Ανακατατάξεις στον χώρο των δεξιών κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, φέρνει η αποβολή για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική πολιτική ιστορία του τόπου, της συμμετοχής ενός κοινοβουλευτικού κόμματος αλλά και το επεισόδιο μεταξύ του ανεξάρτητου βουλευτή, προερχόμενου από τους Σπαρτιάτες Κ.Φλώρου και του βουλευτή και «δεξιού χεριού» του Κ.Βελόπουλου, του Β.Γραμμένου.
Ήδη από την περασμένη εβδομάδα οι δημοσκοπήσεις έδειχναν την Ελληνική Λύση του Κ.Βελόπουλου να περιορίζεται δημοκοπικά, καθώς υπήρξε μία γενικότερη απογοήτευση στο δεξιό χώρο, στους πιθανούς νέους ψηφοφόρους του, από την ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου το οποίο αποδείχτηκε χμηλότερο των προσδοκιών ενός κόμματος που κάποια στιγμή φάνηκε ακόμα και να διεκδικεί και την τρίτη θέση στην κάλπη των ευρωεκλογών.
Συγκεκριμένα από τους 42 υποψήφιους μόλις οι 5 είναι κάτοχοι πανεπιστημιακού τίτλου ενώ σχεδόν όλοι είναι υπάλληλοι του κόμματος ή στενοί συγγενείς υπαλλήλων του, όπως και ατόμων που πρόσκεινται στο στενό περιβάλλον του Κυριάκου Βελόπουλου!
Το αποτέλεσμα ερμηνεύθηκε ως αδυναμία του Κ.Βελόπουλου να «ανοίξει» το κόμμα, κυρίως λόγω της γνωστής πολιτικής του ανασφάλειας.
Μία ανασφάλεια που κόστισε πολλά στις εθνικές εκλογές με την υπόθεση αποπομπής του κορυφαίου βουλευτή του κόμματος, σε ότι αφορά την κοινοβουλευτική δραστηριότητα και την αναγνωρισιμότητα, του Αντώνη Μυλωνάκη.
Καλώς ή κακώς η ποιότητα ενός ψηφοδελτίου έχει την σημασία του, καθώς τα κόμματα επιλέγουν ή υποψηφίους με πολιτικό-ακαδημαϊκό έργο δεκαετιών, ή γνωστά πρόσωπα με κοινωνική αναγνώριση ή έστω αναγνωρισιμότητα.
Γενικά τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών θυμίζουν «πανηγυράκι» με χαρακτηριστικότερο όλων αυτό της Νέας Δημοκρατίας (Μελέτη, Αυτιάς, Δούνια κ.λ.π.), αλλά το ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης δεν έχει τίποτα, ούτε καν από αυτά.
Το μόνο που έχει είναι άτομα εξαρτημένα άμεσα από τον Κυριάκο Βελόπουλο.
Να θυμίσουμε ότι και ο νυν ευρωβουλευτής του κόμματος, ο Εμμανουήλ (Μανώλης) Φράγκος, είναι αρραβωνιασμένος με την κόρη κορυφαίου στελέχους της Ελληνικής Λύσης και προσώπου που βρίσκεται ιδιαίτερα κοντά στον πρόεδρο Κυριάκο Βελόπουλο.
Ακόμα και το επεισόδιο στη Βουλή και παρότι ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Φλώρος επιτέθηκε στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο, ακόμα και αυτό γύρισε εις βάρος του κόμματος όπως κατέγραψαν οι δημοσκοπήσεις, καθώς θεωρήθηκε ότι ο βουλευτής της εξύβρισε τη μητέρα του ανεξάρτητου βουλευτή προκαλώντας την οργή του.
Οι Έλληνες ψηφοφόροι το μόνο που δε δέχονται και στην συντριπτική τους πλειοψηφία θα αντιδρούσαν ανάλογα, είτε εντός είτε εκτός κοινοβουλίου, είναι η εξύβριση της μητέρας τους.
Αντίθετα, σταθερή και ελαφρά βελτιωμένη εμφανίζεται η «Νίκη» σε σχέση με τα ποσοστά των εθνικών εκλογών και υπό την «διοίκηση» του «γορίλα», του γνωστού συνεργάτη του Β.Ρέστη.
Παρουσίασε ένα καλό ψηφοδέλτιο με την έννοια ότι έχει κάνει «άνοιγμα» στην κοινωνία, και έχει ένα ενδιαφέρον μείγμα από επιστήμονες και από ανθρώπους που είναι γνωστοί στην κοινωνία από την επαγγελματική τους δραστηριότητα.
Σε ότι αφορά το ποσοστό των Σπαρτιατών πιθανότατα ευνοημένο θα βγει, αφού ήταν το μόνο που τους στήριξε, το κόμμα «Φωνή Λογικής» της Αφροδίτης Λατινοπούλου.
Το οποίο έχει ένα ψηφοδέλτιο «αξιοπρεπές» με ένα καλό μείγμα επαγγελματιών και επιστημόνων, μη επαναλαμβάνοντας τα πολιτικά λάθη του παρελθόντος με τοποθετήσεις στιλ Βατίδου στο ψηφοδέλτιο.
Αντίθετα, το ΛΑΟΣ του Φίλιππου Καμπούρη υιοθέτησε την τακτική του «όσο πιο γνωστοί τόσο πιο καλοί» βάζοντας στο ευρωψηφοδέλτιο εκτός από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος τηλεπαρουσιαστή Φίλιππο Καμπούρη, την Εύη Βατίδου, την τραγουδίστρια Αγγελική Ηλιάδη, τη γνωστή και συμπαθή τηλεσέφ Βέφα Αλεξιάδου, έστω κι αν έχει ξεπεράσει ηλικιακά τα 80 έτη.
Γενικά τα δεξιά κόμματα θα πάνε καλά στις ευρωεκλογές και σίγουρα θα έχουν υψηλότερα ποσοστά από τις εθνικές καθώς η υπόθεση του γάμου και της υιοθεσίας παιδιών από τους ΛΟΑΤΚΙ+, έχει «τραυματίσει» ανεπανόρθωτα το προφίλ του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, στο μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων ενώ στην βόρεια Ελλάδα υπάρχει και «βουβή» αντίδραση κατά της κυβέρνησης απέναντι στη Ρωσία.
Να πούμε ότι η κόντρα που έχει ξεκινήσει με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη θα είναι ένας ακόμα λόγος απομείωσης των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με το ποσοστό των εθνικών εκλογών.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση πολλά θα κριθούν την τελευταία εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες και από τα λάθη που θα κάνουν όλοι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου