD» που συνεργάζεται απευθείας με πλοιοκτήτρια εταιρεία πλοίου σημαίας Κύπρου, που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις μας σε συγκεκριμένο μισθωμένο χώρο (προβλήτα).

Το ναυπηγείο μας δεν είχε καμία ανάμειξη στις εργασίες που εκτελούσε η συγκεκριμένη εταιρεία και δεν εκτελούσε καμία εργασία στο συγκεκριμένο πλοίο.

Δεν είχαμε την δυνατότητα να ελέγξουμε την τήρηση των κανόνων ασφαλείας, διότι οι εργασίες δεν τελούσαν υπό την ευθύνη του ναυπηγείου μας. Ήταν υπό την αποκλειστική ευθύνη της συνεργαζόμενης με το πλοίο εταιρείας «ARGO LTD» που είχε δικό της υπεύθυνο τεχνικό ασφαλείας.

Παράκλησή μας λοιπόν, είναι να πάψουν κάποιοι να χρησιμοποιούν το ψέμα και τον πόνο των συνανθρώπων μας, για να εξυπηρετήσουν τα ύπουλα συμφέροντά τους.”

ΠΗΓΗ syrospress.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις